- 24 Nisan 2020
- 1.096
- 1.206
- 63
- 26
- Konu Sahibi incirzeytin
-
Kaç kumaya razısınız
Bizim gibi pis fakirlerin olduğu platformu beğenmemişti bir de.hostes geldi aklıma..
oralardan nete bile girmesine izin yok zaar uğramıyor hiç.
İnternette mi tanıştınız?
birbirinize uyum diye bişeyiniz yok, birbirinizle bi alakanız yok.kafanı karıştıran şey ortadaki şirketler mi? ayrıl geç herkes kendine göre birisini bulsun.
Insanin istediği gibi yaşayabilmesi paradan tatlıdır. Umarım geç olmadan fark edersiniz.
Tek ilgi çekici yanı babasının şirketleri.
içki içmiyor beni kontrol etmek amacıyla ve hevesimi aldığımı düşündüğü için geliyor yani.. evet islami koşullara göre yetişmiş bir çocuk şimdi hevesleniyorum sanıyor anne olunca değişirsin diyor
Böyle hikayelerin sonu çok sevmekle bitiyor zaten ne hikmetse.
Giydiğinize , içtiğinize izin verecek pozisyona nasıl sokuyorsunuz sevgilinizi?
Evlilik çok seviyorum diye olacak birşey değil. Ne siz ona uygunsunuz, ne o size. Ama arada baskı yiyip, zorlanacak olan sizsiniz.
Kafanız nasıl karışıyor böyle bir ilişkide? Şirketlerse bilemiyorum tabi.
Bu kadar zıt kutuplar nasıl bir araya geldi?
Çok ilginç gerçekten, sosyal ortamlarınızın birbiriyle ilgisi yok, netten mi tanıştınız?
Türk dahi olsa babasının şirketleri var, aşiret gibi aile vs korku filmi senaryosu adeta. Babasından habersiz adım bile atamıyordur o kesin.
Arada sırada izin veriyor... Kilit cumle bu.
Emınım alkol almadan once gıdıp babandan izin almıyorsundur ama sevgilinden alıyorsun.
Sence saglıklı bır ılıskınız var mı?
Sevgilinizin derdi İslam'sa kendine uygun birini seçer, sizi güya kontrol etmek için alkollü mekanlarda bekçilik yapmaz.ne şirketmişadamı kurduğuna pişman ettim resmen. ben giydiğime içtiğime karışabileceğini düşünüyorum çünkü o kıskanma amacıyla değil islami açıdan olaya bakıyor. asla sert biri de değil yanlış lanse ettim galiba çok düzgün bir insan sadece benim de islama uygun yaşamamı istiyor ama ben yapamıyorum ki o şimdi bunu kabul etse ailesi orada ne der ne konuşurlar ben bunu sorun ediyorum.. sevgilim her türlü arkamda durdu zaten ama nereye kadar bu baskılara katlanabilir bilmiyorum
çok farklı bir şehirde çok kötü bir olayda karşılaştık aslında.. burada söyleyeyim de diğer arkadaşlara da cevap olsun.. sevgili olana kadar şirket falan bilmiyordum alnında 10 şirketli bir babanın çocuğuyum yazmıyor. babasına çok değer veriyor tabii ki ailesine hatta çok da duygusal yapı olarak benim annemle ben kavga etsem ben anneme onun yanında laf edemem öyle anneye of bile denmez kafasında biz nasıl bir araya geldik anlamadım ki nasıl sevdik
yok izin almıyorum söylüyorum hayır diyor çünkü islami kurallara göre büyümüş biri birkaç kez tamam dediğinde bile çok üzülüyor ve böyle ölürsen ben çok üzülürüm diyor. yok kısa giyersen o bakar alkol ayıp falan kafasında değil. tabii ki kimseye kalmadı beni değiştirmek ama o olaya farklı bakıyor. tabii ki onun da günahı var ama işte benimle sevgili olmak gibi mesela
evet islami koşullara göre yetişmiş bir çocuk şimdi hevesleniyorum sanıyor anne olunca değişirsin diyor bundan ve ailesinden korkuyorum
Bir insan hayatını nasıl karartır sorusunun direkt cevabısınız gerçekten.babasına çok değer veriyor tabii ki ailesine hatta çok da duygusal yapı olarak benim annemle ben kavga etsem ben anneme onun yanında laf edemem öyle anneye of bile denmez kafasında
Sevgilinizin derdi İslam'sa kendine uygun birini seçer, sizi güya kontrol etmek için alkollü mekanlarda bekçilik yapmaz.
Böyle yaparsan ben çok üzülürüm diyormuş ne romantikdin Allah için yaşanır çok kıymetli sevgilinize hatırlatın bunu.
incirzeytin yorum yapanlar belki biraz kırıcı yazıyor olabilirler ama özetle şunu söylüyorlar, farklı kültürlerde büyümüşsünüz, farklı aile yapılarınız var, ülkeleriniz, hatta ülkelerinizin insana bakış açısı bile farklı.
Herkesin yaşam şekline saygı duyulmalıdır, çocuğun yaşam biçimi farklı, sizin yaşam biçiminiz farklı, bu farklılıkları olduğu gibi kabul etmek yerine, baskıyla değişmenizi istemeye dönüşürse mutsuz olursunuz, aşk maşk kalmaz.
Bugün sevgilisiniz sizle bara da gelir, dekoltenize de sesini çıkartmaz ama evlenince iş değişir, karısı sıfatını aldığınızda değil bara gitmek bar olan sokaklardan bile geçemezsiniz, içinde eser miktarda da olsa alkol var diye kolonya koklamanızı bile yasaklar, ki zaten sevgiliniz anne olunca değişirsin demiş, o aslında anne olunca değil, alt metni görün evlendiğiniz anda değişmeniz gerekecek, bunu yapabilecekseniz ilişkiye devam edin yapamayacaksanız daha çok bağlanmanızın manası yok.
Kısıtlandıgını hissetmeye başladıgın zaman aşk meşk kalmaz emin ol. O seni böyle kabul edip müdahale etmicekse evlen dicem de simdiden ediyormuş zatenn. Sen böyle bi hayata uyum saglayabilecek misin bunu sor kendine? Benim eşim inançsız mesela hiç bir dini inancı yok bu ilişkimizde sorun teşkil etmiyor ben inanıyorum diye ona bazı şeyleri dayatmıyorum, saygı duyuyorm.
2 maksimum 5 sene gezip tozacaksiniz. İş seyahatlerinde eşlik edeceksiniz yasadiginiz yer neresi olursa ilginc gelecek gezip dolaşıp egleneceksiniz. Çocuğunuz olunca o iş hayatına devam eden erkek siz çocuğun başını bekleyen kadın olarak hayatınıza devam edeceksiniz üstelik alışkın olmadığınız bir ülkede ve aliskin olmadığınız bir ailede. Bu yüzden soruyorum mesleğiniz var mı çalışmayı düşünüyor musunuz? Çocuğunuz olmasa belki daha rahat olursunuz ama böyle bir insan çocuk da isteyecektir.
Sakın öyle bir hata yapmayın. Annem mardinde gelin gitmiş tekirdağdan kendi dillerinde konuşup dedikodu yapıyorlarmış. Babam oraya gidince hakaret etmiş dövmüş kadın nasıl kacacagini şaşırmış. Tamamen zıt insanlar çok üzülerek söylüyorum ki olmuyorlar. Bunu yaşamadan bilemezsiniz tabi biz ne desek boş aslında siz çok seviyorum diyorsunuz ama sevgide bir yere kadar diyorlar ya bu çok doğru...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?