• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok üzülüyorum ya :( hamileyim,hastayım :((

foreveryours

Çınar'ım....
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2010
1.091
88
363
Merhaba kızlar,
Su an moralim okadar bozukki anlatamamm..
Daha yeni hamileyim 1,5 aylık.Ama sorunum şu,
ağrım oluyo dogru duzgun is yapamıyorum.Esim sagolsun cok yardım ediyo.Ama diyoki annen neden gelmiyor.
Cok yakın oturuyoruz.Gelirim cagır beni diyo.Ama ben niye çağırayım ki.
Bugun yataktan kalktım zar zor kahwaltı yaptım.Belim,kasıgm cok agrıyor.Ve şu an yatak döşek yatıyorum.Atesim var.Esimde sinirleniyo tabi..Bi çorba yapsa biri razıym onada.Allahtan esim yemek konusunda sorun yapmıyo.Ama ben çok üzülüyorum.
Esim memur dün ütülencek bi sürü şey vardi. Esimde sinirlendi neden annen gelmiyo diye.Yaslıda degil 41 yasında yani.Napcamki ben çok üzülüyorum inanınki :(
Su an evim dağınık,yemek yapmaya halim yok.atesim var yatıyorum.Bi çorba bile yapcak kimsem yok :(
Bu arada pc acmaya halim olmadıgı icin telden yazdım.Yazım yalnıslarım icin k.bakmayın.

Çağır ne olacak ki. Annen de huzurunuzu bozarım diye istemiyordur çağrılmadan gelmeyi. Geçen gün başka bir konu vardı onunda eşi kızıyordu annen geliyor diye. Gurur yapmak anlamsız bence.

canım benım senı cok ıyı anlıyorum,benımde hamılelıgımın ılk zamanları zor gecmıstı,annenı cagır canım kotuyum de kardesın felan yokmu yardım edıcek?
esınde sana yardımcı olsun utu yapabılır mesela ALLAH yardımcın olsun cnm acıl sıfalar versın

Eleştirir gibi olacağım ama..
Annen gelmek zorunda mı sence?
Kalksın bir iki gün kendi yapsın ütüsünü..
Sen de toparlayınca yaparsın evinin işini gücünü..
Annenin gelmek gibi bir zorunluluğu yok bence..
Eşinin annesi hayatta mı bilmiyorum, belki uzaktır da..
O gelsin diyeceğim aslında ama dediğim gibi hayatta olmayabilir diye demedim..
Ben düşük riskli olduğum için üç ay işe gittim geldin yattım, mecburi işlerimi yaptım..
Risk kalkınca herşeyimi hallettim yani, annem neden yapsın..
Rabbim şifa versin, hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah...

evın dagınık olsun bısey olmaz bunları kendıne dert etme umarım yakın zamanda kendını toparlar ve bu durumdan cıkarsın ben sımdılerde cok rahatım hıc hamıle gıbı degılım gecıcek bu gunler hep oyle olmucaksın:34:

Canım hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin inşallah:nazar::nazar: Hamileliğin ilk zamanları kolay olmuyor tabi bu halin çok normal bol bol portakal suyu iç meyve yemeye çalış mide bulantıların için tuzlu krakerler ye :56:

Eşine gelince kendi annesi uzak mı? Yani neden sadece senin annene kızıyor? Ve anneni kesinlikle çağır her şeyden önce bebeğin ve senin sağlığın için belki rahtsızlık vermek istemiyordur. Ama mutlaka arayıp ihtiyacın olduğunu dile getirmelisin diye düşünüyorum..

benim annemin haberi yok
eşim sağolsun ev işinide yemek işinide hallediyor
dün ütüsünüde kendi yaptı
bende yatıyorum..Allah nasip ederse 3 ay boyuncada böyle olacak..
annemi çağırayımmı dediğimde kadın hasta gelip burda yorulmasın diyo
eşin zorlanmış ama idare etmek zorundasınız..kimseye güvenerek yapmadık çocuğu
annen nasıl gelmiyor onuda anlamadım benimki olsa uçardı..

Sorması ayıptır ne için üzülüyorsun ?Annenin gelmediğine mi hasta olmana mı neye?
Annen nereden bilsin yatak döşek yattığını.
Ara çağır o zaman.

Eşin neden bu kadar yükleniyor annene?
Kendi annesi hayattaysa onu çağırsın.

