Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Al bendende o kadar evde kalmış deselerdi de bunca yükü omuzlarima alamyayaydimKeşke evlenmeseydim varsın evde kalmış desinler ama kalan yaşam sevincim de ölmezdi en azından
Ne güzel Rabbim dhada çok mutluluk versin sizeVar böyle adamlar. Biriyle de ben evliyim. Ama elbette böyle adamlarında kusurları var, ortak paydada buluşmaya çalışmak önemli
Alfa erkeği istyon sen canikomBizim memlekette kadının çok yükü vardır. Hem annedir,hem eştir,hem gelindir. Herkesi memnun etmek zorundadir.Kaynanasini,kocasını,cocuklarini,akrabalarını..Erkek ise gider,isten gelir.Calisan kadınlarımız da var ama bu kural hiç değişmez .
Bir erkegin zararli aliskanligi yoksa,oyle kahvelere filan gitmiyorsa ,işten eve evden işe gidip geliyorsa , hele bir de devlet memuruysa o erkek ideal erkektir.Kisiligi ,karakteri hiç önemli değildir.Evde karisini dövüyor mu?sövüyor mu,psikolojisi bozuk mu,cocuklariyla ılgilenmiyor mu?Bu sorularin cevaplari hic onemli degildir.
Burda kadin koledir. Daha akla gelen cok ornek olay var ama siz benim ne demek istediğimi anlıyorsunuz .Uzatmak istemiyorum.
Ben öğretmenim.Yakinda 30 olucam. Memlekete sene de bir kere gelirim.Bizim buralaeda öğretmen kiz evlenilecek kizdir.Sebepleri ise,
Para kazaniyor.
Yarim gün calisiyor.
Tatili var.
Yani bu kadin parali köle olabilir.Hem calisir,hem evin isine gucune yetişir,hwm çocuklarıyla ilgilenir hem de kocasıyla.
Yani arkadaslar kadinda bu vasiflar aranırken erkeğin calismasi yeterli..
Velhasil kelam.Bana da bu memlekettw cok talipler geldi ama ailelwrin onwrsiginden hep uzak durdum. Bakis acılarını biliyorum çünkü. Sanmayin ki onyargili davramdim.Hepsiyle konusmaya calistim.Ama anlayislari , hayata bakis acilari hoşuma gitmedi.
Sonra adimo evde kalmisa cikardilar.Sorun degil,çıkarsınlar. Havaliymisim.Kimseyi begenmiyormusum.
Ben gezmeyi severim.Okumayi severim.Cocuklarla vakit gecirmeyi severim.. Oyle camasir,bulasik işlerini sevmem ama yaparım da. sonucta
Buralilarin aradigi ideal gelin adayi degilim.Hatta tarhana,salca yapımı zamani yardim beklerler.Ben de yardim etmem.Belki eleştireceksiniz ama sene de bir defa gelmisim.Beni mi beklemisler, deyip irali oralı olmam.Hele bir teyze var..Yuruyene is buyurur.Istanbuldan gelmisiz daha yeni, butun işleri siralar.Yapmam.Niye geldin diyeceksin. Topu topu bir hafta kalıyorum. Sonucta akrabadir.Atadir.Zaten bana kalsa bir ikigun diraam yeter de mecburi seyler oldu.
Neyse acayip baski vae uzerimde.
Benim es kriterlerim bunlardan cok farkli.
Aşk istiyorum.
Samimice sevmek ve sevilmek istiyorum.
Esimin renkli bir kisiligi olsun istiyorum.
Ruhen güçlü olsun istiyorum.
Ev islerinde bana yardim etsin.Yemek de yapsin,bulasik da yikasin.Yani bir kadinin yaptigi her isi o da yapabilsin istiyorum.Yani isler de ortak olabilelim istiyorum.
Kizimiz olursa onun saclarini orsun.Ojelerini sursun.Bebekle oynasin istiyorum.
Cocuklarimiz agladiginda Mutluuu!diye bagirmak yerine ,bugun cok yoruldu..Ben ilgileneyim desin istiyorum.
Oraya bueaya gitme .Sen kadinsin demek yerine, Ben sana güveniyorum. Gıt ama dikkatli ol.Bir sorun olursa beni ara.Eglwnmene bak desin istiyorum.
Mutlu bir insan olsun istiyorum.Evlenince duzelen erkeklwrden degil de kisiligini oturtmus bir erkek olsun istiyorum.Psikolojisi saglam olsun istiyorum.
Ha bir de saglam bir isi gucu olsun .Ekonomik olarak ayni durumda olmasak da kulturel yonden denk olsun istiyorum.
Sòyleyin a dostlar. Çok mu şey istiyorum?.
