Çok kararsızım

revolt

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2014
5
0
Lütfen bana fikir verin ben 24 yaşındayım ve ablamla ve eniştem le yasiyorum annemi ve babmi kaybettim , hayatımda 8 aydır birisi var bayramdan sonra nisanlancaz Hayırlısıyla ama büyük bi sorunum var sözlüm osmaniyede yaşıyor ben ankara da bir sene asker yolu bekledikten sonra evlenmeyi düşünüyoruz ama osmaniye ye yerleşmek ıstiyor oraya gittim gördüm fakat ankara gibi bir yer deil sozlumu ne kadarda sevsem yapamam Osmaniyede die kendime güvenmiyorum hiç kimse yok tanıdığım orada ve hayatımda kalan ailem yani iki ablamida bırakıp gitmek istemiyorum bana yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekiyor :KK43:

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Lütfen bana fikir verin ben 24 yaşındayım ve ablamla ve eniştem le yasiyorum annemi ve babmi kaybettim , hayatımda 8 aydır birisi var bayramdan sonra nisanlancaz Hayırlısıyla ama büyük bi sorunum var sözlüm osmaniyede yaşıyor ben ankara da bir sene asker yolu bekledikten sonra evlenmeyi düşünüyoruz ama osmaniye ye yerleşmek ıstiyor oraya gittim gördüm fakat ankara gibi bir yer deil sozlumu ne kadarda sevsem yapamam Osmaniyede die kendime güvenmiyorum hiç kimse yok tanıdığım orada ve hayatımda kalan ailem yani iki ablamida bırakıp gitmek istemiyorum bana yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekiyor :KK43:

Sevdigine guveniyorsan heryerde yasarsin osmaniye kucuk bir il ama onun orda kurulu bir duzeni varsa birak gel diyemezsin erkek nihayetinde is bulacak ev bulacak duzen oturtacak dugununuz gecikecek bunlari dusun anne babanin vefaatina alismissin baska sehirde yasamaya da alisirsin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

güvenebileceğin biriyse bencede gidebilirsin canım.sonuçta artık kendi hayatını kuruyorsun.düzen deişikliği illaki oluyor.ablanlarla görüşürsünüz bu konuda korkma bence.ordada çevren olur arkadaşların olur.ankarayada gelir gidersin zaten

Sevdigime çok güveniyorum ,iki gündür ankara osmaniye kavgası yapıyoruz gelemem ben orda gecinemem benim tüm çevreme burda diyor tek sorunum da bu deil evin tek oğlu üç tane görümcem var 22 19. 15 yaşında herkes bunların bana orda tek olacagimin için sorun olacağını söylüyorlar yaninda kaldığım ablam ise hergün yaptığı konuşma yüzünden ondan sozlumden sogumama sebep oluyor seni bırakmaz sonuna kadar gitmicem sen gelceksin de diyor ablanin gazına gelip bende iki gündür soyleyemedigim sözler söylüyorum :KK43: yorumunuz içinde teşekkür ederim

Bende bu konuda büyüklere katılıyorum. Aileden uzakta yaşamak çok zor. Yaninda bir yakininin olmamasi insana cok koyuyor. Ben cok çekmiştim. Inşallah Allah nasip eder de 2. Evliligimi yapacak olursam ailemden uzağa büyük konusmayim ama gitmem. 😵 hele ki bir de erkek tarafından ailesinin olduğu yerse.... 😱

Erkeğin düzen kurması bence kadına göre daha kolaydır, erkeğin iş alternatifi kadına göre daha fazladır ne de olsa. Bu kızcağızın iki ablasını bırakıp küçük bir şehre üstelik 3 görümceye gitmesi kesinlikle mantıklı değildir. Ben de evimin tek çocuğuyum, eşimle sevgiliyken demiştim ben anamı babamı bırakıp bi yere gidemem orası küçük şehir (iç anadoluda küçük bir şehirdeydi kendisi) ben orda ne iş yapcam eğer bizi istiyorsan sen gelirsin demiştim, o da geldi. Budur bence doğrusu ne bilim.

