Tuvalet Eğitimi çok mu erken acaba ????

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

ben bunun zamanı olduğuna pek inanmıyorum
çünki kimi bebek 2-2,5 yaşında kesinlikle lazımlığı reddediyor kimisi ise 3-5 günde alışıyor
kimisi 8 aylık alışabiliyor
tabiki tıbben bazı gerçekler var ama ben annelerin bebeklerini tanıyarak hareket etmeleri gerektiği kanısındayım
ben bebeğimi tanıyorum ve alışacağına inanıyorum
zamanla göreceğim doğrumu yanlışmı
başlayalı 1 ay oluyor yavaş yavaş olumlu olmaya başladı bile
yinede teşekkür ederim yorumunuz için

aynı benim kızımda böyle pek konuşamıyor ama herşeyi anlayıp bi şekilde ifade edebiliyor
ben 3-5 ay önceden eve lazımlık alıp oynattım onla hep
dedimki buraya çiş yapcaz annecim buraya kaka yapcaz
sonra birgün bezi çıkardım ve sadece geceleri takmaya başladım yada biyere gidersek
ilk günler çok sık çiş yapıyolar ama allahtan yaz dışarda bol bol gezdik en azından sokakta yapması daha kolay halılar temiz kalır
çok sabır gerekiyor kakaları çıkarmak çok zor sürekli çamaşır yıukar hale geliyor insan ama 2-3 haftada yavaştan düzeni anlıyorsunuz
ne zaman kaka yapacak çiş yapacak tahmin etmeye başlıyorsubnuz
ben altına yapınca hiç kızmadım yanlış olduğunu anlattım hep şimdi şükür yavaştan alışıyor hala altına yaptığı oluyor ama alışacak ben buna inanıyorum ve kararlıyım
bu yaz bu olay bitecek sizde öyle olun sadece çok sabır lazım bunu unutmayın bzen kafayı yeme aşamasına geliyor insan

Tuvalet eğitimi düşünen arkadaşlara göz atmalarını tavsiye ederim...

Anal dönem - Vikipedi

Ayrıca anal dönem diye de aratabilirsiniz...

teşekkürler ilginize ama ben bu tür davranışları sergilemiyorum baskı, kızma, korkutma yapmıyorum
reddederse hemen kaldırıyorum
oturmak istemezse oturtmuyorum
strese sokmadığımın farkındayım yani
ama lazımlığına yapınca çok güzel teşekkür edip alkışlayıp hoplayıp zıplıyorum o da çok mutlu oluyor

Genel anlamda mesajı yazmıştım,kişisel değil..

Genel anlamda mesajı yazmıştım,kişisel değil..

anladım cnm şahsialgılamadım sadece kendimi anlattım kısacık
teşekkür ederim
rabbim hepimizin evlatlarına herşeyin en iyisini nasip etsin
onlar bizim bu dünyadaki cennetlerimiz

anladım cnm şahsialgılamadım sadece kendimi anlattım kısacık
teşekkür ederim
rabbim hepimizin evlatlarına herşeyin en iyisini nasip etsin
onlar bizim bu dünyadaki cennetlerimiz

Amin inşallah...

Valla tercih sizin ama daha çok erken bence. Bir de ilk mesajınızda çişini yere yapınca ona çok yanlış birşey yaptığını söylediğinizi yazmışsınız. Bu da çok hatalı bir yöntem. Alışır belki böyle alışmasına da ileride psikolojisi üzerinde ne gibi etkileri olur acaba? Aceleniz ne, kendi hazır olunca belli eder zaten.

