Sakatat ye..dalak ozellikle..dalagin dis zarini cikar dogra az suda soyle bir cevir sonra az yag ekle pisir bol kimyonla ye...bu cok kan yapar..Kizlar 30. Haftamdayim ve cok fazla kansiz kalmisim. Sabah aksam kan ilaci kullanmaya basladim ama cok migdem bulaniyor. Besinlerle nasil bir takviye yapabilirim. Keciboynuzu ozu pekmezi falan iciyordum ama ise yaramamis anlasilan. Biran once kan toplamam lazim yardimci olabilir misiniz ?
bende de kan değerim düşüktü..benim ki hamilelik degil başka nedenden...saçlarımda dökülme oldu..baş edemedim..doktora gittim kan sayımı yaptı..kansızlık çıktı..ilaç verdi..ben o ilaç yerine iğnelerini aldım her gün 2 ampül iğne yedim..uzun zaman..şimdi saçımda dökülme yok kanım da tavan yaptı..Benim de kan değerlerim 6 ya düşmüştü kan ilacı kullanmama rağmen. Keçi boynuzu özünü bayadır içiyorum ama yeterli gelmemişti. Doktorum sen nasıl ayakta duruyosun diye kızıp yatış yaptı kan taktılar şimdi 11 kusurlere çıktı. Yani sizinde değeriniz çok düşükse dışardan takviyeler yeterli gelmiyor
Kizlar 30. Haftamdayim ve cok fazla kansiz kalmisim. Sabah aksam kan ilaci kullanmaya basladim ama cok migdem bulaniyor. Besinlerle nasil bir takviye yapabilirim. Keciboynuzu ozu pekmezi falan iciyordum ama ise yaramamis anlasilan. Biran once kan toplamam lazim yardimci olabilir misiniz ?
Kan toplama konusunda pekmezden baska bisey gelmiyo aklima ama cay ve kahve iciyosan azalt, yemekten bi saat once ve bi saat sonra ic derim iciceksen.
Sakatat ye..dalak ozellikle..dalagin dis zarini cikar dogra az suda soyle bir cevir sonra az yag ekle pisir bol kimyonla ye...bu cok kan yapar..
Benim de kan değerlerim 6 ya düşmüştü kan ilacı kullanmama rağmen. Keçi boynuzu özünü bayadır içiyorum ama yeterli gelmemişti. Doktorum sen nasıl ayakta duruyosun diye kızıp yatış yaptı kan taktılar şimdi 11 kusurlere çıktı. Yani sizinde değeriniz çok düşükse dışardan takviyeler yeterli gelmiyor
Kan toplama konusunda pekmezden baska bisey gelmiyo aklima ama cay ve kahve iciyosan azalt, yemekten bi saat once ve bi saat sonra ic derim.
Kan toplama konusunda pekmezden baska bisey gelmiyo aklima ama cay ve kahve iciyosan azalt, yemekten bi saat once ve bi saat sonra ic derim.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler demir içeriyor bende dalak bilmemne yiyemem ama kansızlık çıktıktan sonra çok fazla ıspanak tükettim ve başka bişe yapmadan kan değerlerim yükseldi öyle bir anda sıçramasını bekleme ama yavaş yavaş ıspanak ,bezelye ,pazı ,roka ayrıca lahana ve kuru fasulye de diğer aklıma gelenler bide kuru yemişleri unutma kuru üzüm ,kaju ,fındık ,badem bunları yemeye özen göster yükselicektir.
Benimde kan degerim 10 cikti en az 12 olmasi gerekiyormus sanirim. Bolca kirmizi et tuketmemi istedi doktor.Hersey yemeğe calisiyorum bakalm insallah kisa surede toparlarim
Benimde kan degerim 10 cikti en az 12 olmasi gerekiyormus sanirim. Bolca kirmizi et tuketmemi istedi doktor.
Hadi ya cok şanslısın :))Aslinda esim kasapama ben pek eti sevmiyorum iste ama yinede yemeye calisiyorum tabi
Sakatat ye..dalak ozellikle..dalagin dis zarini cikar dogra az suda soyle bir cevir sonra az yag ekle pisir bol kimyonla ye...bu cok kan yapar..
Kizlar 30. Haftamdayim ve cok fazla kansiz kalmisim. Sabah aksam kan ilaci kullanmaya basladim ama cok migdem bulaniyor. Besinlerle nasil bir takviye yapabilirim. Keciboynuzu ozu pekmezi falan iciyordum ama ise yaramamis anlasilan. Biran once kan toplamam lazim yardimci olabilir misiniz ?
Canim dalak yiyemem ki hic sevmem normalde de