Çok üzgünüm hepsi üst üste

Bu olay sadece senin istemen ve çabalarınla olmaz. Eşinin istemediği belli, oturup (tedavi alternatiflerini değerlendirmek, evlat edinmek, ayrılık vb.) ortak bir karar almanızdan başka da yol görünmüyor. Allah yardımcın olsun :dua::dua::dua::dua::dua:

allahtan ümit kesilmez .inşallah her şey gönlünüzce olur. her şeyin hayırlısı bunu da unutmayın.

Hiç bir seçeneğe açık değil her gün Kıbrıs'ta bir yerlerle konuşuyorum tek dedikleri günah günah günah
Sperm bankası diyorsan eşin başkasından çocuk yaptın gözüyle istemeyebilir. Sonuçta sen ve başka bir adamın çocuğu. Evlatlık düşünebilirsiniz, yaşınız genç ama evlatlık için de yaş sınırı vs kurallar var. Araştırın bir an önce. Daha sıraya gireceksiniz.
Başka bir seçenek de boşanmak. Ya da hayvan sahiplenin. Geçmiş olsun

Bizde benden kaynaklı infertilite yaşadık. Yaşlarımızda geç 42. Bende Kıbrıs’tan yumurta donasyonu teklif etmiştim eşime. Kabul etmedi. Boşanmayı da teklif ettim. “O halde çocuksuz evliliğimize devam ederiz” dedi.
Sizin eşiniz kanser geçirmiş. Testisler alınmış. Bana çok ihtimal bir tablo gözükmedi. Ankara’da ürolog Prof. Kaan Aydos var. Bir arayın isterseniz. Pandemide telefonda bilgi veriyorlardı. Hala devam eder mi bilmiyorum.
Evlatlık almakta bence bir seçenek. Muhtaç binlerce çocuk. En azından bir tanesinin hayatını kurtarmış olursunuz.
Eşinize saygı duymak zorundasınız. Başkasının spermini kabul etmeyebilir. Doğal hakkı. Psikolojik olarak kendini yetersiz de hissedebilir.

Niye evlat edinme seçeneğiniz yokmuş gibi üzülüyorsunuz? Anne baba olmak için illa aynı genden olmak veya doğurmak gerekmiyor.
Sperm bankası veya yumurta donasyonu seçeneğini hiç anlayamıyorum, zaten ortak gen aktarımı yok, onun yerine sağlıkla doğmuş bir bebek almak daha mantıklı geliyor. Zaten binlerce kimsesiz çocuk var.

Konu ile ilgili bilgim yok sadece geçmiş olsun inşaALLAH rabbim gönlünüze göre versin demek istedim

Ya da hayvan sahiplenin.
Benim köpeğim vardı. “Çocuğum” gibi sevdiğimi sanırdım taa ki çocuğum olana kadar. Kendim için konuşuyorum kesinlikle aynı şey değil. Köpeğim 8 sene yaşadı. Ellerimle gömdüm. Bir aksi durum olmazsa kızım benim ölümümü görecek. Ben onun doğumuna tanık oldum, o benim ölümümü görecek. Bana çok acaip geliyor.

Benim köpeğim vardı. “Çocuğum” gibi sevdiğimi sanırdım taa ki çocuğum olana kadar. Kendim için konuşuyorum kesinlikle aynı şey değil. Köpeğim 8 sene yaşadı. Ellerimle gömdüm. Bir aksi durum olmazsa kızım benim ölümümü görecek. Ben onun doğumuna tanık oldum, o benim ölümümü görecek. Bana çok acaip geliyor.
Direk kafadan hayvan sahiplen yorumlari beni çok şaşırtiyor.. :) evlatla bir tutamiycam üzgünüm

Direk kafadan hayvan sahiplen yorumlari beni çok şaşırtiyor.. :) evlatla bir tutamiycam üzgünüm
Hayvanın Ne bakımı, ne sevgisi çocukla bir değil. Ben köpeğimi evde bırakırdım. 8 saat bahçede kendi kendine oynardı. Ya da külübesinde beklerdi. Çocuğum 5 aylık 1 dakika bırakamıyorum. Duş almak için babasına bırakıyorum. Herşey için bana muhtaç. Ve ömürleri. Köpeğin 1 yaşı insanın 7 senesine eşit.

Evlat sahibi olmak isteyip olmaması nasıl üzücü çok iyi biliyorum tüp bebek anne adayı olarak..Ama eşinizin başkasının spermiyle çocuk sahibi olmak istememesi bana çok doğal geldi, bu olayı anlamadım bir türlü ben.. Eğer yumurtam veya eşimin spermi olmasaydı donasyon yöntemi yerine evlat edinmek isterdim sanırım. Tabi şu da var evlenirken bu kadar ciddi bir sorunu eşiniz sizinle paylaşmadıysa buda size haksızlık, ayrılmayı düşünmekte sizin hakkınız. Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum,🙏

Doğurmak evlat edinmekle çok benzer. İkisi de yabancı gibi ikiside evlat gibi. Bence sperm bankasından sperm almayacaksanız eşinizin testislerinde sprem bulma ihtimali aşırı iyimser diye düşünüyorum. Maalesef. Yeni bir cana hayat olmak ona aile olmak varken ne siz canınızı sıkın ne de büyük uğraşlara girin.

Yeni doğan bebek evlat edinmek çok daha iyi bir fikir yada bir yas altı bebek aynı sevilir insan emeğini sever

Niye evlat edinme seçeneğiniz yokmuş gibi üzülüyorsunuz? Anne baba olmak için illa aynı genden olmak veya doğurmak gerekmiyor.
Sperm bankası veya yumurta donasyonu seçeneğini hiç anlayamıyorum, zaten ortak gen aktarımı yok, onun yerine sağlıkla doğmuş bir bebek almak daha mantıklı geliyor. Zaten binlerce kimsesiz çocuk var.
Hamilelik ve doğum apayrı bunu yapmayı istiyorlardir

X