• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Çok şükür, bin şükür...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sutun tam olarak gelmesi 3 gunu buluyor.
Doymuyordur muhtemelen ama sakin pes etme, bir kac gune birbirinize alisirsiniz, duzene girer.

Tebrikler:) İlk üc gün ağız sütü gelir zaten az oluyor ama o ok faydalı aonradan coğaliyor süt.
Bende oğlumda cok aglamistim ama Hamdolsun bir hafta sonra düzene girdi..
Hem herseyi emmesi de normal emme becerisi gelisiyor...
Her ağladıgında ver ki o faydali sütü icebildigi kadar icsin afiyet olsun bebisinize :)

Canım bir emzirmede en son hangi memeyi verdiysen bir sonraki emzirmede o memeyle devam et, emzirirken ilk gelen süt doyurucu olmazmış bebeğin emme süresi uzadıkça doyurucu kısmı gelmeye başlarmış ama yenidoğanlar henüz çok güçlü ememeyip çabuk yorulup memeyi bıraktıklarından doyurucu süt gelmeden bıraktıkları için doymazlarmış hatta o ilk emdikleri süt yağlı olmadığından hem yeşil kaka yapmalarına hem de gaz sorunu çekmelerine sebep olurmuş. Ay çok karışık yazdım ama bana da benim yavruların hemşiresi böyle anlatmıştı en son hangi memeyse bir sonraki emzirmede o memeyle devam edip eğer o memede süt biterse anca öyle diğer memeye geç demişti

Aramıza hoş geldin (uykusuz anneler kulübü) benim kızım da öyleydi ılık duş aldır in rahatlatır ve sakin sütüm yetmiyor diye mama ya falan başlatmayın

kuzucuk daha cok yeni bu dunyada..sadece acliktan degil size olan hasretinden aglayip yanina cagiriyor sizi:KK68: anne karnindan cikip dunyaya alismak kolay degil,siz agladikca emzirin,midesi 2 kasik sutle dolar onun,okadar kucuk henuz ama dedigim gibi sizi ariyor,bu donemde emme refleksleri cok kuvvetli olur bebeklerin,o yuzden elinizi kolunuzu emiyor :-)
kaka yapmasina gelince,sevinin buna:nazar: bagirsaklari yeni dogan olmasina ragmen guzel calisiyor demektir bu,yoksa gunlerce kakaya cikamaz yavru.
sariligi varsa,gunduz uyurken gunes alan yerde uyumasina ozen gosterin,bol bol emzirin.
ilk zamanlar cok uyku beklemeyin,yani bebeginiz uyur da siz emzirmekten alt degistirmekten uykusuz kalirsiniz.eger yardimci olabilecek biri varsa etrafinizda cekinmeden yardimini isteyin.en azindan gunduz dinlenirsiniz.
kolay gelsin,saglikla buyutun:KK46:

Bebeklerin emme ihtiyaci karin doyurmanin yani sira guven ihtiyacini karsilamak icindir.bide bebekler zaten ilk zamanlarda cok az yerler.yani dusunsenize ilk dogdugunda bir cay kasigi sutle doyuyorlarmis:)benim kizimda surekli emmek ister beni gorunce emme ppzisyonuna gecerdi:))bol bol emzirin cunku onun emmesi sizin sutunuzun artmasi demek.az yedigi icinde haliyle diskisi da az olacaktir.ilk bi kac gun uyumuyorlar evet ama sizinde uyku isteginiz azaliyor zamanla:)Allah bagislasin bu arada:)
Iyi aksamlar hanimlar hayirlisi ile 3 gun once dogum yaptim v kizimi kucagima aldim. Çok şükür suan ikimizde iyiyiz. Belli araliklarla emziriyorum fakat doymak bilmiyor. Sürekli agzi ile esyalarini yada elini emiyor. Kucagima aldigim an yanaklarima yapisiyor. Acaba sütüm yetmiyor mu? Birde her emzirmem de kakasini yapiyor. Fakat bezi hep dolmuyor. Azar azar cikariyor gazi mi var diye dusunuyorum. Çünkü ayaklarini hep karnina topluyor? Sizlerden fikir almak istedim ne yapabilirim? 3 gecedir gozume uyku girmedi hep agliyor meme istiyor. Ardindan kakasi ve bez degisimi derken ister istemez stres yapiyosun. 1 saat bile olsa deliksiz bi sekilde uyudugu yok. Butun bebekler mi boyle oluyor acaba?

Iyi aksamlar hanimlar hayirlisi ile 3 gun once dogum yaptim v kizimi kucagima aldim. Çok şükür suan ikimizde iyiyiz. Belli araliklarla emziriyorum fakat doymak bilmiyor. Sürekli agzi ile esyalarini yada elini emiyor. Kucagima aldigim an yanaklarima yapisiyor. Acaba sütüm yetmiyor mu? Birde her emzirmem de kakasini yapiyor. Fakat bezi hep dolmuyor. Azar azar cikariyor gazi mi var diye dusunuyorum. Çünkü ayaklarini hep karnina topluyor? Sizlerden fikir almak istedim ne yapabilirim? 3 gecedir gozume uyku girmedi hep agliyor meme istiyor. Ardindan kakasi ve bez degisimi derken ister istemez stres yapiyosun. 1 saat bile olsa deliksiz bi sekilde uyudugu yok. Butun bebekler mi boyle oluyor acaba?

Canim tebriklerrr :-) öncelikle bebisinin her bezinin kirli olması doyduqu anlamına geliyo doymayan bi bebek bez kirletmez ayrıca daha çok yeni emdikce sütun daha çok bollasacak sürekli emme isteqinide emzikle tatmin edebilirsin en azından elini emesinden daha iyidir hem emzik uyiturken felanda çok iyi oluyor benim kizin şuan 10 aylik ve 7 ayliktan sonra emzige alisti ve alistiktan sonrada yatagina birakiyorum öylece kendisi uyuyor

Maşallah
bütün bebekler bence ılk zamanlarda hep boyle. doymuyor olabılır duzensız beslendıgı ıcın gaz bombası gıbıdır
zamanla gecer

Back
X