Konuşma Problemleri çok üzülüyorumm :((

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

kuzum211

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2013
132
1
16
34
Ankara
merhaba 3 yasında bır oglum var henuz konusamıyor sadece anne baba abla anneanne fılan dıyor ısteklerını ısaret ederek anlatmaya calısıyor gun boyunca konusuyorum oglum şöyle de bakıyım oğlum konus hadı dıye cok cabalıyorum konusturmaya calısıyorum konus dıyıncede ama konusmaya calısıyor ama bn bu duuruma cok uzuluyorum sızce nasıl bır yol ızlemem gerekıyor

anne baba diyorsa kulaklari duyyodur ..
gozlerinize bakiyorsa zihinsel rahatsizligida yok demekdir
geriye sadece beklemek kaliyor sabetmek
4 ya$ina kadar zamani var diyor uzmanlar , erkek çocuklari biraz daha geç konu$abiliyor , sakin ya$itlariyla kar$ila$tirmayin uzuluusnuz , her çocuk bir olmaz çunku

valla
$imdi unuttum ar$imentmiyidi kim di biri 4 ya$inda konu$mu$tu ama bi bilim adamiydi :)

evet cok sukur soyledıklerınız gıbı problemlerımız yok.sabredıyoruzz ama ıste uzulmedende kendımı alıkoyamıyorum :(

Canım bi arkadaşımın da aynı sorunu vardı , eşi de geç konuşmuş ona bağlıyordu ama işitme testi , EEG filan hepsini yaptırdı.
Cocuk gecte olsa konuştu , simdi 7 yasında ve hic susturamiyoruz diyor
Merak etme konuşur seninki de , vakit ver biraz

Küçük kızım da 3 yaşın da kullandığı 2 kelimeden biri ba diğeri de hariboydu. Tüm tetkiklerini yaptırdık herhangi bir problemi yoktu, mükemmeliyetçi çıktı kuzu :) ve günlerden bir gün bir anda cümle kurarak girdi olaya şimdi 5 yaşında hiç susmuyor :) Zaman tanıyın ona, zorlamayın, her gün kitap okuyun... 4 yaşına kadar süresi var, diğeer taraftan baktığınızda da başka bir kabiliyeti mutlaka çok gelişmiştir :)

Back