ben de sizin gibi bu soruya taktım, sinir oldum, araştırdım ve buldum. ama maalesef çok gıcık bir cevabı var, hatta tam bir cevabı yokmuş desem yeridir. özel bir sirketin sınav elemesinde sorulan IQ sorusu olduğu için kendinisi o sınavdaki insanın yerine koyup öyle cevaplamak gerekiyormuş, soruya dikkatlice bakarsanıs kadının verdiği kağıtta değil bu kağıtta ne yazıyor diye soruluyor, yani iq sorusu ya da hikaye gibi bişey demek lasım herhalde. şirketler eleman alımlarında işe alıcağı kişiler hakkında bilgi edinmek için bu tarz sorular kullanırlarmış, olay saçma olsada verdiğin cevap doğrultusunda kişiliğin hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorlarmışşş...yaaaa
ÖNCELİKLE, BU SORU BİR İŞ BAŞVURUSUNDA BAŞVURUDA BULUNAN KİŞİLERE SUNULMUŞTUR VE PSİKOLOJİK BİR TESTTİR. AMACI KİŞİLERİN OLAYLARA YAKLAŞIMLARINI TEST ETMEK VE KARŞILAŞILAN DURUMLARDA GÖSTERİLEN YAKLAŞIMLARI TESPİT ETMEKTİR. YANİ KİŞİNİN AİLEVİ, SOSYAL YAŞANTISI VE OLAYLARA BAKIŞ AÇISI HAKKINDA BİLGİ EDİNİLMEK İSTENMİŞTİR.
ÖRNEĞİN AİDS VEYA ŞARBON YAZIYOR VE OKUYANA BULAŞACAKTIR CEVABI VEREN BİR KİŞİNİN ŞUNU BİR DÜŞÜNMESİ GEREKİR: AİLEN VEYA EN SAMİMİ ARKADAŞIN BÖYLE BİR DURUMDA SENİ NEDEN TERK ETSİN. ÇÖZÜM YOLLARI ÜRETMEK GEREKMEZMİ? BU SEVDİKLERİ İLE YAKIN BAĞLARININ OLMAYIŞINI GÖSTERİR. YA DA BEN BİR GAYİM , BEN AZRAİLİM CANINI ALMAYA GELDİM, SEN ÖLDÜN, YAZISI NE KADAR MANTIKLI HIRSIZLAR NEDEN PARALARI BIRAKIP KAÇSIN , VEYA DOKTOR NEDEN İNTİHAR ETSİN…
KAĞITTA NE YAZIYOR SORUSUNA CEVAP OLARAK BU HİKAYE YAZIYOR CEVABI ARALARINDA EN MANTIKLISI KALIYOR FAKAT BU TESTİN BİR İŞ BAŞVURUSUNDA YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜNCE BU TEZ DE ÇÜRÜMÜŞÖ OLUYOR. İŞVEREN KİMSE NEDEN BÖYLE BİR GEYİK YAPMA AMACI GÜTSÜN Kİ?
SONUÇ İTİBARİYLE; YAZIDAKİ AMAÇ KİŞİNİN İLK AKLINA GELEN DÜŞÜNCEYE GÖRE KİŞİLİK ANALİZİ YAPMAKTIR. YANİ BU SORUNUN DOĞRU BİR CEVABI YOKTUR.