Bebek Beslenmesi çok kötüyüm çok bebeğim ek gıda istiyor!!!!!!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

betxuxl19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
2.051
11
156
Diğer
6 ayını doldurdu ve kızım göğsümü almayı bıraktı .15 gün de kaşıkla ve biberonla anne sütünü verdik.5 gündür asla almıyor. sağdıklarım hep boşa gidiyor.sadece muzla karıştırınca 50cc içmiş oluyor.çorba sebze meyve yoğurt ve daninolardan hoşlanıyor sadece.kaşık mamalarından da nefret ediyor.zorla verince fışkırtıyor.ne yapacağımı bilmiyorum.nasıl beslemeliyim?süt ,anne sütü ,formül mama ,kaşık maması olmadan sürekli çorba içerek bu bebek nasıl büyüyecek?lütfen yardım.!!!
zor şartlarda sağıyorum zaten.bir de boşa giyor.sağmayı bırakmalı mıyım?çok moralim bozuk çok saçımda beyazla çıktı.sanki büyüyünce annem şöyle yapmış diyecek işte

canim bence sagmayi birakma. sutunu zorlada olsa vermeye calis. ilk once aciksa bile ek bisey verme en sonunda sutunu almak zorunda kalir. insALLAH emer tekrar

acaba sutunun kalitesinde bir degisim mi oldu? nezle/grip falan degilsin, degil mi?
bir de, sakin dis cikartiyor olmasin? kimi bebekler dis cikartma doneminde meme almayi reddediyorlar.
bebegin burnunu sIk, nolursa olsun, 1 damlada olsun emzirmeye calis. bikmadan dene canim. dedigim gibi, disten vsden gecici bir istememezlik yapiyor olabilir, bu donemlerde emmeyi unutmasin ki tekrar cani istediginde emebilsin.
kendini uzme, elinden geleni yap, kimi bebek de -annenin sutu yeterli de olsa- kendiliginden birakiyor memeyi, o durumda senin yapabilecegin birsey yok zaten.

sütümün kalitesi hakkında bir bilgim yok.bu test edilebiliyor mu caba?çok teşekkürler canımnezle falan değilim ama.dişi de hiç görünmüyor.çıkmıyor gibi.biberonla almaya başladı çok şükür 3-4 saat aç bırakınca alıyor 1 gün oldu daha inşallah bırakmaz.
tekrar başlar diyorlar ama benimki iyice tiksinmiş sanımyorum

canim ne kadar sagabilirsin sag ve sutunu buzdolabinda sakla,mesela muhalebi yaptiktan sonra icine sutundan katabilirsin,corbalar pisirdikten sonra serviz etmeden once yineden sutunden katabilirsin,yumurtanin sarisini sutunle sulandirabilirsin.biraz kuru kayisi ve uzum kaynat pisince biraz sutunden katabilirsin,
Ama 6 ay emirmismisin zaten en onemli aylarda anne sutu vermissin bebegine bence kendini fazla uzme,zaten bundan sonra eskisi gibi sut icmezler bundan sonra ek gidadan daha cok ihtiyaclari olacaktir.sut urunlerden eksik kalmasin diye yogurt,peynir,muhalebiler yiyorsa eksik kalmaz.

aynen benim oglumda reddediyor,benim bebis emmiyor ama sagarak veriyorum sutumu.ek gidalara basladigindan beri fazla icmek isdemiyor yalniz geceleri iciyor 6 aya gireli 3 gun oldu,cani sadece yemek yemek isdiyor,bari ondan mahrum kalmasin die,yediriyorum,he bu arada sutu daha cok icsin die,ek gida vermedim dedigin gibi benimkide ac yatip ac kalkdi sayilir bir ayda 200 gr ancak alabildi ,agzina sikarak veriyorum biboronla yanlismi yapiyorum acaba bilmemki.dahami degisik yöntemler denesem.

canım sen yine 6 ay emzirmişsin benim 4 aylık ek gıdaya çoktan b aşladık mamayada emmek istemiyo daha doğruysu ağzında geveliyo sütüm çekmedikçe azalıyo neyapacasm bilmm. sen üzme kendinialmayınca almıyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…