Colchicum kullananlar ? Gebelik öncesi ve sonrası..

Gecekusum999

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2022
1.264
1.346
25
Merhaba hanımlar.
3 kimyasal gebelik sonrası ayrıntılı genetik testte bir HLA B51 geninde yatkınlık çıktı.(3 farklı doktorla bu süreci yürütüyoruz hepsi aynı görüşte.)Doktorum Behçet hastası değilsin sadece bağışıklık sistemi hastalığıyla bu düşüklerin bağlantısı olduğunu düşünüyoruz dedi.Behçet hastalığına dair çok şükür hiçbir belirtim de yok.Gebelik öncesi ve gebelik boyunca Colchicum ilacını günde iki defa kullanmamı tavsiye etti.Üzerine basarak da söyledi gebelik boyunca kullanma da bir sıkıntı olmaz bu ilacın bebeğe bir zararı olmaz diye.Fmf hastaları yada farklı hastalıkların tedavisinde kullanılıyormuş sanırım.Benim bu gen dışında gebeliğe engel olacak farklı bir durumum yok çok şükür.Düşüklerle ilgili benzer durumu yaşayan yada ilacı gebelik boyunca kullananlar tecrübelerini paylaşabilirler mi ?

Merhaba hanımlar.
3 kimyasal gebelik sonrası ayrıntılı genetik testte bir HLA B51 geninde yatkınlık çıktı.(3 farklı doktorla bu süreci yürütüyoruz hepsi aynı görüşte.)Doktorum Behçet hastası değilsin sadece bağışıklık sistemi hastalığıyla bu düşüklerin bağlantısı olduğunu düşünüyoruz dedi.Behçet hastalığına dair çok şükür hiçbir belirtim de yok.Gebelik öncesi ve gebelik boyunca Colchicum ilacını günde iki defa kullanmamı tavsiye etti.Üzerine basarak da söyledi gebelik boyunca kullanma da bir sıkıntı olmaz bu ilacın bebeğe bir zararı olmaz diye.Fmf hastaları yada farklı hastalıkların tedavisinde kullanılıyormuş sanırım.Benim bu gen dışında gebeliğe engel olacak farklı bir durumum yok çok şükür.Düşüklerle ilgili benzer durumu yaşayan yada ilacı gebelik boyunca kullananlar tecrübelerini paylaşabilirler mi ?
Öncelikle geçmiş olsun canım ben fmf hastasıyım hamileliğim boyunca ilacı kullandım şükür bir problem yaşamadım.
Doktorunu dinle düzenli kullan vesvese yapma👍
Rabbım gönlüne göre bir evlat versin inşallah 🤲🥰

Merhaba hanımlar.
Merbahalar uzun bir süre geçmiş ama belki görürsünüz diye yazmak istedim. Bende benzer durumları yaşadım. İlk gebelik 9. Haftada kalp durmasıyla sonuçlandı. İkinci gebeliğim tüp bebekti onda da 16. Haftada kalp durması oldu malesef. Sonrasında genetik teste gittim yeni sonuçlandı. Gluten hassasiyeti çıktı ayrıca Dediğiniz gibi Hla b51 bağışıklık sistemimin bebeği virüs olarak gördüğünü bu yüzden colchium ilacını kullanmam gerektiğini söyledi doktor. Tabi test sonucunu beklerken hamile olduğumu öğrendim gluteni bıraktım ve ilaca hemen başlattı doktor. Çok uzun oldu sorum şu, ilacını kullandınız mı, hamile kalabildiniz mi, kaldıysananız bebeğinizi kucağınıza alabildiniz mi?

X