Söz Kesimi çok üzgünüm artık hiç birşeye bukadar heveslenmicem

IPEKGURCAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2012
163
32
73
Kızlar haftaya cumartesi sözüm var ve malesef dedemi kaybettik okadar cok okadar cok özendım vve herseyı hazır ettımkı sözümle ilgili ses sistemi müzik cdleri ilk oynucagımız sarkıya kadar herseyı dusundum ayarladım ksurusuz olsun ıstıyordum ve bizde onların aılede oynamayı cok sevıyor ama bu şartlarda hiç biri gerçekleşmicek (( tepki verenler olabılır dedesı ölmüş oynamayı dusunuo dıye haklısınız evet dedem ıcın cok uzduldum goz yası döktum ama sonucunda 80 yasındaydı ve allah sıralı ölüm verdı ve cektırmedı . Benim de sonucta bırkez yasıyacagım seyler bunlar şimdi babama nasıl dıcem ben oynucazmı dıye (( yardım edın

şahsen bizim burada ölünün arkasından nişandır düğündür yapılmaz canım ayıp karşılanır erteleseniz olmazmı biraz sende haklısın ama sonuçta babanda babasını kaybetmiş o üzülürken oynamak garip olur

Başınız sağolsun bizdede aynı müzikli olaylar ertelenir bi süre hemen yapılmaz ama söz demişsin ayrı nişan yapmayı düşünüyomusun eğer ki düşünüyosan ayrı nişan aslında söz müziksiz de olabilir nişanıda biraz zaman geçince yaparsanız müzikli olabilir , ama illaki müzikli olsun söz diyorsan ertelemeniz daha uygun gibi geldi , tabi çevreniz ailenizin tepkisi nasıldır onu siz bilirsiniz

en uygun zaman buydu tarihi oyanatamıyoruz müsait oldugumuz tarihtede ramazan gırıyo ayrı nişan yapıcaz evet ama böyle heveslenmıstık . Ya aslında babam evet uzuldu ama oda bılıyorum kı sırf mıllet ne der diye dusunuyo yoksa karsı cıkmaz bılıyorum nabıcaz hıc bılmıyorum ...

canım başın sağolsun ama bencede sözün ertelenmesi en mantıklısı ve babana da bunu sakın söyleme çok kırılır aynı duruma kendini koy yaşlıda olsa ölüm bu sonuçta...Bence bu durumu asla dile getirme hatta karşı taraf bile laf eder...1 ay geç olsun ama senin istediğin gibi olsun inan bir şey kaybetmezsin

Başınız sağolsun gerçekten üzücü bir durum ama ramazandan sonraya erteleyebilirsen hiçbişey içinizde kalmaz

bence komşuları bırak ölüye saygısızlıktır...seninde baban var bi babanın yerine kendini koy...madem nişanın olacak nişanda oynarsınız...1 hafta olmuş ve senin düşüncelerin böyle yazık yaa

deden ölmüş
müzikli eğlence pek hoş olmaz
babanı düşün varsa amcanı halalarını düşün
bu işin yaşı yok ki babalarını kaybettiler
zaten nişan da yapıcakmıssın
söz dediğin benim bildiğim eger ayrıca nisan da olacaksa müzikli olmaz pek.
illa oynamak istiyorsanız da evde sözünüzü yapın büyüklerle gencler dısarı cıkıp oynarsınız

