arkadasim idealist ve bebegi icin en dogrusunu yapmaya calisan bir anne oldugun belli ama lutfen yanlis anlamadan oku erken diyen arkadaslarin yazilarini,cunku bu senin anneliginle,wc egitimi verememnle,cocugunun yetersiz olmasiyla ilgili degil,boyle bir sey yok.bazi seyler icin kritik donemler vardir ve wc egitimi icin de kritik donem 2-3 yas arasidir.Ne once ne sonra.ben 2 yasindan once mesane kontrolunun cok zor oldugunu dusunuyorum,yani belki belki 1,5 yasinda o da bazi cocuklarda olabilir ama genelde olmaz.Diski kontrolu bir nebze daha erken olabilir ama takdir edersin ki dur kakasini wc ye cisini beze diye bir egitimin veremeyiz,ikisine birden hazir oldugunda komple bir wc egitimi veririz.Yazidginiz yazilarin hic birinden cocugunuzda wc egitimine hazir olmakla ilgili bir isaret gormedim,herseyi ifade edebilmesi wc egitmine hazir5 oldugunu gostermez.benim kizim tam 2 yasinda ve uzun paragraf cumleleri bile kuruyor,akil yurutyor,butun ihtiyaclarini soyluyor,bizimle sohbet ediyor,ruyalarini anlatiyor,masallah bu sadece dil zekasinin yuksek oldugunu gosteriyor.kakasini 1,5 yasindan beri soyluyor ve koseye yapiyor ama mesane kontrolu yok ve 2 gunluk denemenin ardindan cocugumu hic uzmeden wc egitmini en az 2-3 ay daha ertelemeye karar verdim.
sen bu konuyu bir savas haline getireceksin yakinda ve farkina varmadan bu savastan bebegin yara alacak ama sen alistirabildim gururyla bunu farkedemeyecksin.gecen gun kayivalidemle konusuyoruz,o da cocuklarini torunlarini en gec 1,5 yasinda wc ye alistidgini soyluyor,bende cok yanlsi buldugumu cinsel hayatini etkileyebilecegini soyluyorum,ne dese:2 yasindaki cocgun cinsel hayati mi olur :)) guldum ve konuyu degistirdim,yani bazen bir seyi ne kadar da iyi niyetle anlatsan,karsindaki insan sana hayir seninki degil benimki diyecek ve orda konuyu birakmak lazim.Icten ice kizin icin erken oldugunu dusundugunu biliyorum,oyole olmasa surekli bir savunma halinde olmazdin,ama belki de kizinin yasitlarindan once boyle bir seye ulasmasi seni mutlu edecek,bu yuzden bu caba.NOlursun savunmaya girme ve yazdiklarimi sadece kuzuna kiyamadigim icin yazmaya karar veridgime inan,uzun zaman once okudum yazini ama kendi anlar ve birakr diye dusundum,birakmamissin.Senin alistirdim dedigin de aslinda cis ve kaka surelerini tahmin etmeye baslayip ona gore o saatlerde wc ye tutmak,bu wc egitimi degildir,ne zaman ki kiziniz gelir ve anne cis anne kaka der ve gercekten yaparsa ve bunu gece ve gunduz surekli hale getirebildiyse iste o zaman egitim verilmis demektir,sizce su anda kiziniz mesanesinin doldugunu ve sikarsa yapmayacagini gevsetirse yapacaginin farkinda midir,yada sizce boyle bir sey fiziksel olgunluga erismeden ogretilebilir mi?Saglicakla.