• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler çok üzülüyorum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
çok doğru söyledikleriniz Yüce RABBıM'E ŞÜKÜRLER olsun. Size ne söylemem gerek inanın bilmiyorum hikayeniz nasıl sonlandı onu da bilmiyorum. Umarım hayırlı olanı yaşamışsınızdır.

bizim hikayemiz biraz uzun 2 aylık yogun bakım maceramız ve sayılmayacak kadar hastalıgımız vardı.şimdi ise herşey çok güzel şükürler olsun.yenidogan bebekler çok güçlüdür.herşeyin üstesinden gelirler.benim hikayemi 2. sayfada bulabilirsiniz.peremetüre ve sendromlu bebegim başlıgı altında.size büyük teselli olur umarım.

Allah korur onu sıfasınıda verır o daha melek... sen moralını yuksek tut dua et Rabbım e... kendıne ıyı bak kı bebısın kucagına gelınce ona da ıyı bakabılesın... dualarım senınle ve mınık bebegınle...

cok gecmis olsun hepsi gececek uzulme diyemem cunku hepimiz uzulduk ve insanin elinde degil ama sonu iyi olur insallah

Geçmiş olsun.
ınşallah biran önce hayırlısıyla sağlığına kavuşur bebeğin.
unutturur sana bu günleri.
Dualarım seninle.
güçlü ol ve bol bol dua et. sakın sitem etme. her şey bizim için.

merhaba öncelikle tebrik ederim. henüz tadına varamasanızda anne oldunuz. ikincisi sorunuza cevap vermek istiyorum. her premature bebek izlemi süresince bir kaç kez anlattığınız NEK tablosuna girer ve beslenmesi kesilir. çünkü barsakları beslenmeyi kaldıracak kadar gelişmemiştir. beslenme barsakların dinlenmesi için kesilir. bu esnada barsaklarda- nmidede kanamalar olabilir. bu erişkinlerdeki mide kanmasından daha farklıdır. inşallah tek sıkıntısı bu olur. çünkü erken müdahele ile NEK tamamen iyileşir ve geriye hiç sıkıntı bırakmaz. bebeğiniz solunum cihazına bağlı mı inşallah kurtulmuştur makineden. ben pediatri asistanıyım. sormak istediğiniz başka şeyler varsa yardımcı olayım. bu arada 28 haftalık doğan premature kızım şuan 7 aylık. Allaha şükür durumu iyi

merhaba öncelikle tebrik ederim. henüz tadına varamasanızda anne oldunuz. ikincisi sorunuza cevap vermek istiyorum. her premature bebek izlemi süresince bir kaç kez anlattığınız NEK tablosuna girer ve beslenmesi kesilir. çünkü barsakları beslenmeyi kaldıracak kadar gelişmemiştir. beslenme barsakların dinlenmesi için kesilir. bu esnada barsaklarda- nmidede kanamalar olabilir. bu erişkinlerdeki mide kanmasından daha farklıdır. inşallah tek sıkıntısı bu olur. çünkü erken müdahele ile NEK tamamen iyileşir ve geriye hiç sıkıntı bırakmaz. bebeğiniz solunum cihazına bağlı mı inşallah kurtulmuştur makineden. ben pediatri asistanıyım. sormak istediğiniz başka şeyler varsa yardımcı olayım. bu arada 28 haftalık doğan premature kızım şuan 7 aylık. Allaha şükür durumu iyi

Bebeğinizin iyi olmasına çok sevindim... sağlıcakla büyür inşallah! geçen hafta apne problemimiz vardı 2 gündür olmuyor ve solunum sayılarıda düştü çok şükür.küvez içi oksijen alıyor %20- 25 lerde.apneleri varken %40 çıkmıştı.kan degerlerınde fazla bi değişme yokmuş o nedenle enfeksıyon kaynaklı olmuycagını düşünüyorlar ama yinede antibiyotik tedavisi alıyo. umarım çok çabuk atlatır.Mesajınızı okumadan önce NEK hastalığını araştırmıştım ve tabi ki moralim bozuldu. Ama mesajınızı okuyunca içim rahatladı.çok teşekkür ederim. Küçük prensesinizi öpüyorum

Canım herhangibir enfeksiyon olmaması çok güzel bir haber. Apne erken doğan bebeklerde görülen birşey büyüdükçe azalarak geçiyor. Senin yaşadıklarını bizler çok iyi anlıyoruz. Yapabileceğin en önemli şey bebeğin müsait oldukça onunla konuşup seni duymasını hissetmesini sağlamaktır. ınan bu bebeğine gittikçe daha fazla güç verecek. Benim bebeğim de 28 haftalık doğdu 52 gün küvezde kaldı. Şimdi 6 aylık. Çok zor ama sen de bu dönemde güçlü olmaya çalış lütfen. ınşallah en kısa sürede sağlıkla kucağına alıp evine getirirsin miniği.

geçmiş olsun vede tebrikler pamak kız annesi olmuşsunuz kızımın adaşı kızında ilk zamanlar çok zor insan daha önce böyle bişey yaşamadığı için dünyada bi tek kendi başına geldi sanıyo bende 28 haftalık doğurdum 1200gr 38 cm kızım doğunca 25 gün yattı kuvözde ilk zamanlar solunum makinasındaydı küçücüktü her tarafı kablolarla doluydu inliyodu sürekli kırmızı bi teni vardı zayıfladı 1 kg oldu o zaman gittim emzirmeye tutamıyodum bile 1550 gr çıktık 25 gün sonra zor zamanlardı bunlar sadece buraya yazabildiklerim kızım hastaneden çıkana kadar uyumadım çıkıncada 3 ay ciddi söylüyorum uyumadım ama şimdi iyiz şükür bak bizlerde çok zor şeyler yaşadık ama sabır ve dua başka bişey gelmiyo elimizden rabbim inş senide kavuştursun

Dün giydirmek için tulum istediler öyle mutlu olduk ki sanki dünyaları bize verdiler. Artık alışveriş yapma zamanı geldi sanırım.Karyolamı daha sağlıklı olur yoksa oyun parkları mı? prematüre bebek kıyafetlerini nerden aldınız? öyle tecrübesizim ki

ben mağaza ayırt etmemiştim prematüre satan her yerde aldım karyola yatak konusunda bir şey diyemem ama asıl kurtarıcımız küçük beşik oldu bizim minik kuşum hala oturtup sallıyorum yatağını sana nasıl mantıklı gelirse öyle al ama bambam diye satılıyor sanırım küçük beşikle rahat edersin

canım heryerde bulabilrisin prematüre kıyafeti..
elbise istedikleri için çok mutlusundur...
benden de istediklerinde eşimle havalar uçmuştuk
hastaneden çıkıp alışveriş merkezine gidip mothercare den alışveriş yapmıştık..
e-bebeğe git ..
bebeğin nerde hangi hastanede???

canım heryerde bulabilrisin prematüre kıyafeti..
elbise istedikleri için çok mutlusundur...
benden de istediklerinde eşimle havalar uçmuştuk
hastaneden çıkıp alışveriş merkezine gidip mothercare den alışveriş yapmıştık..
e-bebeğe git ..
bebeğin nerde hangi hastanede???

istanbulda üniversitede yatıyo minik kızım

ne güzel bende nasıl heyecan yapmıştım ilk kıyafet istediklerinde ama burda prematüre kıyafet satan yer yok o yüzden en küçük bulduklarımızı almıştık şimdi bakıp bakıp ağlıyorum ben küçük beşik aldım halada kullaıyorum istediyim odaya taşıyorum istediyim yere taşıyabiliyorum ama tercih senin tabi

Back