Merhaba. Benim kızım da süt alerjisiyle başladı, 4. ay yumurta eklendi, 6. ay inanılmaz geniş bir alerji başladı. Ben hicbir meyveyi yiyemiyordum, bir iki çeşit sebzeyle yaşadım o dönem. Sonradan farkettim ki alerji sıçramaları hep aşıdan sonraki bir hafta içinde oldu. Sonra aşılamayı kestik. Aşıların yan etkilerinden bir tanesi alerji. Diğer yandan bebek ya da siz antibiyotik aldıysanız da alerji genişleyebilir. Ya da sütünüz çoksa ve bebek yanlis emzirme sebebiyle sütün sulu kısmıyla besleniyorsa da alerjiye benzer belirtiler veren geçici laktoz hassasiyeti oluşur.
Patates, ıspanak, kabak, muz ne kadar süre yediniz de bebek tepki vermedi bilmiyorum ama ıspanak ve muz alerjiktir. Ispanak yerine pazı deneyin derim. Ekmek çok büyük alerji sebebi. Özellikle sizin ya da bebeğinizin kan grubu 0 ise ekmek daha tehlikeli. Hem gluten sebebiyle hem maya sebebiyle. Ekmekten vazgeçmek zor olacaksa doğal un bulup evde mayasız lavaş deneyebilirsiniz. Karbonatlı ekmek tarifleri de var. Bir de yemeklere zeytinyağı dışında yağ kullanmamanızı tavsiye ederim.
Alerjiler vücutta biriken ağır metal ve diğer toksik maddelerin bağışıklık sistemini strese sokup yanlış çalışmasına sebep olarak ortaya çıkardığı bir hastalık. Vücut toksisitesini düşürmeye başladığınız anda alerjiler hafifliyor. Ben bu bilgiye bebeğim 14 aylıkken ulaştım ve detoksa başladım. Bir hafta içinde alerji yuzde yetmiş geriledi. Detoks ayrıntılarını aşağıdaki konuda yazmıştım ilgilenirseniz.
Hangi markayı kullanıyorsunuz?inşallah alerjiler bi an önce geçer Cnm neocate kullaniyorum ama elimde adini unuttum pregatomin gibi biseydi ondan da var, henuz kullanmadim. Hos mamayi gunluk 60 ml aliyo daha da almiyo. Ama ek gida guzel tuketiyor. Bende mamayla karistirip veriyorum bazen :)
www.kadinlarkulubu.com