İşte doğru zamanı beklemediğiniz için kafayı yeme aşamasına geliyorsunuz. Hazır olduğu zamanda tuvalet eğitimine başlayan arkadaşlarım 1 haftada gece gündüz çiş kaka hepsini halletiler mutlu mesut. Tuvalet eğitimi öyle bir yaz filan sürmez, sürmemeli. Birkaç günlük bir iş olmalı.

daha öncede belirttim kızım herşeyi algılayabiliyor
yere yapması doğru olmadığına göre yanlış olduğunu söylemem normal değilmi sizce ? ben söylememin hatalı olduğunu düşünmüyorum
bağırmaktansa gözlerine bakarak yanlışı nerde yaptığını söylüyorum,
eğer biri anlatmazsa onlar doğruyu yanlışı şuan ayırt edemezler
ayrıca bir acelemde yok tüm yazdıklarımı okuduysanız pişiğinden ve idrar yolu enfeksiyonlarından bahsettim
belki biraz bu şekilde çözüme ulaşabilirim
yaşayanlar bilir idrar yolu enfeksiyonu zor bişey sürekli tekrarlıyor
benim için kızım herşeyden önemli zorlama yapmıyorum biyere yetişme gibi bi çabamda yok
evladını tanıyan biri olarak birşeyler yapmaya çalışıyorum
tşk ler yorumunuz için

Peki, ne güzel kendinizden emin bir anne olarak yönteminizde başarılar dilerim. Bize sormanıza da gerek yoktu o zaman. Konunun başlığı "Çok mu erken acaba?" değil miydi? Ben mi yanlış hatırlıyorum? Her verilen "Evet erken." yanıtına alsında erken olmadığını ispatlamaya çalışan yanıtlar verecektiyseniz, yaptığınızın doğruluğundan bu kadar emin idiyseniz neden sordunuz ki?

haklısınız ama eğer tuvalet alıştırmayla ilgili topikte bi gezinirseniz ne kafayı yiyenler oluyor 3-5 yaşında olan çocuklarla bile
kolay alışanlarda var her çocuk faklı işte
ben bitek çiş konusunda kafayı yemedim
kızımı yanlız büyütüyorum ev işi yemek temizlik hepsi birleşince birde çocuk zor oluyor ama bu stresimi bebeğime yansıtmadan öğretiyorum
bence bu çok önemli
herkesin görüşü kendine doğru ben doğru yolda olduğuma inanıyorum

arkadaşım sadece fikir almak istedimm
eğer kararlı olmazsak zaten birşey başaramayız
eğer yazımı ve konumu beğenmiyorsanız okumadan geçin

Bu kez kişisel yazıyorum... :)

Daha önce yazdığım gibi bence de erken....
Yamancım,başlıkta çok mu erken acaba diye sormuşsun ya..Yorumlar da ona istinaden olacak doğal olarak...Sen hayır erken değil,ben nasılsa çocuğumu tanıyorum düşüncesindeysen sormana da gerek yok o zaman diye düşünüyorum...

cok erken bence kasların gelısmesını bekleyıp acele etmemek bır kac ay daha bez takmanın zararı olmaz ama acele etmenın ılerde farklı sıkıntıları olabılır cnm

konuyu açalı 1 hafta oldu bu günlerde olumlu sonuçlar aldığım için kararım kesinleşti
eğer başarıya doğru gitmeseydim olumsuzluklar çok yaşasaydım sizlerinde yorumunu dikkate alarak vazgeçebilirdim
bu nedenle sordum ama baktım iyiye gidiyor kesin kararımı verdim
geçen hafta bu kadar kesin düşünmüyordum çünki

