Çocuk Hastalıkları çölyak hastaligi lutfen yorum yapin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Se_n_299

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2018
2.808
1.742
39
2 yas cocugum 9 kilo doktor cok zayif dedi. agzi acik kaldi hatta kilosuna. bu test acaba nasil yapiliyor 10 gundur cocugum istahsiz halsiz zaten 2 yasina kadar kabizlik sorunu cok yasadik. su an hastanedeyiz serum takili bagirsak enfeksiyonu olabilir demisti surekli git gel sonucunda belkide çölyak dedi doktor ondanda suphelendim dedi. varmi cevrenizde bunu olan

Allah korktugunuza ugratmasin bilgim yok gecmis olsun.Insallah hic bir sorun cikmaz Allahin izniyle.

Geçmiş olsun. Daha önce hic takip eden doktoru yok muydu? Ilk defa mi farkedildi kilosunun az olduğu? Yoksa sonradan kilo kaybi gibi bir durum mu oldu? Boyu nasıl

Geçmiş olsun. Daha önce hic takip eden doktoru yok muydu? Ilk defa mi farkedildi kilosunun az olduğu? Yoksa sonradan kilo kaybi gibi bir durum mu oldu? Boyu nasıl
yoktu takip eden doktor ebe var asi yapan o zayif ama sizde zayifisiniz falan dedi aylar once konustugumuz da. ama biz bu sekilde zayif degiliz 2 yas 9 kilo doktor cok zayif dedi ve canim skkn 11 gundur hasta kacinci serum yemesi halsiz ve istahsiz hic birsey yemiyor sadece emiyor ve halsiz baygin yatiyo genelde moralim sifir ne olabilir acaba durumu diyorum. dr çölyak suphelendi. ilk 6 ay kilosu iyidi sonra ek gidaya gectik zayiflamaya basladi ama cevremde herkes hareketlendi artik ondandir dedi ben hep zayif diyodum zaten ve aylardir kilo alamiyo

yoktu takip eden doktor ebe var asi yapan o zayif ama sizde zayifisiniz falan dedi aylar once konustugumuz da. ama biz bu sekilde zayif degiliz 2 yas 9 kilo doktor cok zayif dedi ve canim skkn 11 gundur hasta kacinci serum yemesi halsiz ve istahsiz hic birsey yemiyor sadece emiyor ve halsiz baygin yatiyo genelde moralim sifir ne olabilir acaba durumu diyorum. dr çölyak suphelendi. ilk 6 ay kilosu iyidi sonra ek gidaya gectik zayiflamaya basladi ama cevremde herkes hareketlendi artik ondandir dedi ben hep zayif diyodum zaten ve aylardir kilo alamiyo
Diş çıkarma dönemlerinde de iştahsızlık olabiliyor dişleri tamamlandı mı? Benim kızımın ilk çölyak testi pozitif çıkmıştı Dr başka testlerde yapalım dedi sonraki yapılan testler değer normal çıkmıştı. İnanılmaz iştahsız 3 yaşında 11 kilo. Çoğunluk biberon, çorba ve püre yiyor canı isterse ve çok çok acıkmışsa. Günde iki öğün besleniyor neredeyse diğer öğünler sadece yaşına uygun raporlu mama neocate Junior. Kızımda süt alerjiside mevcut iştahsızlığı bunada bağlı süt yasak yoğurt ve peyniri açtık az az veriyorum. Testlerde süt alerjisi çıkmadı ama çıkmayabiliyor dedi Dr.

Çölyak pek çok tahilda bulunan glutenle tetiklenen otoimmun bir hastalıktır.Kilo kaybı,yorgunluk ve gelişme bozukluğu genel sağlık durumundaki belirtiler arasındadır.Hastaligin tanısı antikor testiyle konur.Ek gıdaya geçtikten sonra 2 yaşına kadar hiçbir şeyden suphelenmediniz mi?Siz ya da doktoru?Kalıcı ve genetik bı hastalıktır.Tedavisi de hayat boyu glutensiz beslenme programı.Lutfen kendinizi hirpalamayin,sakin olun.Bebeginizin size ihtiyacı var.Eger colyaksa da beslenme programı için de güçlü bı anneye ihtiyacı var.

peki kanda belli oluyormu yani çölyak
İlk önce kanda bakıyorlar zaten. Eger değerini yüksek görürlerse zaten endoskopi yapılması için sizi yönlendiriyorlar. Ama Allah korusun inşallah değildir, varsada yapacak bişey yok. Şu an inanın millet sağlıklı beslenmek için gluteni hayatlarından bilinçli olarak çıkartıyorlar

İlk önce kanda bakıyorlar zaten. Eger değerini yüksek görürlerse zaten endoskopi yapılması için sizi yönlendiriyorlar. Ama Allah korusun inşallah değildir, varsada yapacak bişey yok. Şu an inanın millet sağlıklı beslenmek için gluteni hayatlarından bilinçli olarak çıkartıyorlar
Merhaba 6 yaşında birinde kanda pozitif çıktı biyopsi yapılacak kanda yanlış çıkma olasılığı varmıdır acaba çok üzülüyoruz

2 yas cocugum 9 kilo doktor cok zayif dedi. agzi acik kaldi hatta kilosuna. bu test acaba nasil yapiliyor 10 gundur cocugum istahsiz halsiz zaten 2 yasina kadar kabizlik sorunu cok yasadik. su an hastanedeyiz serum takili bagirsak enfeksiyonu olabilir demisti surekli git gel sonucunda belkide çölyak dedi doktor ondanda suphelendim dedi. varmi cevrenizde bunu olan
canım çölyak hakkında bilgim yok ama, oğlumda 2. yaş aşısı için gittiğimizde 11 kiloydu. Doktor neden bu kadar şaşırmış anlamadım.

canım çölyak hakkında bilgim yok ama, oğlumda 2. yaş aşısı için gittiğimizde 11 kiloydu. Doktor neden bu kadar şaşırmış anlamadım.
2 yaşındaki bir çocuk için 2 kilo çok şey farkettiriyor. sizin çocuğunuz çok zayıf değil.

konu sahibi ve diğer konuya yazanlar. Allah çocuklarınıza şifa versin. orta yaşlarında bir akrabamız uzunca yıllardır çölyak hastası, ağır diyetler gerektiriyor ne yazık ki. ama kendisi son zamanlarda alternatif tıp desteği ile artık gluten içeren gıdaları sorun yaşamadan tüketebiliyor. umarım iyi bir hekim eşliğinde siz de güzel yönlendirilirsiniz

Çölyaklı çok çocukla bir arada bulundum/bulunuyorum. Beslenme şekilleri farklı ve ömür boyu glüten diyeti yapılması gerekiyor. Evet biraz maliyetli bir durum fakat gerektiği şekilde yapıldığında normal hayatını sürdüren bireyler. Kendinizi çok hırpalamayın lütfen. Ebeveynlere çok is düşüyor bu konuda. Alışkanlıklarınızı oturttuğunuzda çok endişelenecek bir durum yok. Allah yolunuzu her daim açık etsin🙏🏾

X