• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok özel bir IQ sorusu :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
Bu soru avrupada özel bir sirketin sınav elemesinde sorulan IQ sorusudur cok düsündüren bir sorudur..tatlicadiarzu

bir adam yıllar boyu Almanyada bir bankada çalışmış ve emekli olmasına yakın artık yurda dönmeye karar verdiği gün felekten bir gün çalim bari deyip bir bara gitmis..
barda içkisini içerken karşısına çok güzel bir kadın oturmuş bizim ki kadına hayran kalıp hemen garsonu çağırıp kağıdı tanışabilirmiyiz mesajını yazdıktan sonra garsonla kadına göndermiş.

kadın kağıdı almış okumuş adama imalı bir bakıştan sonra kağıdın arkasına bir şeyler yazıp kağıdı tekrar adama geri göndermiş adam kağıda bakmış bakmış.... hiç bir şey anlamamış. Yazı ne almanca ne bildiği bir dile aitmiş gitmiş kağıdı en yakın arkadaşına verip ya bunu bir kadın bana yazdı ben anlamadım ne yazıyor burda diye sormus arkadaşı kağıdı okur okumaz sakın bir daha beni arama arkadaşlığımız sona erdi diyip yanından gitmiş.. adam şaşkın bir halde eve gidip anne babasına ya siz eskisiniz bilirsiniz burda ne yazıyor diye bu sefer onlara sormuş .Anne ve babası kağıdı okuyunca adamı evlatlıktan red etmişler.
Karısına göstermiş, karısı boşanma davası açmış. Adam artık çıldırma noktasına gelmiş.

Bunu en iyi anlayan doktor olur, nede olsa onların yazısı karışık diyip bir doktora gitmiş. Doktor kağıdı okuyunca çok sakin bir şekilde izin isteyip odasina girmiş aradan 1 saat 2 saat geçmiş doktor yok... bizim adam merak edip odaya girince bir bakmıski doktor tavanda sallanıyor kendini asmış adam en sonunda pes etmiş.

Bu kağıt başıma çok işler açtı başkasınında hayatını karartmasın diye kağıdı çalıştığı bankanın kasasına koyup evine gitmiş. O akşamda tesadüf bankaya hırsızlar girmiş kasadaki bütün paraları almışlar tam kacıcakları sırada hırsızların şefi kağıdı görmüş şef kağıdı okuyunca birden çabuk paraları yerine koyun demiş ve bütün paraları kasaya geri koyduktan sonra çekip gitmişler

Evet hanimlar sizce cevap nedir.... Ufak bir Ip Ucu, cevabi bulabilmek icin yaziyi iyi okumaniz gerek...yerimseniben

alintidir...

ben de sizin gibi bu soruya taktım, sinir oldum, araştırdım ve buldum. ama maalesef çok gıcık bir cevabı var, hatta tam bir cevabı yokmuş desem yeridir. özel bir sirketin sınav elemesinde sorulan IQ sorusu olduğu için kendinisi o sınavdaki insanın yerine koyup öyle cevaplamak gerekiyormuş, soruya dikkatlice bakarsanıs kadının verdiği kağıtta değil bu kağıtta ne yazıyor diye soruluyor, yani iq sorusu ya da hikaye gibi bişey demek lasım herhalde. şirketler eleman alımlarında işe alıcağı kişiler hakkında bilgi edinmek için bu tarz sorular kullanırlarmış, olay saçma olsada verdiğin cevap doğrultusunda kişiliğin hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorlarmışşş...yaaaa

ÖNCELİKLE, BU SORU BİR İŞ BAŞVURUSUNDA BAŞVURUDA BULUNAN KİŞİLERE SUNULMUŞTUR VE PSİKOLOJİK BİR TESTTİR. AMACI KİŞİLERİN OLAYLARA YAKLAŞIMLARINI TEST ETMEK VE KARŞILAŞILAN DURUMLARDA GÖSTERİLEN YAKLAŞIMLARI TESPİT ETMEKTİR. YANİ KİŞİNİN AİLEVİ, SOSYAL YAŞANTISI VE OLAYLARA BAKIŞ AÇISI HAKKINDA BİLGİ EDİNİLMEK İSTENMİŞTİR.