İnan ki çok şey istemiyorsun . Ben İstanbul doğma büyüme . Eşim de bence sizin oralardan çünkü eşimin ailesi tam senin anlattığın kafadan . Eşime de dışarıdan bakılınca öyle biri gibi. Ama tam tersi ikimizde çalışırız O gelir yemek yapar evi temizler . Benim ailemin yanında onlara hizmet eder ama altını çiziyorum benim ailem. Malesef kendi ailesinin yanında asla yapmaz çünkü millet ayıplarmış hem beni hem onu başlarda çok tuhaf geliyordu şimdi bende alıştım onların kafa yapısını değiştiremiyoruz malesef biz onlara uyum sağladık. Kayınvalidemde yılda bir iki çiftlik evi gibi bir yerleri var kışlıklarını yapmaya giderler beni oraya çağırmazlar çünkğ herkes bilir onlardan anlamam ve tatilimi heba edemem . Yani kısacası eşimin ailesine bakınca bunlardan nasıl eşim olmuş diyorum . Yani sende mutlak ama konuş açıkça düşünce yapını söyle hiç belli olmuyorBizim memlekette kadının çok yükü vardır. Hem annedir,hem eştir,hem gelindir. Herkesi memnun etmek zorundadir.Kaynanasini,kocasını,cocuklarini,akrabalarını..Erkek ise gider,isten gelir.Calisan kadınlarımız da var ama bu kural hiç değişmez .
Bir erkegin zararli aliskanligi yoksa,oyle kahvelere filan gitmiyorsa ,işten eve evden işe gidip geliyorsa , hele bir de devlet memuruysa o erkek ideal erkektir.Kisiligi ,karakteri hiç önemli değildir.Evde karisini dövüyor mu?sövüyor mu,psikolojisi bozuk mu,cocuklariyla ılgilenmiyor mu?Bu sorularin cevaplari hic onemli degildir.
Burda kadin koledir. Daha akla gelen cok ornek olay var ama siz benim ne demek istediğimi anlıyorsunuz .Uzatmak istemiyorum.
Ben öğretmenim.Yakinda 30 olucam. Memlekete sene de bir kere gelirim.Bizim buralaeda öğretmen kiz evlenilecek kizdir.Sebepleri ise,
Para kazaniyor.
Yarim gün calisiyor.
Tatili var.
Yani bu kadin parali köle olabilir.Hem calisir,hem evin isine gucune yetişir,hwm çocuklarıyla ilgilenir hem de kocasıyla.
Velhasil kelam.Bana da bu memlekettw cok talipler geldi ama ailelwrin onwrsiginden hep uzak durdum. Bakis acılarını biliyorum çünkü. Sanmayin ki onyargili davramdim.Hepsiyle konusmaya calistim.Ama anlayislari , hayata bakis acilari hoşuma gitmedi.
Sonra adimo evde kalmisa cikardilar.Sorun degil,çıkarsınlar. Havaliymisim.Kimseyi begenmiyormusum.
Ben gezmeyi severim.Okumayi severim.Cocuklarla vakit gecirmeyi severim.. Oyle camasir,bulasik işlerini sevmem ama yaparım da. sonucta
Buralilarin aradigi ideal gelin adayi degilim.Hatta tarhana,salca yapımı zamani yardim beklerler.Ben de yardim etmem.Belki eleştireceksiniz ama sene de bir defa gelmisim.Beni mi beklemisler, deyip irali oralı olmam.Hele bir teyze var..Yuruyene is buyurur.Istanbuldan gelmisiz daha yeni, butun işleri siralar.Yapmam.Niye geldin diyeceksin. Topu topu bir hafta kalıyorum. Sonucta akrabadir.Atadir.Zaten bana kalsa bir ikigun diraam yeter de mecburi seyler oldu.
Aşk istiyorum.
Ev islerinde bana yardim etsin.Yemek de yapsin,bulasik da yikasin.Yani bir kadinin yaptigi her isi o da yapabilsin istiyorum.Yani isler de ortak olabilelim istiyorum.
Cocuklarimiz agladiginda Mutluuu!diye bagirmak yerine ,bugun cok yoruldu..Ben ilgileneyim desin istiyorum.
Oraya bueaya gitme .Sen kadinsin demek yerine, Ben sana güveniyorum. Gıt ama dikkatli ol.Bir sorun olursa beni ara.Eglwnmene bak desin istiyorum.
Mutlu bir insan olsun istiyorum.Evlenince duzelen erkeklwrden degil de kisiligini oturtmus bir erkek olsun istiyorum.Psikolojisi saglam olsun istiyorum.
Ha bir de saglam bir isi gucu olsun .Ekonomik olarak ayni durumda olmasak da kulturel yonden denk olsun istiyorum.
Evde kaldın tayfası 24 te başlar, 27 ye varınca doz artar, 30 a varınca dozu iyice artırır hele 32-33 lere çıktıysa yaşlar, kimse onların elinden alamaz. Babam bana 22 yaşına yeni girdiğimde evde kaldın sen demişti. Ben atama bekliyordum. Atanınca iyice korktu evlenmeyeceğim diye. Elalem ne der diye diye perişan oldu. Kafasız işte.30 da evde kaldı mı diyolar ya
30 cok erken değil mi bunu demek icin
Bence erken.