İlaveten ateşim var diyorsun ama hastaneye gitmiyorsun.
Hamilelikte ateş çok tehlikeli .Bebek için riskli.
Ben bir kere ateşlendim.Hastaneye gittim.
İyiki hemen geldin dedi doktor.Bebek Allah esirgesin sakat bile olabiliyormuş.
Hemen serum taktılqr.Bir gün hastanede kaldım.
Kendini düşünmüyorsan bebeğini düşün ve hastaneye git.
Annen gelmiyor diye üzüleceğine dotoruna başvur acilen.

Allah Allah annenizi çağırın madem öyleyse? Kadın kendini bilen bir insan demek ki çağrılmadan bir yere gitmiyor ne güzel. Fakat eşiniz ve siz neden ve ne hakla annenize kızıyorsunuz orasını anlamadım. Ütüsünü anneniz yapmak zorunda mı? Burada evli, çocuklu ve memur bir dolu üye var ve hemen hemen hepsinin ütülerini kendilerinin yaptıklarından eminim.
Annelerin evlatlarına kendi içlerinden gelerek yardımcı olmaları çok mükemmelce, fedakârca bir davranış ancak evlenme ve çocuk yapma sorumluluğunu alan kişilerin annelerinden hizmet beklemeleri o kadar da güzel gelmiyor kulağa.

canım anneni çağırmaya neden çekiniyorsun ki böyle zamanlarda seve seve gelirler emin ol oda senden çekiniyordur belki yeni evli sürekli gidip rahatsızlık vermeyim diye çünkü kız anneleri hep böyle düşünürler sen gurur yapma çağır anneni önemli olan bebeğinin sağlığı bence belki riskli bi hamilelik geçiriyosundur belki hiç kalkmaman gerekiyodur sen riske atma kendini ve bebeğini o senin annen

Arkadaşlar yorum yaparken arkadaşımızın hamile olduğunu unutmadan yorum yapalım lütfen, azarlar gibi yorum yapmanın ne anlamı var.. Kızcağız çekinmiş olabilir ne var bunda yeni evli zaten.. Hassas bir dönemde lütfen biraz daha nazik olalım:34::34:

eşin ütülesin ne olacak ama ateşin varsa annen gelsin tek kalma ama evinin işi için eşinin gömleği için gelmesin ben getirtmezdim açıkçası

ben hamileliğim boyunca yalnızdım 3 ay yattım kimseyi aramadım eşim yemekleri yaptı ütüsünü temizliği istesek annelerimiz gelirdi çağırmadık eşim de hiç demedi anne gelsin diye
sen de üzme kendini

sagolsun arkadasların hepsi azarlar gibi yorum yapmışlar.Esimin ailesi de yakın cagırsam gelirler ama ben onların yanında yatamam uzanamam.Kardesim yok tek çocuğum.Kimseye güvenerek çocuk yapmadım.Annemle babam ayrı annem tek yaşıyo.Normalde çagırsam gelicegni bende biliyorum.Su an ne kadar duygusal bi anda oldugumu kimse farkedemiyor galiba.Daha oncede boş gebelik yaşadıgm icın biraz daha dikkat etmek istiyorum kendime.Konu açmaya korkar olduk artık.Suraya sanki birini dowdum,aldattım,dedikodu yaptım diye konu açmısım gbi yorumlar yapmayın rica ediyorum.Ama bi yandanda sagolun iğneleyici yorumlar sayesinde kendime geldim.

bu arada bende gelsin benim islerimi yapsın demiyorum.geldigindede hemen kalkar is yapmaya kalkar asla yaptırmam zaten.ama hamileligin verdigi duygusallık la konuyu heryere cekebililiyorum...ama rica ediyorum benim derdim is guc degil.yanımda annemi istiyorum cesitli bahaneler uretiyorum.

sagolsun arkadasların hepsi azarlar gibi yorum yapmışlar.Esimin ailesi de yakın cagırsam gelirler ama ben onların yanında yatamam uzanamam.Kardesim yok tek çocuğum.Kimseye güvenerek çocuk yapmadım.Annemle babam ayrı annem tek yaşıyo.Normalde çagırsam gelicegni bende biliyorum.Su an ne kadar duygusal bi anda oldugumu kimse farkedemiyor galiba.Daha oncede boş gebelik yaşadıgm icın biraz daha dikkat etmek istiyorum kendime.Konu açmaya korkar olduk artık.Suraya sanki birini dowdum,aldattım,dedikodu yaptım diye konu açmısım gbi yorumlar yapmayın rica ediyorum.Ama bi yandanda sagolun iğneleyici yorumlar sayesinde kendime geldim.

