Çok sık ultrasona girmek…

Plentyof

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2019
79
51
88
31
Merhaba hanımlar,
Çok tedirginim. 19 haftalık hamileyim ama 13 kez ultrasona girmişim şimdiye kadar. 8 tanesi kendi kontrol rutinim. Geri kalan 4 tane de, çalıştığım iş koşulları ağırdı. Karnıma ağrılar girdikçe vs korktum bebeğe bişey mi oldu diye acile gittim. Orada çok detaylı inceleme tabiki yapılmadı çok Yalapşap bakıldı. 1 tane de eşimin memleketine gidince kayınvalidemler de görsün bebeği diye, eşimin kuzenine gittik. Haftaya da 40 dk sürecek bir detaylı ultrasona gireceğiz.
Benim gibi sık ultrasona girip, bebeğinde herhangi bir sorun bulunmayan var mı ? Çok korkuyorum. Otizme neden oluyormuş . Gelişme geriliğine neden oluyormuş

Ultrason cihazı ses dalgası yöntemiyle çalışıyor o yüzden hiçbir sorun olmaz merak etmeyin radyasyon yaymıyor nede olsa

Eğer öyle bir şey olsa doktorlar bakmak istemez zaten, neden herhangi bir sorun olsun

Ultrason cihazı ses dalgası yöntemiyle çalışıyor o yüzden hiçbir sorun olmaz merak etmeyin radyasyon yaymıyor nede olsa
Ses dalgasında olsa, dokularda ısınma ve yeni oluşan hücrelerde bozulmaya neden oluyormuş. İlk trimester da daha çok zarar veriyormuş. Böyle yabancı kaynaklarda makaleler var. Türkiye de her zaman ki gibi hiç bir kaynak yok. Olsa okur öğrenirdik . Uygulamazdık. Aslında merak ettiğim daha yolun yarısında bu kadar çok ultrasona giren var mı benim gibi

ultrason bebeğe zarar vermez. ses dalgalarıyla görüntü elde eder. ben de kanana yasadığım için çok sık ultrasona girdim bebeğim gayet sağlıklı doğdu

Eğer öyle bir şey olsa doktorlar bakmak istemez zaten, neden herhangi bir sorun olsun
Siz kaç kere girdiniz ultrasona
ultrason bebeğe zarar vermez. ses dalgalarıyla görüntü elde eder. ben de kanana yasadığım için çok sık ultrasona girdim bebeğim gayet sağlıklı doğdu
çok şükür Allah bebeklerimizi korusun. Kaç kere girdiniz

Siz kaç kere girdiniz ultrasona iş diye kadar
Öyle bişey saymadım ki aklıma bile gelmedi, ben doğurmak üzereyim hep girdim, öncesinde de tüp bebek için defalarca ultrason yaptırdım öyle olsa yumurtalara da zarar verirdi. Çoğu şeyde olmasa da sağlık sektöründe iyiyiz ülkece sıkıntı olsa doktorların uyaracağını düşünüyorum gönlünüz rahat olsun, böyle her ayrıntıyı düşünerek yaşamak mümkün değil

Ben 8-9 kez girmişimdir o haftaya kadar. 2-3 tanesi acildi bizde gelişim geriliği 26-27 hafta civarı başladı ve daha çok usg bakıldı.

Siz kaç kere girdiniz ultrasona

çok şükür Allah bebeklerimizi korusun. Kaç kere girdiniz
saymadım canım 9 ay boyunca toplamda 20-25 kez girmisimdir. detaylı ultrasona da biri 20 dk biri 40 dk iki kez girdim aynı gün içinde

19.haftadayim saymaya kalksam kontrollerimi bitiremem, 13ne ki... Radyasyonlu bı durum gibi düşünülüyorda yarasalar gibi ses dalgalarıyla görüntüleme yapılıyor, bunda tedirgin olacak bı durum yok, bı sıkıntı yarattığı bilinse şimdiye duyulurdu zaten, ben haftalık kontrole gidiyorum bazen haftada iki kere öyle düşün ilk haftalar daha sıktı sabah gitsem gece acile yine gidiyordum

Beynim çok yoruldu zaten hiç sormayın Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin Bana da aminnnn

Beynim çok yoruldu zaten hiç sormayın Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin Bana da aminnnn
Amin çok teşekkür ederim siz de sağlıkla kucağınıza alın inşallah böyle şeylere stres yapmayın emin olun ultrasondan daha çok zarar verir bebeğe, tüp bebekle gebeyim, doğum zamanına gelene kadar kalbimi hiç karartmadım. Herkesin girdiği ultrason yüzünden bebeğinize bir şey olmaz korkmayın

İnşallah bebişlerimizde bir sıkıntı çıkmaz doktorunuz bu konuda ne dedi

sence öyle bir şey olsa habiş anneler ortalığı karıştırır gitmezlerdi doktora :) her türlü bir yerden okur duyardık
artı kendi bebeğini merak edip sık giden çok doktor var gittiğiniz doktor eşinizin amca kızı yazmışsınız danışın isterseniz ona da rahat etmek isterseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…