• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok Önemli,Acil!

nurgul009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
6
0
86
Antalya
benim adet donemımın bitmesinden 5gun sonra arkadasımla korunarak ilişkiye girdik,kondomun yanlıs kullanılması nedenıyle spermlerın kondomdan cıkmıs olabilecegi süphesiyle tedbir olarak norlevo aldık ve kullandım.ilacı kullanırken ikinci tablet ilk tabletten 12 saat sonra alınıyo diye ilacın acıklamasını okumadan ilk tableti aldım once.sonra acıklamayı okudugumda iki tabletın aynı anda alınması gerektıgı ogrendım sonra diger tabletıde aldım ilk tableti almamdan yaklasık 6 saat sonra.bu durumda ilac yine aynı etkisini gosterir mi ve gebe kalma ihtimali nedir ?

Nurgül merhaba;
Ertesi gün hapları ile ilgili bilgim yok. Sadece tahminimce etkisi yüzde yüz olmasa da biraz azalmış olabilir diye düşünüyorum.
Adetin yaklaşık kaç gün sürüyor bilmiyorum ama eğer 5 gün filansa, yumurtlama döngünün 10. gününde olmuş ilişki. Riskli günlerden biri.
Seni daha rahatlatacak şeyler yazmak isterdim ama az da olsa gebelik riski var. Gerçi sen tamamen kondom çıkıp meni içime boşalmış yazmamışsın. Belki içine kaçan birşey de olmamıştır.
Erken testler filan var galiba ama çok iyi sonuç vermiyor olabilir. Pek bilgim yok.
En garantisi adetin gecikirse 2-3 gün bekleyip kan testi yaptırman. Adetinin gelmesi gereken günden sonra 7 gün beklersen evde yapılan testlerle de bakabilirsin.
Ama dediğim gibi hemilelik olasılığın o kadar da yüksek değil. Sakince bekle.

arkadasım sadece kondomun rezervuar kısmını da penıse gecırmıs olabilecegini dusundu boyle olunca menı nın birazının kondomdan cıkıp içime bosalmıs oldugunu dusunduk bu yuzden de ertesi gün hapı aldık. ama ilacın acıklamasında aynı anda alınan iki tablet diyor fakat internet sitelerinde ikinci tabletin birinciden 12 saat sonra alınması gerektigi yazıyor. bende acıklamayı okuyunca aynı anda dediği için 6saat sonra ikinci tabletide aldım.

hamile olmak için çırpınıyourm.her ay inaşllah diye bekliyorum ama adet gününe kadar öğrenmek için sağlam bir yol. yokkkkkkkk
o yüzden belki bir hastanede kanda hamileleik aratmak tek şansın.
çünkü ilaça belki hiç gerek yoktu
değilmi
ama belki hiç de kaçan bir şey olmamıştır.
ama yine de tehlikeli şeyler yapmayın mümkün olduğunca tam korunma da bulunsanız daha iyi olur.

Nurgül,
Ne kadar telaşlı olduğunu anlayabiliyorum. Ama tatlım sen ilacı almışsın. Daha başka yapılabilecek birşey yok. Sakin sakin bekle şimdi. Ben gebelik olduğunu hiç zannetmiyorum. Çünkü 29'undan sonra adet günün olacağına göre olasılık oldukça düşük. Ben adetinin bitiminden 5 gün sonra deyince daha erken bir tarih düşünmüştüm. Çok zor bu tarihte gebe kalman. Ama birkaç hafta bekleyip bir test yaptırmadan anlayamayız bunu. Ama sakın bunu dert etme.
İstersen bir hafta sonra bir kan testi yaptır. Doğru sonuç vermeyebilir bu erken olduğu için. Adetin gecikirse tekrarlarsın.
Hadi sıkma artık canını. Hamile kalmak o kadar kolay olsaydı.........

nurgülcüm öncelikle cesaretinden ve özgüveninden dolayı tebrik ediyorum
bende evliliğimin ilk yıllarında ve evlenmeden önce kullanmıştım bu ilaçtan
güvenilir bir ilaç merak etme,
adetin gecikecektir muhtemel çünkü çok stres yaptın
için rahat olsun

canım ben sanmıyorum bir risk yok bence. adetin bitiminden sonraki bir hafta gebe kalmak zordur. zaten ertesi gün hapı da almışsın, ikinci dozu erken almışsın galiba, yine de etki edecektir rahat ol bence. adetin de normal düzeninde gelecektir. ilacın adet üzerine etkisi yok. ama stres yaptığın için bir iki gün gecikebilir.
sevgiler.

Back