Bebek Beslenmesi cok uzuluyorum :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

alize27

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2012
104
82
103
merhaba herkese benim 6 aylik bi kizim var ve 1 aydir dogru duzgun mama yemiyo.
anne sutu hic almadi.
yine iyi kotu yiyordu ama iki hafta once cok agir grip gecirdi yeni yeni kendine geldi ama hala yemek yemiyo
sadece mama veriyorum onun disinda hic bisey kabul etmiyo ama mamayida cok az aliyo.
arastirdigim kadariyla 6 aylik bebek dogum kilosunun iki katina ulasmaliymis ama benim kizim 4 kilo dogdu fakat simdi 6,5 kilo*
cok uzuluyorum lutfen bana yardimci olun yoksa bebegime iyi bakamiyor muyum ???

merhaba herkese benim 6 aylik bi kizim var ve 1 aydir dogru duzgun mama yemiyo.
anne sutu hic almadi.
yine iyi kotu yiyordu ama iki hafta once cok agir grip gecirdi yeni yeni kendine geldi ama hala yemek yemiyo
sadece mama veriyorum onun disinda hic bisey kabul etmiyo ama mamayida cok az aliyo.
arastirdigim kadariyla 6 aylik bebek dogum kilosunun iki katina ulasmaliymis ama benim kizim 4 kilo dogdu fakat simdi 6,5 kilo*
cok uzuluyorum lutfen bana yardimci olun yoksa bebegime iyi bakamiyor muyum ???

İyi bakmaz olur musun hiç arkadaşım? Hangi anne bebeğine iyi bakmaz ki? Sık sık beslemeye çalış yavrunu doktora göstermeyi de ihmal etme.

öyle düşünme canım elinden gelenin en iyisini yapıosundur ama iştahsız bebekle mücadele etmek çok zor benim kızım da iştahsız bugün zorla yoğurt yedireyim dedim çok ağladı sonra çok kızdım kendime hiç zorlamamk lazım çünkü aç olunca az da olsa yiyolar ama bazen gözüm dönüyo. herşeyi hapur hupur yiyen bebeklere özeniyorum ama her bebek aynı değil. çocuğumuzun huyunu öğrenip sabırla ona göre hareket etmemiz lazım sanırım. Allah yardımcımız olsun
bir de sağlık önemli olan bebeğinin kilosu çok da kötü değil moralini bozma büyüyüp karşına geçtiği zaman bu günleri gülerek hatırlarsın. ben de kendimi böyle teselli ediyorum yemediği zaman.
moral ve sabır... elbet büyüyecekler yeter ki sağlık olsun...

öyle düşünme canım elinden gelenin en iyisini yapıosundur ama iştahsız bebekle mücadele etmek çok zor benim kızım da iştahsız bugün zorla yoğurt yedireyim dedim çok ağladı sonra çok kızdım kendime hiç zorlamamk lazım çünkü aç olunca az da olsa yiyolar ama bazen gözüm dönüyo. herşeyi hapur hupur yiyen bebeklere özeniyorum ama her bebek aynı değil. çocuğumuzun huyunu öğrenip sabırla ona göre hareket etmemiz lazım sanırım. Allah yardımcımız olsun
bir de sağlık önemli olan bebeğinin kilosu çok da kötü değil moralini bozma büyüyüp karşına geçtiği zaman bu günleri gülerek hatırlarsın. ben de kendimi böyle teselli ediyorum yemediği zaman.
moral ve sabır... elbet büyüyecekler yeter ki sağlık olsun...

Allah cumlemize sabir versin haklisiniz galiba.az da olsa yiyo simdi ama dogdugunda oyle kiloluydu ki nazar degdi melegiime :(

arkadaşım seni üzmek istemem ama 4 kilo doğmuş ve 6 aylık olmuş bir bebek için 6 buçuk kilo çok az gerçekten.bence sen ona kilo aldırıcı bir mama mesela pirinç unu ile muhallebi yaparak yedirebilirsin.içine biraz da şeker at.çocuklar çok sever ya tatlı şeyleri eminim daha iştahlı yiyecektir.nestlenin kaşık mamaları var o da lezzet bakımından diğerlerinden daha iyi.bir de mamalarının içine bebe bisküvisi koymayı da deneyebilirsin.daha çok kilo aldırır.:56:

arkadaşım seni üzmek istemem ama 4 kilo doğmuş ve 6 aylık olmuş bir bebek için 6 buçuk kilo çok az gerçekten.bence sen ona kilo aldırıcı bir mama mesela pirinç unu ile muhallebi yaparak yedirebilirsin.içine biraz da şeker at.çocuklar çok sever ya tatlı şeyleri eminim daha iştahlı yiyecektir.nestlenin kaşık mamaları var o da lezzet bakımından diğerlerinden daha iyi.bir de mamalarının içine bebe bisküvisi koymayı da deneyebilirsin.daha çok kilo aldırır.:56:

sana katılmıyorum arkadaşım sırf kilo alsın diye içinde birsürü katkı maddesi olan mamaların verilmesi taraftarı değilim ben şahsen. az da olsa ek gıda (çorba,meyve suyu,sebze püresi) yiyosa anne sütü veya formül mama yiyosa beraberinde extra birşeye gerek yok bence.o kavanoz mamalarında çok çok fazla katkı maddesi olduğunu hepimiz biliyoruz. bebe bisküvisi nispeten daha az katkı maddesi içeriyor ve yerli üretim sonuçta.ben de arada az da olsa veriyorum çünkü sürekli aynı tattan sıkılıyo bebekler de. mesela bir gün sade yoğurt verdiysem ertesi gün 1 çay kaşığı evde yapılmış reçel katıp veriyorum. çorbaları hergün değiştirerek veriyorum,yemek sularından veriyorum tabi içinde yiyebileceği tahıllardan varsa blenderdan geçirip veriyorum, onu yanlız yemezse yoğurtla beraber veriyorum. kızım öyle iştahlı değil ama dikkat ettim böyle değişiklik yaptığım zaman severse verdiğim şeyi daha güzel yiyo.
bir de öyle çok tatsız tuzsuz şeyleri de yemiyo kızım mecburen çok az salça ve tuz katıyorum yerse arkasından su içiriyorum. miktarı çok az olmak kaydıyla zararlı olmaz inşallah diye düşünüyorum. tabi keşke hiç tuz koymasam ama öyle yemiyo işte bizim cadı.
işte böyle canım patron biz değiliz bebişlerimiz patron onlar ne derse ne isterse öyle oluyo...
bu arada alize arkadaşım benim kızım labne peynirini çok sevdi sen de deneyebilirsin kahvaltıda başlangıç için çok ideal kıvamı, tuzsuz oluşu bebekler için yapılmış sanki.
inşallah senin bebişin de sever...

bende cok uzuluyorum bebegim massallah cok istahli sadece sutum yetmiyor mamada istiyor ben sadece sut vermek istiyorum:(

ben sabahları 10 damla vitamin C veriyorum. iştahı düzeliyor çok şükür. eskisi gibi değil ama yinede iyi.
sizde deneyin

Back