H
Yorumunuz beni gerçekten düşünmeye sevk etti.Bunun için teşekkür ederim.Gerçekçi yaklaşmışsınız olaya.Geçen sene matematiğim iyiydi.Ve korkup kaçmak gibi bir şey hiç aklımda yoktu.Daha sonraları istediğim meslekleri düşündüm.Uluslararası ilişkiler istiyordum.Çünkü ileride istediğim hayat tarzı öyle bir şey.Ancak uluslararası ilişkilerde de meslek sahibi olabilmek için çok iyi bir üniversite kazanmak gerekiyor.Aksi takdirde Kpss.Ancak ben eşit ağırlıkta 10.000-20.000 gibi bir derece yapabileceğimi sanmıyorum.Çünkü senenin başında çok güzel başlarken sonlarına doğru bıkıyorum matematikte.Daha sonra madem iyi bir üniversite istiyorum o halde en iyi olduğum alana bakayım dedim.Ve sözelde sevebileceğim ve yapabileceğim bu bölümleri keşfettim.Gönlüm sözelden yana seç ve çok çalış kazan o üniversiteleri diyor.Ama sanırım beynim eşit ağırlıkta kalmamı söylüyor.Eşit ağırlıkta kalırsam uluslararası ilişkiler ve psikoloji beni çekiyor.Sözelde ise Galatasaray iletişim,Bilgi Halkla ilişkiler vs...Bilemiyorum siz ne düşünüyorsunuz ? Az çok anlamışsınızdır herhalde nasıl olduğumu.
Rica ederim, cok yorum yapip kararlarinda etkili olmak istemem ama hayalini kurdugun seyler icin risk alman gerekiyorsa bu hayatini ne kadar etkileyecek bedeli birkac yil mi yoksa bir omur mu olacak... her konuda bunlari dusunmeni tavsiye ederim.
Bir omur bile olsa onu yapmadigin icin pismanlik mi duyacaksin vs.
Gelecegi bilemeyiz fakat eldeki verilere ve kendimize gore en uygununu secebiliriz...
Sansa veya calismaya bagli islerden tut insan iliskilerine kadar her seyde gecerli bu ve kararlarinin da ufak da olsa kayiplarla bedelleri olur, loto oynarken bile 1lirayi gozden cikariyoruz... bazi insanlar daha saglamcidir bazilari da daha hirsli.
Eger korku ise sorunun,
1yil bekleyip cogu arkadasim tip kazandi, bunun yanisira ilk yil kazanlar arasindan hayattan kopanlar da vardi.
Bir o kadar da ilk yil yuksek puanlarini harcamayi goze alamayip istemedigi meslekleri secenler de.
Kimisi yanlis tercihten pisman kimisi iyi ki bunu secmisim okudukca sevdim diyor...
Kimisi stres yapip sagligma zarar verecegime lise mezunu olsaydim da tip okumak icin ugrasmasaydim diyor...
Su an durdugmuz yerden geriye baktigmizda risk almak istemeyen arkadaslar hayatlarinin riskini goze almis diyorum, 30yil istenmeyen is cekilmez geliyor bana.
Herkesin kapasitesi farklidir fakat mevcut sistem senin becerilerinden ziyade calisman ve odaklanmali bagli eleme yapiyor.
Matematikte yazin kendini kampa alip bogazicini ea dan kazanan da pek cok arkadasim vardi...
Sayisalda cok yuksek yerlere yerlesemem diyip ea ya gecis yapip derece yapan insanlar da tanidim.
Yani olay tamamen senin calismanla alakali... matematigi beceremiyorum ve cok iyi uni olmaz o yuzden sozelde derece yapacagim diyorsan gecis yap, cunku ikisinde de istedigin meslekler var...
Fakat cok sevdigin bir iste en iyi uni.yi kazanmasan da basarili olabilirsin...
Her kosulda kilit nokta meslegini sevip sevmemen...
Ilk yil cok iyi bir uni olmadiysa (ea dan veya sozelden farketmez )meslegi deli gibi sevmiyorsan yazma birkez daha dene derim.
Eger bunu goze alamiyorsan sozele simdi cok iyi odaklan sececegin meslekte en iyi olan uni.yi kazanmaya calis...
Umarim kafani daha fazla karistirmadim...