bencede benimde sözümün olmasına 2 gün varken ani bir şekilde eniştemi teyzemn kocası kalp krızı geçirdi ve o gunun sabhında tektaş bakıcaktık hastneden öleblr haberi geldi bz baya ertelicektik teyzem 2 hafta sonra sözü yapn dedi çağırdık karşı tarafı ama teyzem gelemedi çünki hep kendi sözü aklına geldi söz günü ble teyzem gözü yaşlıydı enişştem 45 yaşnda öldü ve onsuzda pek ii geçmedi açıkçası yeni cenaze çıkmşl evden ve eniştemle babamn arasından su sızmazdı o kadr zor olduki inan bana şimdi başksıyla nşanlıyım ama bende ilk sözlülüğümde okadr heveslydıkki ama olmayınca olmuor bzmki sırasız ölümdü anı br şeklde amelıyattan 12 saat sonra çıktı yoğun bakımda vefat etti benm enştem teyzm o haldeyken söz yapmak istemdik bz ama teyzem yapın bekletmeyın dedi kendnden fedakarlık etti ben yapmayı bile düşnmuordum en az nisan ayına kadr ama yapıldı karşı tarf hala kendini düşünuyordu ne zman yapcz die çok sinirlermi bozmuştular ailemnde benimde olabldiğince ertele ben 52sine kadr ertelemyı planlıyordum hevestir anlıyorum ama ölüm bu herşeyi değiştirir bizmkisi anıden oldu birde ayrı bir yıkım benim söz günümde ben eniştemi toprağa verdim teyzm ve ailsi perişan haldeyken ben söz yapamzdm evde allah koruusun şimdi gene olsa gene yapmam ne heveesi ne oynaması 1 sne ble bekletirim sevdiğim insanı kaybetmşim söz nişanmı görür gözüm :/ heleki dedm ölcek ben sözde oynamayı düşüncm asla ailene sorma bile derim onlar bşi demeden

aralıkn 3te kalpkrizi geçirdi tüm damarları patlamştı 4 aralıkta sözüm olcaktı 3aralıkta gece 12den öğlen 12ye kadar amelyttaydı doktrlar umut yok demşti ama amelyttan çıkması ble mucize demşti doktrlar yoğun bakımda gece 10 da ölm haberi geldi hiç düşünmedim ble ayyy sözm vardı die zaten ayın 3unde sölemştk durumu anltmştk karşı tarafa ve 4ünde gömdük bu anda ayy tam zamnnda öldn hvesim boğazımda kaldı dieyemm vcdanım el vermz buna sen nasl dieblıorsn anlamıorm dedn ya deden ben enştemn ölmne bu kadr üzülmşken sen dedennn ölmüş sözü düşünuyorsun ne diyim

aralıkn 3te kalpkrizi geçirdi tüm damarları patlamştı 4 aralıkta sözüm olcaktı 3aralıkta gece 12den öğlen 12ye kadar amelyttaydı doktrlar umut yok demşti ama amelyttan çıkması ble mucize demşti doktrlar yoğun bakımda gece 10 da ölm haberi geldi hiç düşünmedim ble ayyy sözm vardı die zaten ayın 3unde sölemştk durumu anltmştk karşı tarafa ve 4ünde gömdük bu anda ayy tam zamnnda öldn hvesim boğazımda kaldı dieyemm vcdanım el vermz buna sen nasl dieblıorsn anlamıorm dedn ya deden ben enştemn ölmne bu kadr üzülmşken sen dedennn ölmüş sözü düşünuyorsun ne diyim ne söz ne de sözlüm olıcak kişiyi gözüm görmez kesinlikle senin bunları düşündüğüne şaştım açıkçası

onun bunun ne diyeceği hiç önemli değil insanın kendi içinde neler hissettiği önemlidir. komşularınız yada karşı taraf ayıp karşılamasa oynayacak mıydınız birde ölüm , söz , düğün vs bu olayların manevi katkıları vardır hayata oynayamıcaz kötü geçicek gibi bir düşünce nedir ya olayın kendinin bile yerine geçmiş oynamak ( o da neyse artık ) ilerde kendi çocuğunuz sizin babanız için yaşlıydı zaten dese içiniz ne kadar acır

bende kasimda sozlenmistim . mayis nisan gibi nisan yapip agustosta dugun yapacaktik. ama Allah rahmet eylesin sozlum ananesinive babanesini kaybetti ayni ay icerisinde. bu iki traf icinde soktu. ve biz kiz tarafi olarak erteleyelim hatta iptal edelim sadece dugun yapariz ileride dedik. ve ben her dakika sozlumun yanindaydim maddi manevi destegimi hic eksik etmedim, o agladi bende agladim o uzuldubende uzuldum. hadi soz yapicaksiniz madem ertelemiyorsunuz bence oynamayi da unutun hatta sormayida, benim babam anam olmus sen oyun eglence derdindesin diyecekler. senin cocugun boyle yapsa ne dusunursun icin acimazmiydi, senin yerinde olsam benertelerdim bile. boyle bir soruyuda sorman cocukluktan ibaret bence bi kez daha dusun sen evliligi,.

