Çocuk Hastalıkları çok iştahsız ve zayıfladı :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ozpir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2007
147
0
96
İstanbul
Arkadaşlar, oğlum 17 aylık . Son zamanlarda çok zayıfladı. Hem hareketli hem de iştahsız. Yemek yemek istemiyor. Fantomalt mama kullanan var mı yada bilgisi olan? Şişmanlatıcı özelliği varmış. Bunu kullanmak istiyorum. Nereden alabilirim?:1no2:

:1no2: bilgisi olan yok mu arkadaşlar? :çok üzgünüm:
Üzülme canım.Dönem dönem olur böyle iştahsızlıklar.Diş çıkarıyor olabilir...Benim oğlum diş çıkarırken hiçbirşey yemiyordu.Dediğin mamayı bilmiyorum ama şişmanlatıyorsa boşver derim ben.Aslında en iyisi dr.na danışırsan sen de rahat edersin.Ama bir süre sonra geçecektir.Biraz daha sabır....a.s.

canım bence de mama falan kullanma tabi dr un daha iyisini söyler ama bu bir dönemdir bence ve geçer

çocuklar 1 sene enine 1 sene boyuna diye büyüyor diye biliyorum ama.

canım aynı dert benımde basımda 2 yasında oglum var mamadan baska bır sey yemıyor banada yardımcı olacak bırını arıyorum acılen

cocugunuzun sagligi yerinde ise yardimci ilaclarla kilo almasini saglamayin benim arkadasimin kizida ayni durumda idi cok zayif kizim diye diye ilac kullanmaya basladi yok kilo almasina yardimci mamalar filan simdi ise cocuk 9 yasinda 40 kilo doktoru zamaninda kullandigi kilo aldirici besinlere bagliyo nedenini...saglikli ise birakin cocuklar her gun ayni degilki....

kızlar bi ben varım zannediyodum çocuğu yemek yemeyen.benimde kızım var 3 yaşını doldurdu 13 kilo.çok iştahsız.
ozpir o mamayı bilmiyorum ama bencede doktora götür onlar mama veriyolar kilo için.bende kızımı götürdüm doktor kilo için mama verdi.gerçi benim kızım kilo almadı ama herkezin aynı olcak diye bi şey yok.allah yardımcımız olsun yemeyen çocuk çok zor.

zaman çocuklarda iştahsızlık oluyor canım sağlıklı olsun gerisi düzelir sıkma canını bencede o tür mamalar bebeği şişirmekten başka bir şey yapmaz yemesi için de zorlama bence sonuç daha kötü oluyor az az sık sık besle

benim kızımda çok iştahsız bana dr ilk önce karbonhidrat dieti verdi akaşam yemeği olarak bir akşam makarna hşlaması bir akşam bulgur dedi ama benimki gene yemedi yemeğince bize fantomalt almamızı söyledi ben kızıma 3 ölcek devam mamasına 2 ölcek fantomalt karıştırıp verdim ama su aynı ekstıra su eklemiyosun sadece bu mamayı verim dedim tadı merbat dahada küser dedi ben sadece akşamları veriyom bunu muhallebi gibi düşün yani şişirceni sanmıyorom

fantomalt özellikle zayıf bebeklere enerji desteği olarak verilir, ancak sadece karbonhidrat içerir, vitamin, mineral ya da protein içermez. Bu nedenle diğer besin öğelerini içeren besinleri tüketmeli,destek olarak fantomalt kullanılmalıdır. Biberon maması, yoğurt, piştikten sonra muhallebi içinde kullanılabilir.

canım internette doktora sormustum yukarıdakide cevabı
benim oğlumda 14 aylık oda istahsız ama 14 - 20 ay bebeklerin en istahsız olduğu dönemlermis

dr ıle gorustunuz mu?
bız annelere gore bebelerımız hep zayıf ve ıstehsızdır..
ama dr vermelı kararı emınımkı tam normal degerlerdedır yavrunuz..
acıktıgı zamanı bılecek duruma gelmıs yavrunuz eger yemek ıstemıyorsa ustelemeyın..
dedıgım gıbı once dr ıle gorusun bellı bır donemden gecıyor yada bılmedıgınız bır sey tetıklıyor olabılır..a.s.

bencede eger yemiyorsa verdiginiz seylerin kalorisi yüksek olanından tercih edin mesala ben bu günlerde sütlü irmik yapıyorum hem kalorisi var hem doyurucu ve sizin yemeyeceginiz hic bir seyi vitaminli diye cocuga yedirmeyin onların tat alma ve damak zevkine yazık yumurtada cok faydalı pekmezli unlu muhallebide yapa bilirsiniz veya pastalar bir cok cocuk sever icinde unu yumurtası sütü herseyi var hem besleyici hem kilo aldırıcı tabi evde yapmak sartı ile birde hatamız yemiyor diye market ürünleri büskiviler daninolar bunlarda istahını kesiyor bence ilaclara ve kilo aldıracak mamalar yerine dogal olan seyleri yedirmek

selam bende dr tavsiyesiyle fantomaltı kullandim ama kızım yınede kılo almadi eczanelerde satılıyor simdi kızım 3 yasında 13 kılo maalesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…