bndede ayni dert var ikna edemiyorum npcaz:KK43:bnde ankradym.shrn nasi.oldgndn ziyade aile yok arkdslr yok sklnca npcz kime gtcz cvre uzakta.bu.dygyu bliyorum zor grcktn insna koyuyo insn kndni/tek bsna hssediyo illaki zmn.zmn

Sevdigime çok güveniyorum ,iki gündür ankara osmaniye kavgası yapıyoruz gelemem ben orda gecinemem benim tüm çevreme burda diyor tek sorunum da bu deil evin tek oğlu üç tane görümcem var 22 19. 15 yaşında herkes bunların bana orda tek olacagimin için sorun olacağını söylüyorlar yaninda kaldığım ablam ise hergün yaptığı konuşma yüzünden ondan sozlumden sogumama sebep oluyor seni bırakmaz sonuna kadar gitmicem sen gelceksin de diyor ablanin gazına gelip bende iki gündür soyleyemedigim sözler söylüyorum :KK43: yorumunuz içinde teşekkür ederim

Canim bende ablamlarda cok kaldim bekarken annem babam var ama hep onlardaydim 15 dakkalik uzaga evlendim yine de icm rahat degil hic disariya cikmiyrum kimseyle muhattap olamiyrum 10 ay oldu alisamadim hala cok zor cok ama sev guveniyorsan esine evlen fakat aklinda ben yapamam diye de bi soru varsa sakin ama sakin gitme bi yerden sonra bikarsin allahim yardimcin olsun insallah her zaman buyuk sozu dinle hicbir zaman yanlis demez buyukler insan evlenince anliyo

Canım;

Yeni evlenmiş biri olarak söylüyorum 20 günlük evliyim ailem il dışında yaşıyor ve tek çocuğum kısa bir süre sonra ( 2 yıl gibi bir süre) gelecekler Rabbimin izni ile, halamlar var yaşadığım şehirde ve ben onlara uzak bir ev tuttum.. Şuan o kadar pişmanım ki en yakının olan ailene uzaksın akşamları bir çay içmeye gidecek kimsen yok vs vs. Üstüne basa basa söylüyorum, Kesinlikle gitme 20 günlük tecrübeme dayalı küçük bir tavsiye :KK34: Çünkü bir bakıyorsun düğün telaşesi falan bitince kimse yok çevrende bir darlansan kime gideceksin eşinle, eşinin ailesine mi kendi ailene mi? İyi düşün lütfen...Hakkında hayırlısı...
:2:

Son düzenleme:

İyide gerçekten sevsen ve ömrünün bundan sonrasını onunla geçirmek istesen onsuzlugu göze alamazsın ki. Eğer seviyorsan asla bırakma elini sonra çok pişman olursun

Yani onu üç kız kardeşiinin olduğu yerde yaşayamam diyip ,kendi 2 kız kardeşinin olduğu şehirde yaşamaya zorlamak ne kadar adil bilemedim

Valla eger osmaniyede esin olacak kisini aileside yasiyorsa.ankarada kalma konusunda israrci ol.cok zor oyle.resmen kurulu duzene gireceksin,ayak uydurmaya calisacaksin.
Senin ailende orda olsa tamam,soluklanacagin baska kapilarda olur ama tek basina cok zor.iyi dusun.

bndede ayni dert var ikna edemiyorum npcaz:KK43:bnde ankradym.shrn nasi.oldgndn ziyade aile yok arkdslr yok sklnca npcz kime gtcz cvre uzakta.bu.dygyu bliyorum zor grcktn insna koyuyo insn kndni/tek bsna hssediyo illaki zmn.zmn