canım benimde hamileliğim zor geçiyor çalışıyorum birde
eşim herşeyi yapıyor bir tek ütüyü beceremiyor onu da yavaş yavaş yapıyorum

geçenlerde grip olmuştum raporluydum annemde kaldım sağolsun çorba filan iyi geldi
kendisi rahatsız evime gelip yardımcı olamıyor istemem zaten bi şekilde hallederiz

normal hamilelik sıkıntısı olsa anneni çağırma derdim
ama hastasın annenin gelip sana yemek bi tas çorba yapması gerekiyor

o yüzden eşine hak veriyorum hastasın ilaç kullanamıyorsun birde mide bulantısından insan birşey yemeyince bitkin düşüyor
annen yanında dursa iyi olur

ayrıyetten hamilelikte ateş çok tehlikeli lütfen ihmal etme :34:

Son düzenleme:
ay cNIM ߀NİM kıyamam sannaaaa :( 1,5 aylık bebişin olucak sen kendini üzüosunn booşver neden sorun ediyorsun ki canım sonuçta senin elinde olan birşey değil.. eşin ve sen bunu istediniz hamile kaldın ozaman eşin buna katlanıcak... annen niye gelmiyor demek yerine nevar kalksın yapıversin onun giyimlerini annen ütülemek zorundamı hayret bişrşey... ama bence anneni çağır canım :( nolur nolmaz bak kötüsün evde bişey olsa kşmsenin ruhu duymaz hem iyi beslenmez lazım anneciğin sana güzelde bakar. bunlrın düşünüp strese girme bebişte üzülür bak :)

Aradım annemi.Gelicek akşama.Hallettik durumu.Ben duygusallıktan yapıyorum galiba..Normaldede aşırı alıngan biriyim.Şu an iyim biraz daha..iyi yorum yapan arkadaslar çok sagolun.

Kırdıysam ben kendi adıma çok özür dilerim..
Eşine kızdım ben, anneni zorunlu kılıyor diye..
Herkesin dediği gibi annen seve seve gelecektir canım benim..
Sen nasıl karnındaki miniciğe kıyamıyorsan, annecin için öylesin biliyorsun..
Eşin senin de hassas olduğunu düşünmeli, azıcık idare edebilmeli diye ona kızdım hadim olmadan açıkçası..
Dedim ya, kendimden biliyorum, üç ay yattım ben de:17:
Seni incitebileceğini düşünmeli, istersen çağır zorlanma gibi konuşmalı eşin..
Sen de eşinin bu tavrına karşı annen için üzülebilirsin doğal olarak..
Tekrardan özür diliyorum, kırmak istemem kesinlikle helal et hakkını..
Sorumsuz sorumsuz eşlerden sonra insan aşırı tepkili olabiliyor :17:

Bir de yazmayı unutmuşum, doktora gitmeyi sakın ama sakın ihmal etme..
Bebek için cidden riskli olabilir..
İkiniz de sıkıntıya girmeyin..
Sağlıkla kucağına alırsın inşallah..
Darısı evime geçince bana inşallah :)))

canım geçmiş olsun onu bunu boşverde ateş çok tehlkeli bir durum dr. gittin mi bebeği çok sıkıntıya sokan birşey bende 3 hafta şiddetli bir grip öksürük geçirdim iki doktor ve kendi doktorumla görüştüm ateş varmı diye sordular ateş çıkarsa mutlaka gel dediler sakın boşverme ateşi dr.a git

mecbur değil diyennn arkadaşlar en kötü günümüzde annemiz yardımımıza koşmicak d akim koşacak kimden yardım isticez allahaşkına.bir gün annemiz hasta olunca mecbur muyuz dicez ..evet anne e mecbur kızına bakmaya kızı da mevcur anasına bakmaya aile bağalrı diye bi şey var bacılık kardeşlik var bunlar böyle günlerde en cok gerekli eger anne sağlıklıysa tabi..

arkadasım annen yakınsa ve sağlıklıysa söyle çağır sen söylemeden bilemez

Back