- 16 Aralık 2024
- 398
- 400
- 18
Kızlar direk konuya dalıyorum.. Şimdi benim zamanında bir sevdiceğim oldu biz bununla kavuşamadık yürümedi yani. Ama çok sevdim hâlâ da unutmadım. O dönemde de benim bir akrabam var kendini sürekli öven,egoist bir tip yani çocukluğumdan beri böyledir. Kendini hep üstün görür. Ben de bu sevdiceğimi ona anlatıyordum ama sevdiceğim hali vakti yerinde biri yani ben de ona anlatırken onun gibi yaparak üstenci bir tavırlar anlatmıştım.(Ama gerçekten o her konuda böyle davrandığı için yaptım bunu yani bende kendimi övmüş bulundum onun gibi kendini beğenmişlik tasladım ama tamamen o hep öyle davrandığı için yaptım bu konuda vicdan8m rahat yani) Neyse gel zaman git zaman biz bu sevdiceğimle ayrıldık. Ama ayrılığım dalga konusu olacak şekilde bir ayrılık oldu.. Yanlış anlaşılmalarla dolu bir ayrılık..Bu akrabam da bu fırsatı kaçırmadı tabi çok dalga geçti, yerden yere vurdu desem yeridir. Yani canımı pek yaktı bu konuda. Ben her ne kadar o yaptı diye onun gibi davranmış, onun gibi üstünlük taslamış olsam da yapmamam gerekirdi dersimi de almış bulundum... Ama daha sonrasında da kendisi benim sevdiceğimle aynı statüde aynı konumda olan biriyle evlendi.. Yani ben zaten dersimi almıştım,alay konusu olmuştum o akrabam canımı baya yakmıştı.Bir de üstün konuma geçti evlenerek
Şimdi ben bunu kafaya çok takıyorum yani şöyle düşünün biri sizinle dalga geçiyor hemde dalga geçtiği konuda üstün konuma geliyor. Çok aşırı takıp üzülüyorum...Siz olsanız ne düşünürsünüz ne yaparsınız? Anlatın bacılar meselâ daha iyi anlamanız açısından şöyle bir örnek olsun...
Diyelim ki üniversite sınavına girdiniz hukuk istiyorsunuz. Puanınızdan da biraz umutlusunuz..Yarış halinde olduğunuz biri var onun puanı belli değil ama hep başarılı olmuş size hava atmış geçmişte, siz de umutlu olduğunuz için havalara girdiniz diyelim.Puanlar açıklanmadan önce o biri size geliyor diyor ki
"sen kazanamazsın sen de o kapasite yok" diyor. Puanlar bi açıklanıyor siz kazanamamışsınız ama o hukuku kazanmış. Ne düşünürsünüz? Takar mısınız, üzülür müsünüz? İlahi adalet işler mi bu duruma?
Şimdi ben bunu kafaya çok takıyorum yani şöyle düşünün biri sizinle dalga geçiyor hemde dalga geçtiği konuda üstün konuma geliyor. Çok aşırı takıp üzülüyorum...Siz olsanız ne düşünürsünüz ne yaparsınız? Anlatın bacılar meselâ daha iyi anlamanız açısından şöyle bir örnek olsun...
Diyelim ki üniversite sınavına girdiniz hukuk istiyorsunuz. Puanınızdan da biraz umutlusunuz..Yarış halinde olduğunuz biri var onun puanı belli değil ama hep başarılı olmuş size hava atmış geçmişte, siz de umutlu olduğunuz için havalara girdiniz diyelim.Puanlar açıklanmadan önce o biri size geliyor diyor ki
"sen kazanamazsın sen de o kapasite yok" diyor. Puanlar bi açıklanıyor siz kazanamamışsınız ama o hukuku kazanmış. Ne düşünürsünüz? Takar mısınız, üzülür müsünüz? İlahi adalet işler mi bu duruma?
Son düzenleme: