• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme cok kötü bir durum...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Iraz86
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ayyy yazıkkkkkkkkk üzüldüm ama sen nasıl daynını oğlunu tanımıyorsun kı ilginç yani...

şok oldum doğrusu akannehir
insan kuzenini nasıl tanımaz yada hiçmi fotosunu görmez diye
ama aranızda sorunlar olduğunu okuyunca biraz daha anlaşılır oldu

ama çok yakın canım ya, birde zaten arada sorunlar varmış
yıllarca tanımadan yaşamışsınız baksana, kimbilir ne kadar ciddi
peki bu durumda nasıl böyle bişey olabilirkii, kimse konuşmuyor ama siz evlenelim deseniz yanii :umursamaz:

şuda var tabi en başta bu kişi sizi özmü özz dayınızın oğlu yanii :hulya:

Ortada tesadüf eseri bir durum olmasa siz deseydiniz ki dayımın oğluna aşık oldum yani ortada bilinçli bir durum olsaydı o zaman diyebileceğim tek şey koskoca dünya da başka adam kalmadı mı olurdu ama sizin durumunuz gerçekten türk filmlerine benzemiş.:1shok:

Şu da varki tesadüf eseri tanışmış olmanızda karşınızdaki beyefendi ile 1. dereceden akraba olduğunuz gerçeğini ortadan kaldırmaz. Hadi diyorum ki dıdısının, dıdısının, dıdısı konumunda bir akrabalığınız olsa hadi neyse de dayınızın oğlu, kuzeniniz, yani bana göre kardeşşş...

Yol yakınken siz bu sevdadan vazgeçin bence.

Benim bir sürü tanıdığım akraba evliliği yapmış durumda. Allah'a şükür şimdiye kadar sağlık sorunu olan bir cocuk dünyaya gelmedi bu evliliklerin sonucunda. Tersi de olabilirdi tabi ama olmadı ille de sağlık sorunu olur diye bişey diyemiyorum doğacak cocuklar için, gördüğüm kadarıyla.

Beni soracak olursanız bana göre de olmayacak bir durum, kuzenlerimle hangi taraftan kuzen olursak olalım asla evlilik düşünenem çünkü hiçbirine o gözle bakamam birlikte büyüdük ama düşünenleri de garip karşılamıyorum, bile bile aşık olanlar da var kaldı ki.... Kader ve kısmete çok inanırım herseyin hayırlısı olsun...

Son düzenleme:
beraber büyümemişsiniz dayının oğlu aşk bu ne olacak devam et bence ailede onay verir

hicmi akraba evliligi yapilmiyo ama aileniz bu insanlarla onemli bir sorun varmiski sen bu yasa kadar dayinin oglunu tanimamissin peki ailen izin verecekmi bu iliskiye?ailenin tansiyonun olc bir bakalim bence ailen karsi cikacaktir cunku sen bu yasa kadar onlarin hic tanimamisin aradaki sorunlardan dolayi canim

canım zor bi durum anlıyorum seni ama ilerde çok sorun olabilr ailler açısından, akraba evliliği meselesi bir kenara.. bu sizin seçimnz sonuçta ama bence vazgec bu işten başından.daha fazla uzatrsan sorunlar içinden çıkılmaz bi hal alır.boşver ya üzül biraz ama unut kimse vazgeclmez değil ki..hem ben olsam akraba lafını duyunca direk soğurdum, hele ki teyze dayı çocuğu yaa kardeş sayılırr dokunamazdım bile..:delphin:

canım zor bir durum..
Ailenin olaya nası baktığı önemli bir de ailenizde kalıtsal hastalıklar var mı önemli çünkü olması durumunda ciddi riskler taşır..
Bazı aileler akraba dışında evliliğe soğuk bakar, bazıları da akraba evliliklerine..

Bence bukadar sıkıntıya sokma kendini canım,
Akraba olmanız birlikte olmanıza mani değil.
Bu yaşına gelmişsin daha ilk defa görüyosun.
Kanlarınız farklı, çocuk için sakıncalı bir bağ yok.
Eğer sana ilgisi varsa, sırf kuzeniz diye silip atmayın derim.
Sonuçta bağınız çokta kuvvetli değilmiş.

aile bağlarınızın kuvvetli olamaması, kan bağınız olmadığı anlamına gelmez, 1. dereceden kuzensiniz ve üzgünüm ama çocuğunuzu etkileceyek derecede kan bağınız VAR.

doktorlar bangır bangır bağırıyorlar akraba evliliği yapmayın diye. hiç kimsenin evladının sağlıklı doğacağının garantisi yok, ama akraba evliliğinde riski 3e 5e katlıyorsun, değer mi? 3 kuşak 4 kuşak öncesinden gelen kalıtsal rahatsızlıklar bile çıkabilir çocuğunuzda. vicdan azabı çekmez misin o zaman?

hadi çocuk mevzusu bir yana -ki en önemli ve düşünülmesi gereken şey-, peki aileleriniz ne diyecek? evlendiniz aranızda bir sorun çıktı, annen dayın birbirine düşmez mi mesela? çok büyük sorumluluk biner ikinizin üzerine de.

akraba evliliği yapacak bir ben miyim diye düşünebilirsin ama kararını verdiğinde HER TÜRLÜ sonucu kabullenmişsin demektir, bu sorumluluğu taşırım diyorsan sen bilirsin, iyi düşün derim. hakkında hayırlısı olsun.

Back