• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kötüyüm kızım yemek yemiyor ve herkes bana yükleniyor

1 yaşındaki çocuk büyük bir atak dönemi geçirir. Dikkati başka şeylerde yürüme gibi olduğu için yemekle ilgilenmez. Üstüne düşüp soğutmayın. Meyve falan vermeye çalışın.

Buradaki cevaplar bazen beni çok şaşırtıyor. 1 yaşındaki bebek tadımlık yemez. 6 aydan sonra anne sütü yeterli gelmez çocuğa bunun için yavaş yavaş ek gıdalardan bişeyler alması gerekir. Eşimin arkadaşı çocuk doktoru hep aynı şeyi söyler. Evet oturunca koca insan gibi yemesini bekleyemez kimse ama 1 kaşıkta değildir yani. 6 7 aylık olsa tamam ama 1 yaşında böyle olmaması gerekir. Eğer siz vermiyorsanız anne sütüne güvenip yanlış yapıyorsunuz. Hele hem ek gıda vermeyip hemde formül mama kullanmıyorsanız. Ama kendisi yemiyorsa zorla yedirmek ters teper yavaş yavaş normale döndürmelisiniz.
Bunun haricinde eşiniz iyi bi insan değil. Muhtemelen sizde bişey yapmayacaksınız onu böyle kabul etmişsiniz bu yüzden o konuya bişey diyemicem.
Ben de bunu yazacaktım ama konuş sahibinin en hafif derdi diye vazgeçmiştim. 1 yaşındaki çocuğun yemeği konusunda herkes konu sahibini desteklemiş ama uyarmakta yarar var. Benim kızım o yaşlarda sabah 1 kase meyveli yoğurt yiyor öğlen 1 kase çorba içiyordu akşam da yemeklerin sularından biraz biraz atıştırıyordu.

Yanlış bir şey söylemek istemiyorum ama sosyal medya hesabınıza mesajı anladımda tanımadık birkaç numara nasıl arıyor bir anda? Burda anlattığınız gibi eksik anlatırsanız yanlış anlaşılabilirsiniz:KK42:

Üzüldüm adınıza. Kızınıza farklı şeyler yapın. Elbet seveceği şeyleri bulabilirsiniz. Pes etmeyin. İnstgramda mesela çok güzel tarifler var deneyin. Oyunlar oynayıp oyalayıp o şekilde yedirmeye çalıştınız mı.
Eşinize gelecek olursak. Mesleğiniz varsa. Aileniz zorla gelip sizi alıp götürecek değil sanırım. Bence iyi düşünün. Böyle bir adam ileride daha sıkıntılar yaratacaktır.

Dertlerim arasına bu da eklendi kızımın yemek yememesi
Boşanmak kolay değil ki.Bosanirsam ne olacak ailemin kölesi olacam mesleğim olduğu halde calistirmayacaklar başkasıyla da evlendirmeye ekler kızımı da ezecekler.Dul kadın diye asafilayacaklar ayrı eve de çıkmama izin vermezler.Ne yapayım?

En hafifi şu an yemek yeme konusu. İleride isteyince, acıkınca yer basit çözümü. Ben hayatımda hiç kendi iradesiyle yemek yemeyip açlıktan hasta olan çocuk görmedim.

Ailenize gelince izin vermezler ne demek, izin istemeyin sizde. Kocaman kadınsınız. Şuan da kocanızın kölesi durumundasınız ne fark var arada? İlla birinin kölesi olacaksam elin adamının değil de ailemin kölesi olmayı tercih ederim. Sizin mesleğiniz de varken elinizde hayatınızın iplerini niye hep başkasının eline veriyorsunuz? İsteyene boşanmak da kendine hayat kurmakta o kadar kolay ki

O size laf sokan kayınvalidenize neden orda cevabını vermesiniz?

Sakince, Evet yedirmiyorum aç bırakıyorum bilerek hoşuma gidiyor deseydiniz bi daha yemek lafı edemez di size.

Eşiniz de telefonunu o şekilde kullanıp, size imaları laflar söylediğin de. Siz de ona sakin bi şekilde. Kişi kendinden bilir işi, koynunda ki karından şüpheleniyorsan ne diye hala burdasın deseydin.

Öldürenden mi ölende mi demişler, ille de ölende demiş. Ay çok sinir oluyorum böyle bilmiş vasıfsız insanlara!

