Çok Tırsıyorum

chocolatelover

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2014
591
347
herkese merhaba.
fazla uzatmadan konuya gireyim.
bu yıl üniversiteye başlıyorum, ingiliz dili ve edebiyatı okuyacağım.
gelecek ayın başında muafiyet sınavları yapılacak, biri yazılı biri sözlü, yeterli puan alırsam hazırlığı atlayıp birinci sınıfa geçeceğim.aslında ben zaten hazırlık okumak isterim birinci sınıfa geçince daha az zorlanayım diye o yüzden geçemezsem çok da üzülmem ama sözlü sınavda rezil olmaktan korkuyorum.ben heyecanlandığım zaman kendi dilimi bile konuşamıyorum.ayrıca sadece bu sınavda da değil okula başladıktan sonra derslerde de sürekli speaking yapılacak, denemeler falan yazacağız.okuyacağım bölümün zor olduğunu biliyorum, daha önce bu bölümü okuyanlarla da konuştum ve herkes çok zorlanacağımı, derslerin çok ağır olduğunu falan söylüyor.bir de ingilizce öğretmenliği biraz daha kolaymış ama ben hem öğretmen olmak istemediğim için hem de istediğim üniversitelerin öğretmenliklerine puanım yetmediği için dil edebiyat yazdım(bir tane öğretmenlik yazdım ama tutmadı).belki ileride fikrimi değiştirip formasyon alıp öğretmen olurum ama şimdilik istemiyorum ve işin kötüsü alanımla ilgili meslekler hakkında bilgim yok.internetten araştırdım, hocalara sordum ama pek faydaları dokunmadı açıkçası.kitap çevirmek falan istiyorum ben.
aranızda ingiliz dili ve edebiyatı okumuş birileri veya bu konular hakkında bilgisi olan birileri varsa bana biraz bir şeyler anlatabilir misiniz?aklınıza ne gelirse; derslerle ilgili, mesleklerle ilgili...
bu arada bizim masaüstü bilgisayarımız bozuk, o yüzden tablet veya telefondan giriyorum ve bunlardan alıntı yapmak falan bana zor geliyor; bu yüzden yorumlarınızı alıntılayamayabilirim, hepinize cevap veremeyebilirim...şimdiden kusura bakmayın diyorum.

ben de çok heyecanlanmıştım o sınavda. dilciler hep heyecanlanır ama geçerler canım dert etme sen. Hayırlı uğurlu olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…