- 26 Mayıs 2018
- 348
- 403
- 37
-
- Konu Sahibi ferayfusun87
İrritable bağırsak sendromunuz da olabilir
Gastroenteroloji bölümüne gidin
Bende bu bahsettiğim rahatsızlık var
Bazı yiyecekler rahatsız ediyor
Onları hayatımdab çıkardım
Kahve gibi mesela
Karbonhidrat ağırlıkklı besleniyorsanız çabuk acıkmanız çok normal amayok diyebilirim.
karbonhidrat zira işyerinde karbonhidrat ağırlıklı yemekler çıkıyor hep.
baktırmadım da çok şaşırdım şimdi, ilgisi oluyor mu erkeklik hormonuyla?
Yaa aynı ben :)
Benim de öyle oluyor ,
Hatta diyorum evlenince eşim benimle uyumaz, karnım gırrr gurrr hep konser halinde :)
Çözüm bulursanız yazın bana da :)
Karbonhidrat ağırlıkklı besleniyorsanız çabuk acıkmanız çok normal ama
Bende benzer problemleri yaşıyorum hemde cok uzun zamandır açlık tokluk sekeri baktirdim birkaç kez açlık şekerim biraz yüksek çıkıyor ama dr herhangi birşey söylemedi acaba insülin direnci nasıl oluyorCanim çok acıkıyorum diyosun ya insulin direncine baktirdinmi bendede var çünkü ve bende çok acıkıyorum ama midemden sesler gelmiyo
AMa avuç avuç değil tabiKuruyemiş severim antep fıstığı, fındık gibi ama bunlar kiloya yol açmaz mı ?
Sağlıklı beslenme konusunda bilgisizim çok. Mesela işyerinde genelde pilav fasulye, pilav et, makarna vb. klasik yemekler (karbonhidrat) çıkıyor. Çabuk acıkmamak için hangi tür yemekler yemeliyim?
Benim de açlık şekerim yüksek cikiyo insulin direncinden kaynakliymis insulin direnci testi dahiliye ve endokrin doktoru yaptırıyo bazı durumlarda ilaç kullandiriyorlar bide diyet yapman gerekiyo yani sağlıklı beslenmek gerekiyoBende benzer problemleri yaşıyorum hemde cok uzun zamandır açlık tokluk sekeri baktirdim birkaç kez açlık şekerim biraz yüksek çıkıyor ama dr herhangi birşey söylemedi acaba insülin direnci nasıl oluyor
Sağol canım birde bunun için gideyim yoksa kilolarla başımız beladaBenim de açlık şekerim yüksek cikiyo insulin direncinden kaynakliymis insulin direnci testi dahiliye ve endokrin doktoru yaptırıyo bazı durumlarda ilaç kullandiriyorlar bide diyet yapman gerekiyo yani sağlıklı beslenmek gerekiyo
Benim de aynıydı maalesefayyyy hangi ilaç o acaba ? umut oldunuz bana. benim sosyal olmam gereken de bir işim var ama her toplantı öncesi stres doluyorum, guruldamayayım diye 2 büklüm oturup toplantı öncesi bol bisküvi ve hazır kek yiyorum. Karnımın guruldaması beni çok utandırıyor ya insanlar başka şey zannederse diye utançtan ölüyorum(((( psikolojimi çok etkiliyor. topluluk içinde eskaza guruldarsa üzüntü duyuyorum aylarca kendime gelemiyorum üzüntüden. hayat geçmiyor böyle devamlı stres halindeyim.
Kesinlikle bir dahiliye uzmanına görünüp insülin direncini ölçturunMerhaba kızlar. Başlıkta da bahsettiğim gibi, özellikle son 2 yılda olmak üzere, sık acıkma problemi yaşıyorum. Eminim ki önceden böyle değildim, bu kadar değildim. Bu problem olmadan önce, yaklaşık dokuz ay yurtdışında yaşamıştım, yurtdışında yaşadığım bu dönemde iyi beslenmedim. Çeşitli üzüntüler yaşadım, yaşadığım üzüntüden dolayı 5 gün yemek içmekten kesilip, gece yarısı kusarak uyanıp acile kaldırıldığım zamanlar oldu. Neyse, unutmak istiyorum o günleri. Kızlar ben öğlen yemek yiyorum ama hiçbir zaman ful doydum hissi olmuyor ne kadar çok yesem de.Öğleden sonra 4-4 buçuk gibi midem kazınmaya başlıyor, ama ne kazınmak ! Midemden garıl gurul sesler çıkıyor, utanıyorum. Bu sesler beni çok utandırıyor. Çalışan bir bayanım, iş için patronun yanına gidiyorum,iş arkadaşlarımla konuşuyorum, o sesi duyunca dünyam başıma yıkılıyor. Ben de böyle olmasın diye akşam 4-4 buçuk gibi midem kazınmaya başladığımda bisküvi, kek, çikolata yiyorum ki o garıl gurul ses çıkmasın. Bir de ses çıkmasın diye patronun yanına gittiğimde 2 büklüm duuryorum. Midemdeki seslerin ne hikmetse ben dik durunca çıkacağı tutuyor, ben 2 büklüm durunca seslerin çıkmasını biraz önlüyorum sanki. Ama böyle de kamburum çıkacak zaten çok dik duruşum yok,özgüvensiz duruş da cabası.
Üstüne üstlük kilo aldım. Ben 1.62 boyundayım, 48-50 ila kiloda olmuşumdur genelde. Zaman zaman kilo aldığım dönemlerde yemeği kesip spor yapınca kolay kilo veriyorum. Örneğin 4 sene önce 1.62 boya 59 kilo olmuştum. Akşamları yemeği kesmiş ve spor yapmıştım, böylece kolayca vermiştim. Ama bu formülü şimdi uygulayamıyorum. Çünkü akşam midem kazındığında karnımdan sesler çıkacak diye korkuyorum ve yiyorum. Akşam eve gidiyorum evde yiyorum, çünkü birşey yemeden yatarsam ertesi gün sabah yediğim kahvaltı kesmiyor ve bu sefer işyerinde sabah karnım gurulduyor, sabah 11:00'de açlıktan ölecek gibi oluyorum( Yani kilo vermek için çaba bile harcayamıyorum çünkü karnımın herkesin içinde gurul gurul guruldaması beni çok korkutuyor, insanlar başka şey zannedecek diye kokruyoum. Kızlar benzer şey yaşayan oldu mu ben napayım, tavsiye verin lütfen kızlar.
ayyyy hangi ilaç o acaba ? umut oldunuz bana. benim sosyal olmam gereken de bir işim var ama her toplantı öncesi stres doluyorum, guruldamayayım diye 2 büklüm oturup toplantı öncesi bol bisküvi ve hazır kek yiyorum. Karnımın guruldaması beni çok utandırıyor ya insanlar başka şey zannederse diye utançtan ölüyorum(((( psikolojimi çok etkiliyor. topluluk içinde eskaza guruldarsa üzüntü duyuyorum aylarca kendime gelemiyorum üzüntüden. hayat geçmiyor böyle devamlı stres halindeyim.