Başın sağolsun canım bence sözünü yap ama eğlencesiz olsun.söz zaten benim bildiğim eğlenceli olmaz.sace bir söz yapın nişanın da istediğin gibi oynarsın.

kesinlikle katılıorum vicdan meselesi tmamen bnce bu oynamayı faln düşnmek benm gözm kmseyi görmez karşı tarafn sölicekleri umrumda olmazz

canım üzücü bir durum herşeyde bir hayır vardır,kendini yıpratma
müzik çalıp oynamak uygun olmaz,
bende geçen sene evlendim, en büyük korkum birinin vefat etmesiydi
kınamdan 2 hafta önce komşumuz öldü( sapasağlam kadın)
babam gitti kocasından izin istedi, kına yapsak gençler biraz oynasa yanlış anlarmısınız dedi.
adamda sağolsun izin vermiş,gençler eğlensin sorun değil demiş, yok deseydi yapmıycaktık.

Son düzenleme:
canım öncelikle başın sağolsun...söz de eğlence yapıcam diosun da söz de eğlence olmuyor benim bildiğim,gelirler isterler sözün verilir karşı taraf ufak bir yüzük vs takar gider,benim sözüm böle oldu..daha sonra 1 hafta 2 hafta gibi zaman diliminden sonrada nişanın olur...o istediğin gibi eğlenceli olur oynarsın,dans edersin...ama senin yaşadığın bir durum gibi bişey başıma gelseydi şahsen 1-2 ay beklerdim...sonuçta kaç yaşında olursa olsun akraban ölmüş,aile büyüğün..tamam uzaktan babanın annenin arkadaşı olsa olur..ama böle bir durumda açıkçasını sölemek gerekirse kalkıpta senin oynaman,dans etmen,eğlenmen yakışık almaz...he bide şöyle bişey demişsin 80 yaşındaydı öldü falan..güzelim ölmüş ölmüşdür 10 yaşında da olsa sen saygı duymak zorundasın heleki bu senin akraban,aile büyüğünse...bence gidip babana da açma bu konuyu çok kırılır....

cnm kusura bakmada 80i bırak 150 yaşındada olsa deden vefat etmiş hadi dedeyide geçtim komşulardan biri vefat ettiğinde bile müzik sesi kısılır yapma allah aşkına düğün olsa bile ertelemen lazımken sen sözü düşünüyosun hemde niye göbek atmak için!! evet 1 kez sözlenceksin belki ama dedende 1 kez vefat etti çok ayıp ben çok kınadım kusura bakma...

bu tepkilerin geliceğinin farkınd aolarak yazdım ve bizler burda bu platformda bırbırımıze yardımcı olmak fikirlerimizi paylaşmak için burdayız kımseye kızmıyorum ayrıca bazı arkadaşlar çocukça olduğunu ve evliliği düşünmem gerektiğinizi falan sölemişler allaha şükür aklım fikrim yeterince yerınde ama ınsan baısna gelmeyınce karsısındakını anlayamıyo benım burda bu konuyu paylaşmamım sebebıde bır ınsan nekdara bırseye heveslenırse çok çok fazla ısterse allahtan bı manı olabılıyo yanı bıze bı ısaret verıo ben ıstemezsem hıc bısey olmaz dmek ıstıyo derdımı paylastım evet zaten olmucak oynayamıcaz ama haylım cok farklıydı ben babama bunu ztaen söleyemem babamın bana söledıklerıne baglı olarak konustum ertelemek evet en ıyısı ama bı hafta ıkı hafta değil ki bunu ertelemek bu 3 ay sonrada aynı acı ve sevgilim 1 ay sonra askere gıdıcek sonra askerde gelınce zaten nişan olucak erteleyemıoruz yanı ama sonuc olarakta oynamıcaz babam bana gece gençler dısarda eğlenırsınız dio ben bısey demden oda bılıodu nekadar ıstedıgımızı bn bısey demeden kendı cozum yolu arıo kımse yargılamasın karsısındakını yargılamayan ve bas sağlığı dıleyen tum arakadslarım allah razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…