Biz de geçen hafta alerji doktoruna gittik.
Doğduktan 5 gün sonra şiddetli gaz sancılaır başladı. O kadar çoktu ki el kadar bebeğim ıkınıp çıkartıyordu. Doktoru bu kadar erken gaz olmaz çıkaramaz diye şaşırmıştı.
Çok şiddetli gaz sancıları ve ağlama krizleri geçiriyordu.
Yaklaşık 15 gün önce yumurta yediğim günler daha fazla ağladığını fark edince yumurtayı ve süt, yoğurdu bıraktım. 4-5 günde daha iyi olmaya başladı. Ben de tereyağı hariç süt ürünlerini de bıraktım. Peynir vs.
10 gün önce yüzü aşırı dökünce alerji doktorundan randevu aldım ve geçen hafta sırtından yaptıkları deri testi ile süt ürünlerine, yumurtanın beyazına ve kuruyemişlere alerjisi olduğunu öğrendik
Tereyağı dahil eser miktarda süt ürünlerini, yumurtayı ve kabuklu kuruyemişleri tüketmemeliymişim.
Şimdi diyet yapıyorum. Gerçekten daha iyi durumda her açıdan. Yine gaz problemimiz var ama idare edilebilir durumda. Yüzü de baya toparladı. Ekstra tüm vücuduna nemlendirici kullanıyoruz.
Yani aynı dertten muzdaribiz. Bebeğimiz için her yediğimiz içtiğimize dikkat etmek zorundayız.
Doktora anne sütü yerine alerji mamasına mı geçmeli diye merak edip sordum. En alerjik anne sütü bile mamadan çok daha değerli dedi. Ama mamaya geçtiyseniz ona özel mamalar var onlardan kullanmak gerekiyor.