ÖRNEĞİN AİDS VEYA ŞARBON YAZIYOR VE OKUYANA BULAŞACAKTIR CEVABI VEREN BİR KİŞİNİN ŞUNU BİR DÜŞÜNMESİ GEREKİR: AİLEN VEYA EN SAMİMİ ARKADAŞIN BÖYLE BİR DURUMDA SENİ NEDEN TERK ETSİN. ÇÖZÜM YOLLARI ÜRETMEK GEREKMEZMİ? BU SEVDİKLERİ İLE YAKIN BAĞLARININ OLMAYIŞINI GÖSTERİR. YA DA BEN BİR GAYİM , BEN AZRAİLİM CANINI ALMAYA GELDİM, SEN ÖLDÜN, YAZISI NE KADAR MANTIKLI HIRSIZLAR NEDEN PARALARI BIRAKIP KAÇSIN , VEYA DOKTOR NEDEN İNTİHAR ETSİN…

KAĞITTA NE YAZIYOR SORUSUNA CEVAP OLARAK BU HİKAYE YAZIYOR CEVABI ARALARINDA EN MANTIKLISI KALIYOR FAKAT BU TESTİN BİR İŞ BAŞVURUSUNDA YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜNCE BU TEZ DE ÇÜRÜMÜŞÖ OLUYOR. İŞVEREN KİMSE NEDEN BÖYLE BİR GEYİK YAPMA AMACI GÜTSÜN Kİ?

SONUÇ İTİBARİYLE; YAZIDAKİ AMAÇ KİŞİNİN İLK AKLINA GELEN DÜŞÜNCEYE GÖRE KİŞİLİK ANALİZİ YAPMAKTIR. YANİ BU SORUNUN DOĞRU BİR CEVABI YOKTUR.

Aylar önce soruldu bu soru..Konu tekrarı yani...

Herkes kafasına göre bir cevap vermişti..Dur arayım konuyu..

bu sorunun cevabı zaten sorudur.
nasılmı
soru şu:BU KA�zIT'TA NE YAZIYOR
cevabıda anlatıla hikaye.öyle değil mi arkadaşlar.

"SAKIN BİR DAHA BENİ ARAMA, ARKADA�zLI�zIMIZ SONA ERDİ

Son düzenleme:
Sorunun cevabinda ayneen söyle yaziyor....

İşin garip tarafı bu soru 10 Farklı dilde tüm dünyada sorulmuş ve herkez çıldırma noktasına gelmiş...Ve soruyu çıkartan firma sorunun 100'den fazla cevabı olduğunu ve seçilen bu cevaplara göre şirketlerinde yer vereceklerini söylemiş.Sorunun İstenilen ve Kurgulanmamış Asıl Cevabı ise Şu Olduğu Açıklanmış;

Kağıdı okuyanlarda (Bizim Gibi) kadının yazdığından birşey anlamıyorlar."Tanışabilirmiyiz? kısmını okuyorlar.

Anne ve Babaları Evlatlıktan Redediyor.Çünkü O yaşa Gelmiş Adamın "Tanışabilirmiyiz?" Yazılı Bir Kâğıt Vermesi Onları Şaşırtıyor ve Üzüyor Oğullarıda Olayı Açıklayamadan Kapı Dışarı...

Arkadaşı Bir Daha Benimle Konuşma Diyor Çünkü Birlikte Büyüdüğü Birine Hakaret Edercesine Böyle Bir Kağıt Uzatıyor "Tanışabilirmiyiz?" Diye...

Karısı Boşanma Davası Açıyor.Ama 2 Sebepten Ötürü;

1-Onca Yıllık Karısına Başka Bir Kadınla Birlikte Olduğunu İma Etmesi...
2-Karısına Üstüne "Tanışabilirmiyiz?" Yazılı Kısımdaki Bölümü Okutturması...

Doktor İntihar Ediyor Çünkü Doktor Gay'dir...Ve hiç Tanımadığı Bir Adam Gelip "Tanışabilirmiyiz?" Yazılı Bir Kağıt Uzatıyor.Tüm Sırrının O Mertebeye Gelmiş Olarak, Adamın Herkes Tarafından Ne Olduğu Öğrenilip Yaşamının Faciaya Dönmesinden Korkup Paniklemesindendir

Hırsızlar Parayı Geri Koyuyorlar Çünkü Onlarda Bu Kağıdığın "Tanışabilirmiyiz?" Kısmını Okuyorlar ve Bu Kağıdı Bırakanın Bir Polis Olduğunu Onları İzlediğini ve Alay Edercesine Oraya Bıraktıklarını Düşünüyorlar ve Parayı Bırakıyorlar...

İşte Mağlum Cevap Buymus...

Back
X