arkadasim idealist ve bebegi icin en dogrusunu yapmaya calisan bir anne oldugun belli ama lutfen yanlis anlamadan oku erken diyen arkadaslarin yazilarini,cunku bu senin anneliginle,wc egitimi verememnle,cocugunun yetersiz olmasiyla ilgili degil,boyle bir sey yok.bazi seyler icin kritik donemler vardir ve wc egitimi icin de kritik donem 2-3 yas arasidir.Ne once ne sonra.ben 2 yasindan once mesane kontrolunun cok zor oldugunu dusunuyorum,yani belki belki 1,5 yasinda o da bazi cocuklarda olabilir ama genelde olmaz.Diski kontrolu bir nebze daha erken olabilir ama takdir edersin ki dur kakasini wc ye cisini beze diye bir egitimin veremeyiz,ikisine birden hazir oldugunda komple bir wc egitimi veririz.Yazidginiz yazilarin hic birinden cocugunuzda wc egitimine hazir olmakla ilgili bir isaret gormedim,herseyi ifade edebilmesi wc egitmine hazir5 oldugunu gostermez.benim kizim tam 2 yasinda ve uzun paragraf cumleleri bile kuruyor,akil yurutyor,butun ihtiyaclarini soyluyor,bizimle sohbet ediyor,ruyalarini anlatiyor,masallah bu sadece dil zekasinin yuksek oldugunu gosteriyor.kakasini 1,5 yasindan beri soyluyor ve koseye yapiyor ama mesane kontrolu yok ve 2 gunluk denemenin ardindan cocugumu hic uzmeden wc egitmini en az 2-3 ay daha ertelemeye karar verdim.
sen bu konuyu bir savas haline getireceksin yakinda ve farkina varmadan bu savastan bebegin yara alacak ama sen alistirabildim gururyla bunu farkedemeyecksin.gecen gun kayivalidemle konusuyoruz,o da cocuklarini torunlarini en gec 1,5 yasinda wc ye alistidgini soyluyor,bende cok yanlsi buldugumu cinsel hayatini etkileyebilecegini soyluyorum,ne dese:2 yasindaki cocgun cinsel hayati mi olur :)) guldum ve konuyu degistirdim,yani bazen bir seyi ne kadar da iyi niyetle anlatsan,karsindaki insan sana hayir seninki degil benimki diyecek ve orda konuyu birakmak lazim.Icten ice kizin icin erken oldugunu dusundugunu biliyorum,oyole olmasa surekli bir savunma halinde olmazdin,ama belki de kizinin yasitlarindan once boyle bir seye ulasmasi seni mutlu edecek,bu yuzden bu caba.NOlursun savunmaya girme ve yazdiklarimi sadece kuzuna kiyamadigim icin yazmaya karar veridgime inan,uzun zaman once okudum yazini ama kendi anlar ve birakr diye dusundum,birakmamissin.Senin alistirdim dedigin de aslinda cis ve kaka surelerini tahmin etmeye baslayip ona gore o saatlerde wc ye tutmak,bu wc egitimi degildir,ne zaman ki kiziniz gelir ve anne cis anne kaka der ve gercekten yaparsa ve bunu gece ve gunduz surekli hale getirebildiyse iste o zaman egitim verilmis demektir,sizce su anda kiziniz mesanesinin doldugunu ve sikarsa yapmayacagini gevsetirse yapacaginin farkinda midir,yada sizce boyle bir sey fiziksel olgunluga erismeden ogretilebilir mi?Saglicakla.

tuvalet eğitimi için 13 ay erken bence canım,
bebek herşeyi anlıyor olabilir ama herşeyi anlayabilmek(bilişsel gelişim) ve kas gelişimi farklı şeylerdir.

o şu anda büyük ve küçük tuvaletini kontrol etmesini sağlayan kasları kontrol edemiyor, bunun için olgunlaşması gerek, tüm şartlar hazır olsa bile olgunlaşma tamamlanmamışsa tuvalet eğitimi başarısız olur.

ayrıca 7-8 aylıkken tuvalet eğitimi verilen çocuklar var, benim çevremde de var ve bu çok çok yanlış, ileride çocuğun kişilik gelişimini olumsuz etkiler, aşırı cimriliğe huzursuzluğa sebep olur.

biraz daha sabredin, kaslarını kontrol edebildiğinde kendisi rahatsız olacak zaten beze yapmaktan, geceleri altını ıslatmayacak sonra da bez bağlamanızı istemeyecek kendisi. sadece biraz sabır gerek.

Son düzenleme:

çok güzel anlatmışsınız tşk ederim

bu arada bu iki gunluk denemede kizim kakaisni hic altina yapmadi,her seferinde soyledi ve wc ye yapti,cisini de en fazla 2-3 defa tutturamadik,dikkat edin tutturamadik .yani eger yeterince sik tutsaydik onu da tuttururduk,ama bu demek degil ki kizim hazir.ben fark ettim ki kizim cisininn geldigini anlamiyor ve istemsiz bir sekild saliveriyor,bu da henuz hazir olmadigini gosteriyor.tabii ki bu pedagoji egitimi de almis biri olarak benim sadece kisisel fikrim,ben de kizim icin en dogrusunu isterim,tipki sizin gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…