Çölyak hastalığı hakkında

ela_23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2014
297
133
83
Antalya
oglum galiba çölyak hastası bu hastalık hakkında fikri olan varmı biraz baktımda internetten ölümcül olabiliyormus munenin bir yazısında gördüm hiç gücüm kalmadı artık bu hastalıkla nasıl savaştıniz

Canım artık çölyak hastalığı yaygınlaştı,en azından ölümcül bir hastalık değil böyle düşün.Aldığın ürünlerin ambalajında gluten-free yazıyorsa alabilirsin.

Daha önce hiç duymamıştım bu hastalığın adını. Merak edip netten baktım. Siz de muhakkak bakıyorsunuzdur.
http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Çölyak_hastalığı
Burda ayrıntılı bi şekilde anlatmış. Siz belirtilerden yola çıkarak tahmin mi ettiniz, yoksa tanı mı kondu? Bir de yukarda bi arkadaşın söylediği gibi glutene karşı çok hassaslarmış. Geçmiş olsun.

Maalesef ulkemizde gida sektorunde Çölyak hastalari icin pek bir sey yapilmiyor. Iceriklerini bile yazmiyorlar. Glutensiz ekmek uretimi olsun. Glutensiz seker, glutensiz hayat istiyorlar, cok bir sey degil. ( var ama cok yaygin degil )
Bu insanlarin yaşamı glutene bağlı.
Uzulmeyin. Benim kuzenim de Çölyak hastası. Ama onda sonradan çıktı.
Cocugunuza bi sey olmayacak, buyuyecek, sadece siz ayri bir özen gostereceksiniz. Allah sifa versin. Ölümü falan düşünmeyin, yok öyle bir şey.
Glutenli ürünler yedirmeyeceksiniz o kadar.
Yavrunuza bi sey olmayacak Allahin izniyle. Siz mutlu mutlu yasayin, yasayin ki yasatin....

abartmayın yahu. ben çölyaklıyım. zaten içinde gluten olan şeyler hep zararlı. ekmeğe falan kimsenin ihtiyacı yok. illa yiyecekse de glutensiz undan herşeyi yapabilirsiniz. alerji gibi düşünün. beni hiç zorlamıyor.

Öncelikle korkunuz yersiz bu hastalık diyet yapıldığı sürece hiç bi şekilde öldurmez kuzenim Çölyak hastası 5 yaşında öğrendik 6 yıl boyunca hiç bir şekilde gluten içeren bi gıda yedirmedik ekmeğini kendimiz yaptk bazı büyük marketlerde çikolatasına kadar herseyi var ekmeğini evde glutensiz ünlü yaptılar şu ekmek yapma makinelerinde ve bi çok vitamin kullandı şu anda 11 yaşında ve bu hastalıktan tamamen kurtuldu artık diyet bile yapmıyo doktorlar gerek olmadığını söyledi çocuklarda iyileşme oluyomus genellikle yani çok dikkat ederseniz iyilesebilir istiyosanz doktorunun adını felan verebilirim siz sadece cocuğunuza dikkat edin ve doğru beslenmesini sağlayn umarım sizinkide geçer :)

Bizde 2 kişi çölyak ailede senelerdir hemde..glutensiz besleniceksin.ist halk ekmekten her ile koliyle un ekmek alabiliyorsun..carrefurda biskuvileri var..ayrica un yerine pirinc unu kullanarak kek pasta yapabilirsin..ölümcül falan degil

Back
X