• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok üşüyorum

Loveliiess

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
302
12
118
Denizli
Havalar sogudugundan beri çok usuyorum evin içinde olduğum halde. Gece bir turlu uyuyamadim titremekten (yattigim odada ısıtıcı yok). Bazen abartiyor muyum acaba diyorum ama yok hava gerçekten soğuk bence. İzmir deyim ustelik.
Salondaki klimanın kendine bile hayri yok 30 derecede olduğu halde gram isitmiyor. hatta soğuk soğuk üflüyor.
Boğazlarım ağrımaya başladı bile. Hasta oluyorum galiba... :(

Adamin biri soguk hava deposunda donarak ölmus ama sabah bulduklarinda depoda sogutucu calismiyormus bile. Yani demek istedigim usuyorum diye kendini sartlayip surekli dusunursen usursun. Hikaye ne derece gercek bilemem ama dogru yani var.
Odana en kotu 40-50 liraya kucuk fanlardan al koy 10 dakikada bile hamam gibi yapiyor odayi

Uzayda mı yaşıyorsunuz? Kasım ayındayız ve evet hava soğuk. Onayladığımıza göre bu durumu biraz ısınmanın yollarına bakabilirsiniz pek ala şimdi. Mesela bir ufo veya bir soba. Hiç yoktan elektrikli battaniye.
Cebimde son 43 tl var :) bununla ne yapabilirim bilmiyorum.

Adamin biri soguk hava deposunda donarak ölmus ama sabah bulduklarinda depoda sogutucu calismiyormus bile. Yani demek istedigim usuyorum diye kendini sartlayip surekli dusunursen usursun. Hikaye ne derece gercek bilemem ama dogru yani var.
Odana en kotu 40-50 liraya kucuk fanlardan al koy 10 dakikada bile hamam gibi yapiyor odayi
Evet biliyorum o hikayeyi doğruluk payı bence de var o yüzden acaba ben mi abartıyorum diye dusunuyorum. ama arkadaşlarımın evine gittiğimde hiç usumuyorum doğalgazın faydası işte.
Peki bu fanli ısıtıcı kaç m2yi ısıtır sadece küçük odalar mı?

kansızmısınız acaba, kan değerlerinize baktırsanız.
henüz öyle deli soğuk yok, üstelik izmir'desiniz.
Kan degerlerinize baktirin.
Kansizlik ×2 daha da etkiliyor bu durumu.

Ben de öyleyim. Tahlil yaptirin.

Kan degerlerime baktirdim her şey normal çıktı. Hatta doktor dedi ki senin yapın böyle,gerekirse evin içinde bile eldivenle dolaş. :) Hatta bunu dediğinde parmaklarim sogumaktan morarmis durumdaydi

Kan degerlerime baktirdim her şey normal çıktı. Hatta doktor dedi ki senin yapın böyle,gerekirse evin içinde bile eldivenle dolaş. :) Hatta bunu dediğinde parmaklarim sogumaktan morarmis durumdaydi

ince ama kat kat giyinin, yün ya da pamuk dokumayı tercih edin ve fanila giyin.
termal çamaşırlar var taytlar falan epey sıcak tutuyorlar.

Ev küçük, doğalgazı da yakıyorum. Ev ılık ama ben de geceleri çok üşüyorum. Titremede oluyor. Kansızlık var bende hep üşüyorum.

Sana tavsiyem polar pijama giy altına da sıcak tutan termal tayt. O zaman sıcacık oluyor. Bir de battaniye şart. Yorgan tek başına yeterli değil ;)

Yatarken ısınmanın güzel yolu sıcak su torbası... Yoksa da evde illa cikar boş şişeleri sıcak suyla doldur at yatagin icine girmeden önce bak nasıl fırın gibi oluyor :halay:agustosta b...... donan bi insan olduğum icun iyi bilirim ısınma yollarını... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Öğrenci misiniz :) Fan alın diyeceğim ama onlarda elektrik faturasını çok kabartıyor.
Bir dahaki ay paranız olursa iyi bir ısıtıcı alın , az yakar, ısıtır.
Ya da petek şeklinde isiticilar var onlarda olabilir ( eleltrik takımını bilmiyorum..
..

Birde madem kan degerleriniz iyi, öyleyse kat kat giyineceksiniz ve sicak tutan yiyecekler tuketeceksiniz.

Mesela ; pekmez ( keçi boynuzu ve kara üzüm pekmezi), bal , arı sütü , zencefil, tarçın, salep, hurma..
Ve her akşam sıcak sıcak çorba :)

Sıcak süt içip uyu.
Elektrikli battaniye al 20 tl.
Veya ufo al taksite böldür 5 tl 5 tl ödeyebilirsin.
Sıcak su torbası önermiyorum patlama riski var şahsen ben korkuyorum.
Sıcak duş alıp uyuyabilirsin saçlarını ıslatmadan sadece vücuduna su tutup.
Benden bu kadar :)

soğuk bişeyler içiyor musun, kışın soğuk kola insanı hipotermiye sokar valla:KK53::KK53:

soğuk yatağı ısıtmanın en güzel yolu elektrikli battaniye tabii yatmadan önce kapatman lazım, ya da daha ucuzu sıcak su torbası...

Evet biliyorum o hikayeyi doğruluk payı bence de var o yüzden acaba ben mi abartıyorum diye dusunuyorum. ama arkadaşlarımın evine gittiğimde hiç usumuyorum doğalgazın faydası işte.
Peki bu fanli ısıtıcı kaç m2yi ısıtır sadece küçük odalar mı?
20 m2 lik odayi 15 dakikada ciddi isitiyor kapiyi kapatirsanizda en az 2 saat muhafaza ediyor 15 dakikalik yakmayi. Ama elektrik acisindan bir ufo degil. Onlar daha az elektrik tuketiyor. İmkan varsa otomatik kapanmasi falan olan bir ufo alirdim. Gerci bas agrisi yapiyor deniliyor onada. Ama iki uc su kabiyla cozulmez birsey degil.

Bak şimdi canım sıkıldı. Başta kızdım size öyle üşüyorum üşüyorum diyip hiçbişey yapmamanıza ama şimdi kötü oldum. Çalışıyormusunuz öğrencimisiniz bilmiyorum ama elinize geçen ilk parayla bir ısıtıcı almaya bakın. Sıcak suda bir çözümdür. Bende çok üşürüm. Yazın ortasına kadar çorap giyerim Urfa'da yaşamama rağmen. Sıcak suyu eksik etmem hiç. Ayaklar ısınınca tüm vücut ısınır bende. O yüzden uzun kalın çoraplarım var. Dikkat edin kendinize siz bakmazsanız kim bakacak. Allah tez zamanda bir yol yordam göstersinde ısının sizde. Üff üzüldüm ya.

Back
X