Önce üyenin eski konularını okuyup ona göre cevap yazmanızı tavsiye ederim. Şiddeti hiç birşey haklı göstermez ama diğer konularda eşinin neden senin ne haltlar karıştırdığını ne bileyim dediğini anlarsınız. 🤐 boşanmayacak ve çekeceksiniz biz ne diyelim bu durumda🤷‍♀️

Whatsapp hattını paylaştım erkek urunleri de vardı bir adam astsubaymis sipariş vermek istediğini söyledi ben de tamam dedim sonra muhabbete dönmeye başladı Ben bozuntuya vermemeye çalışıyorum. Sonra muhabbet aşka dönünce Ben ona evli olduğumu yapamayacağını söyledim her yerden Engelledim.Aksamina bir kız fake hesaptan bana mesaj attı sipariş vereceğiniz hatta ilk aradiginda kız sesi vardı.İkibci aradiginda o çocuktu.ben şok oldum.O da bana aşık olduğunu söyledi.Hatta eşimi tanıdığını falan.Ben "bak bu işin sonu hayırlı değil yapamam ne diyecem bilemiyorum"(kalbini de kırmak istemiyorum çünkü hoslanti yok)

Ben yazdığım yorumu geri alıyorum. Öyle ilk konuya bakıp da atlamamak lazımmış öğrenmiş oldum.

Başka bi konunuz dan buldum. Hatta eşinize sabırlar diliyorum.

Ben de bunu yazacaktım ama konuş sahibinin en hafif derdi diye vazgeçmiştim. 1 yaşındaki çocuğun yemeği konusunda herkes konu sahibini desteklemiş ama uyarmakta yarar var. Benim kızım o yaşlarda sabah 1 kase meyveli yoğurt yiyor öğlen 1 kase çorba içiyordu akşam da yemeklerin sularından biraz biraz atıştırıyordu.
Benim oğlan 8 9 aylıkken et yiyordu :D beraber kebapçı geziyoduk ağlıyodu filan etten vermeyince :D hayır benimki çok normal değil zaten tuhaf tuhaf huyları var ama şaka bi yana bebeğin beslenmesi hiç iyi değil demekki. Artık 1 yaşına gelmiş anne sütü ne kadar doyuracak,besleyecek. Normal görmeleri ayrı bi konu. Evet yemiyorsa çocuk,direniyorsa bırakılmalı acıkınca yemeli. Ama bu çocuk emdiği için,anne de ısrarcı olmadığı için bu şekilde besleniyor gibi. Umarım çözerler ne diyeyim.

Sizin gibi kadınlar beni çok şaşırtıyor ya. Eski konunuzu hatırlıyorum nerede yaşadığınıza kadar yazmıştınız. Evliyken başka erkeklerle konuşmak, fenomen olmak istemek normal ama boşanmaya gelince aileniz izin vermiyor oluyor ne hikmetse. İsteseniz kimse size karışamaz o çeşit bir kadınsınız ama yerseler işte. Ayrıca ben çocuğunuzla düzgün ilgilenmediğinizi düşünüyorum. Bin tane tarif var bebekler için kaçını denediniz? Ver çorbayı içmezse bırak daya memeyi kendin fink at sosyal medyada. Allah o çocuğun bahtını güzel eylesin size bir şey olmaz siz yolunuzu bulursunuz.

Aklinizi enerjinizi anladigim oldukca bos vaktinizi kendinizi gelistirmeye harcayin..sadakatsiz erkeklerden nefret ederim ama kadinlardan daha fazla.

Ahlaksızlıkla suçlandığınız ortamda anneliğinize gelen eleştirileri mi dert ettiniz diyecektim ama adam haklıymış.

Benim oğlan 8 9 aylıkken et yiyordu :KK70: beraber kebapçı geziyoduk ağlıyodu filan etten vermeyince :KK70: hayır benimki çok normal değil zaten tuhaf tuhaf huyları var ama şaka bi yana bebeğin beslenmesi hiç iyi değil demekki. Artık 1 yaşına gelmiş anne sütü ne kadar doyuracak,besleyecek. Normal görmeleri ayrı bi konu. Evet yemiyorsa çocuk,direniyorsa bırakılmalı acıkınca yemeli. Ama bu çocuk emdiği için,anne de ısrarcı olmadığı için bu şekilde besleniyor gibi. Umarım çözerler ne diyeyim.
Çok haklısınız ben de çok ustelemek istemedim ama benim kızım da ete bayılırdı, bizimle ne yesek yerdi. Her çocuğun huyu suyu farklı ama yine de üstüne düşmek normal olana yöneltmek en doğrusu. Oğlunuza da maşallah.