Cok sey istemiyorsunuz da onları yapack adam bulmak zor.
Beklentiyi düsürürseniz daha mutlu olursunuz
İnanın bana hiç bir fikriniz yok.Bizim memlekette kadının çok yükü vardır. Hem annedir,hem eştir,hem gelindir. Herkesi memnun etmek zorundadir.Kaynanasini,kocasını,cocuklarini,akrabalarını..Erkek ise gider,isten gelir.Calisan kadınlarımız da var ama bu kural hiç değişmez .
Para kazaniyor.
Yarim gün calisiyor.
Tatili var.
Aşk istiyorum.
Niye böyle dediniz? Yoksa siz o memleketten misiniz?İnanın bana hiç bir fikriniz yok.
Ne güzel.Mutlulugunuz daim olsun.İnan ki çok şey istemiyorsun . Ben İstanbul doğma büyüme . Eşim de bence sizin oralardan çünkü eşimin ailesi tam senin anlattığın kafadan . Eşime de dışarıdan bakılınca öyle biri gibi. Ama tam tersi ikimizde çalışırız O gelir yemek yapar evi temizler . Benim ailemin yanında onlara hizmet eder ama altını çiziyorum benim ailem. Malesef kendi ailesinin yanında asla yapmaz çünkü millet ayıplarmış hem beni hem onu başlarda çok tuhaf geliyordu şimdi bende alıştım onların kafa yapısını değiştiremiyoruz malesef biz onlara uyum sağladık. Kayınvalidemde yılda bir iki çiftlik evi gibi bir yerleri var kışlıklarını yapmaya giderler beni oraya çağırmazlar çünkğ herkes bilir onlardan anlamam ve tatilimi heba edemem . Yani kısacası eşimin ailesine bakınca bunlardan nasıl eşim olmuş diyorum . Yani sende mutlak ama konuş açıkça düşünce yapını söyle hiç belli olmuyor
Ben de sizin gibiyim bu konuda.Babamda da erkek oturur,kadin çalışır kafasi vardi.Zamanla o anlayisini zor olsa da degistirdi.Ama buralara gelince dolduruluyor Kizlarina soz geciremiyorsun,bak seni dinlemiyorlar diye ..Mesela buradaki bir arkadasima gidicem, onay vwren babam bir kac saat sonra ariza cikariyor.Elinize sağlık ne güzel yazmışsınız. Benim de çevrem ve akrabalarım tıpkı anlattığınız gibi. Aradığınız özelliklerde birini arıyordum ve buldum. Çok sey istemiyorsunuz, olması gerekenler bunlar zaten. Ben bu görüşlerimi her ortamda açıkça söylüyorum. Mesela annemi çok ciddi anlamda degistirdim. Ona insan olduğunu köle olmadığını hatırlattım. Artık babam ve erkek kardeşim kendi işlerini kendileri yapıyorlar mesela.
Size çok önemli bir uyarida bulunmak istiyorum. Bu tarif ettiğiniz kişiyi bulursaniz asla "dur ben yaparım" demeyin. Herşey başa dönüyor. O beğenmediğiniz erkek egemen anlayışı farkında olmadan devam ettiriyorsunuz. Yaptıgı isi beğenmeseniz bile bırakın yapsın.
Anne babalar elalem ne der kısmına çok takılıyorlar. O yüzden köklü değişimler yapmak çok zorBen de sizin gibiyim bu konuda.Babamda da erkek oturur,kadin çalışır kafasi vardi.Zamanla o anlayisini zor olsa da degistirdi.Ama buralara gelince dolduruluyor Kizlarina soz geciremiyorsun,bak seni dinlemiyorlar diye ..Mesela buradaki bir arkadasima gidicem, onay vwren babam bir kac saat sonra ariza cikariyor.
O memleket neresi bilmiyorum. Ben erkekler için çok mu şey istedim cümlesine istinaden dedim. Çoğu kadın dövmeyen, biraz düşünceli, masadan iki tabak kaldıran adama razı olmak zorunda kalıyor.Niye böyle dediniz? Yoksa siz o memleketten misiniz?
KesinlikleAnne babalar elalem ne der kısmına çok takılıyorlar. O yüzden köklü değişimler yapmak çok zor
Dilediğinizin milyon katı sizin olsun, dilerim ağlarsınız mutluluktanNe güzel Rabbim dhada çok mutluluk versin size
Sevdiği ya da seveceği için olamaz mı ? Her evlilik hüsran değil ya, üzülüyorum böyle konuşulunca .bunlar hayal...
yerinde olsam işim varsa niye evleneyim...