çok uzun tül...

chemengg41

mevsume.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2010
312
2
116
İstanbul
slm kızlar.. ben çok acil bi sorunum var. çok uzun ve yerlere kadar olan tüllerinizi nasıl yıkıyrosunuz. makineye sığmıyor bir türlü. çok sıkış pıkış ite kaka kapağını kapatabiliyorum. elimdemi yıkıyıcam napıcam ben bu tülü of offf.. bu arada tül şu sakallı tülmü ne diyorlar ya ondan.

yok canım ya almıyor misaifrimde gelecek boyu hem yere kadar hemde eni uzun salon tülüm up uzuuun birşey..:2: nerden diktirdim öyle yıkama kısmı hiç aklıma gelmemişti yaw..

bi konu komşuya sorayım bakayaım iyi aklıma getirdin canım ya.. gerçi ayıp olurmu ki... burda tek başımıza yaşıyoruz ne yazıkki eşiminde benimde hiç akrabamız tanıdığımız yok.. yeni evliysayılırız bide 8 ay oldu.. ama ben yinede komşulara sorayım.. 7kg lık olan makineler alırmı ki acaba benimki 5kg lıktı herhalde..

Valla komşum bana getirse halinden anlarım canım ben sonuçta tül bu her gün yıkanan birşeyde değil yardımada ihtiyacın var:26: 7 kg lik alır canım seninkine sığıp tıkış tıkış oluyorsa 7 de rahat döner.. Hiç olmadı bak at sen kendininkine deterjanı fln alınca bu yeni nesil makineler az su alıyorya çok iyi yıkamaz ondan içine ilave su koy sen. Bizim yazlığın tülleride maşallahı var annem çaresi yok ıkış tıkış atıp makinenin içne kendisi deterjan gözünden bolca su koyarak yıkıyordu... Tüllerin beyazsa deterjan gözüne birazda limon tuzu koy renk çok parlak ve bembeyaz oluyor ben beyaz çamaşırlarımdada tüllerimdede hep kullanırım:16::16:

çok sağol canım ya gerçekten çok yarıdmcı oldum içim rahatladı biraz.. bi ara koca bileğen alıp elimde yıkamayı bile düşünmüştüm.. gerçi bu hamile halimle eşim kesin çok kızardı ama insan ne yapaacağını bilemiyor acemi olunca...:1: limon tuzunuda mutlaka deniycem beyazlarlada başım dertte zaten .. su koyma işinide iyiki açıklamışın sen su ekle diyince aklıma benim saçma sapan şeyler gwlmişti.. :1:

Aynen yazarken dedim su ekle demek saçma kaçıyor açıklim :) Bende öğrenciyim beyazlarımı tamamen morartmıştım annem baya kızmıştı bana çamaşır yıkama dersleri verdi kendisi şuan sakız gibi herşey anne eli bu tabi hiç bir şeye benzemiyor:9: Arielin ben konsantre beyazlar için deterjanını kullanıyorum birde her yıkamaya değil ama bi kaç yıkamada limon tunuzu kensinlikle kullanırım. Ön yıkamasızda asla yıkamam çamaşırları dahada temiz oluyor. O su ekleme inan çok işe yarıyor canım çamaşırlar dahada bir temiz oluyor. Mkinanın o kapak kısmında suyu görüyorsun ya yarıya gelicek şekilde doldur suyu inşallah yardımcı olur sana. Hamişşsin dikkat et kendine yorulma fazla:34:

sağol canım inanki çok yardımcı oldun.. inşaallah yarın dedidiğin gibi deniycem.. yorulmamaya çalışıyorumda işte yanımda kimsem olmayınca mecbur...

:71:

Tülleri katlayıp koymayı denediniz mi? Ben hep öyle koyuyorum, hem buruşmasınlar diye. Hala sığmıyorsa kalabalık ailesi olan bir komşuya sormak fikri mantıklı gözüküyor :D

ayyynı sorun bende de var.tüllerim sakallı ipten.yere kadar uzun ve kocaman. salona tek parça yaptırdım hiç düşünemedim böldürmeyi.çamaşır makinem 8kg öyleyken zor alıyo sadece salonun tülünü atmama rağmen ve kornez kısmı gri çıkıyo.çıldırcam.bulaşık makinesi tabletini ufalayıp tülün içine serpip yıkıyorum daha temiz çıkıyo.ama ilk fırsatta tülü 2ye böldürcem bence sizde öyle yaptırabilirsiniz.

Back