Bizde telefon kullanıyoruz da öyle faceden msjlar ayni anda birkac bilinmeyen numarasi olmuyor. Sizde maşallah !
Hem bunu düşünüyor hem yorum okuyordum astsubayla olan aşka giden konusmanizi okuyunca:KK31:

Boşanmak kolay değil ki.Bosanirsam ne olacak ailemin kölesi olacam mesleğim olduğu halde calistirmayacaklar başkasıyla da evlendirmeye ekler kızımı da ezecekler.Dul kadın diye asafilayacaklar ayrı eve de çıkmama izin vermezler.Ne yapayım?
Dayak yiyin oturun.

Alternatif sunuyor kadınlar. Siz red ediyorsunuz ama şikayet de ediyorsunuz. Böyle bi adama tahammül etmek zorunda değilsiniz.

Her şey karantinaya kadar çok güzeldi ve düzelmişti.Karantina başladı eşime izin verdiler doğru düzgün çalışmadi ve kafayı bana takti.Ustune altin almak için biriktirdigim harcligimi da elimden aldı ve harçlık da vermiyor bahanesi de virüs var siye.Bastan diyeyim kızım yemiyor 1 yaşında ve sadece emiyor.Hatta bugün kaynanamin yanında komşusu vardı aynı apartmandan bana ima yaparak komşuya resmen bu gelin çocuğu yedirmiyor dedi.Ama kızıma çorba mama veriyorum en fazla 1 yemek kaşığı ve otururken eline ekmek veriyorum.Orda sinir oldum akşam eve geldim.esim telefonumu karistirdi bana dediki bu numaralar ne senin ne yaptığını nerden bilicem(sadece bir iki kişi aramış ve cevaplamamisim) Messenger da da tanımadığım adamlar mesaj atmış ama cevap vermedim.Onu bana soruyor.Derken bir sinirlendim o da boğazımı sıktı.Ben de sinirden ortalığı dağıttım.Ben atesliyim diyerek kendimi karantinaya mi aldirsam bunu düşünüyorum.Ne yapacagim?
ne kadar duzensiz bir insan oldugunuz yazinizdan belli. her telden calmissiniz..her cumleniz.bir oncekinden bagimsiz bir sorun. bikac farkli topik acabileceginiz konulari birer cumle ile gecistirmissiniz.

cocugun yememesi buyuk bir problem. maalesef surece guzel baslamadiginiz icin bundan sonra cok zor olacak. her yil daha da zorlasacak. buharda haslanmis sebzelerle
baslayin. yemezse kizmayin. tamam deyin. yemegi onunden kaldirin. iki saat sonra tekrar ayni yemegi verin. tum gun bunu deneyin. istikrarlı ve tutarli olun.

Benim burada en çok dikkatimi çeken iki konu oldu

1. ŞİDDET
a.fiziksel ( boğaz sıkmak ne demektir) kocanızın b.SİZİN biriktirdiğiniz paraya el koyması ve harçlık (kötü bir kelime) vermemesi...
2. Sizin telefonunuzu karıştırması ( hangi hakla ve izinsiz ve siz yokken)

çocuga gelince zaten 2 yaşına kadar anne sütü kafi bütün herşeyi alıyor ondan ama ilerisi için yeme alışkanlığı vs içinse tabi ki hafif hafif başlayabilirsiniz

Ayrıca o çocuk 100 kilo da olsaydı kayınvalideniz komşular muhakkak bişey derdi... yani bu adet gibi muhakkak denir bişey takmayın...

Eşinizle ömür nasıl geçer bilemedim umarım düzelir

çocuga gelince zaten 2 yaşına kadar anne sütü kafi bütün herşeyi alıyor ondan ama ilerisi için yeme alışkanlığı vs içinse tabi ki hafif hafif başlayabilirsiniz

hayir. asla boyle bir sey yok. yalnizca ilk 6 ay anne sutu yeterli. sonrasinda cocuga saglikli yeme aliskanliklari edindirilmeli. ivedilikle. ne kadar gec kalinirsa o kadar zor oturuyor sonrasinda cocugun yeme duzeni.

Back