şu yazıyı çevirecek bir insan evladı aranmaktadır

Ayrica ben sevdign yanindaysa her yerde yasarsin laflarina inanmiyorum..bir yere kadar hersey,negatifler pozitiflerle arayi acinca cevre insani cok etkiliyo,zaman oluyor sevdiginden bile sogumana sebep olabiliyor

Cicim sen çalışacak mısın? Çalışacaksan mesele yok işini bahane edersin. Yok çalışmayacaksan nişanlına hak verdim açıkçası. Tek maaşla ankara gibi bir yerde geçinmek çok zor. Belki ailesinin de destek olacağını düşünüyor osmaniyede olursanız. Ben gittim osmaniyeye gayet sevimli bir yer, ilk başta tuhaf geliyor tabi insana ama yaşanmayacak bir yer değil. Mersin, iskenderun falan da yakın. Gezilecek çok yer var mesela.

Ama derdin ailesiyle bir arada olmamaksa onu senin ailenle aynı şehirde yaşamaya mecbur etmen ne kadar doğru? Başka küçük bir şehire yerleşebilirsiniz bence. Rahat geçinebileceğiniz, iki tarafa da eşit uzaklıkta bir şehire yerleşmeyi teklif ederseniz bence kavga etmeden sorun çözülür. İki tarafta ödün vermiş ama şartlar da oturtulmuş olur.

ay canım ben adanalım osmaniyeye çok yakınımyemin ediyorum yaşanacak yer değil berbat insanları çok tuaf öküzlerle dolu yapamazsın kesinlikle kafayı yersin her gittiğimde iprenç iğrenç bakışlara maruz kaldım kal il gezdim osmaniye kadar berbat bi yer görmedim hem insanları hem yeri berbat

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Cicim sen çalışacak mısın? Çalışacaksan mesele yok işini bahane edersin. Yok çalışmayacaksan nişanlına hak verdim açıkçası. Tek maaşla ankara gibi bir yerde geçinmek çok zor. Belki ailesinin de destek olacağını düşünüyor osmaniyede olursanız. Ben gittim osmaniyeye gayet sevimli bir yer, ilk başta tuhaf geliyor tabi insana ama yaşanmayacak bir yer değil. Mersin, iskenderun falan da yakın. Gezilecek çok yer var mesela.

Ama derdin ailesiyle bir arada olmamaksa onu senin ailenle aynı şehirde yaşamaya mecbur etmen ne kadar doğru? Başka küçük bir şehire yerleşebilirsiniz bence. Rahat geçinebileceğiniz, iki tarafa da eşit uzaklıkta bir şehire yerleşmeyi teklif ederseniz bence kavga etmeden sorun çözülür. İki tarafta ödün vermiş ama şartlar da oturtulmuş olur.

Su an kiskancligndan calistirmiyor ama evleninince Osmaniyede calisabilirmisim öyle söylüyor maddi durumu da hatta hic iyi değil 1000liraya adana da bi yerde çalışıyor geri osmaniye ye dönüyor akşamları bilmiyorum ya artık kafayı yemek üzereyim su an dahi ablam nisan takılmadan konuş ankara ya yerlesin diyor bunların artık 😖😖😖

Su an kiskancligndan calistirmiyor ama evleninince Osmaniyede calisabilirmisim öyle söylüyor maddi durumu da hatta hic iyi değil 1000liraya adana da bi yerde çalışıyor geri osmaniye ye dönüyor akşamları bilmiyorum ya artık kafayı yemek üzereyim su an dahi ablam nisan takılmadan konuş ankara ya yerlesin diyor bunların artık 😖😖😖

Ben onun yaşadığı yere taşınmandan çok maddi durumuna ve seni çalıştırmamasına takıldım...Herşeyi iyi ölç tart bence..

canım ablan kendince haklı, Allah rahmet eylesin anneni babanı kaybetmişsin. senin yakınlarına daha çok ihtiyacın var. yani aslında ankarada bir iş bulsa çok iyi olur. güzellce ikna edemez misin? İnşallah hayırlısı ne ise o olur ya

X