• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok ince kemikli olmak..

llllpocahontasllll

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2011
413
0
0
Diğer
kızlar aslında benimki tam olarak dert değil.. boyum 153, kilom da 40 yani oldukça zayıfım..
kollarım bacaklarım falan da çok ince.. bakıyorum kemiklerim de baya ince görünüyo :( çocuk koli bacağı gibi..

kilo alınca acaba kemikler kalınlaşır mı ya da kalınlaşmış gibi görünür mü?

mesela annem benim boyumda 60 kilo, kemikleri normal iri yani..

acaba benim çocukluğumda bi şey eksikliğinden dolayı mı kemiklerim ince kalmıştır yoksa zayıf olduğum için mi? yaşım 19 bu arada..

Benim de kemiklerim ince, bileklerim bayagi ince ve ellerim, ayaklarim kucuktur ama normal kalinlikta gorunuyorlar cunku spor yapiyorum :) Kolunu bacagini ince /kalin gostermede kaslarin etkisi buyuk, spor yap sekerim :) Duzenli spor yaparsan istahin da acilir sekerim, bana birazcik zayif geldin :)

benim kilom gayett iyi maşşalahım var :)1.70 boyum 61 kilo olmuşum da:(neyse hala kemiklerim ince . bileklerim kırılcak kadar incedir yani ... ayak bileklerimde öyle ... kırılcak kopucak gibi ..belki bacakalrından alırsın üst bacağından alttan az alırsın kilo alınca ama kemik yapın inceyse bilekler aynı kalıyor kalınlaşmıyor ....bide ince kemikli insanlar azcık kilo alınca şişman gözüküor .mesela benden kısa aynı boyda arkadaşlarım var benden zayıf gözüküor kemiklerin kalın ççünkü

Benim de kemiklerim ince, bileklerim bayagi ince ve ellerim, ayaklarim kucuktur ama normal kalinlikta gorunuyorlar cunku spor yapiyorum :) Kolunu bacagini ince /kalin gostermede kaslarin etkisi buyuk, spor yap sekerim :) Duzenli spor yaparsan istahin da acilir sekerim, bana birazcik zayif geldin :)

baya zayıfım canım :) uzayda kapladığım hacim baya az :P hedefim 50 kilo ama sanki bu kollar hep böyle çöp gibi kalacak.. korkum o..

hani bazı kilolu insanlar der ya, iri kemikliyim diye.. acaba iri kemik, ince kemik gerçekten var mı..

benim kilom gayett iyi maşşalahım var :)1.70 boyum 61 kilo olmuşum da:(neyse hala kemiklerim ince . bileklerim kırılcak kadar incedir yani ... ayak bileklerimde öyle ... kırılcak kopucak gibi ..belki bacakalrından alırsın üst bacağından alttan az alırsın kilo alınca ama kemik yapın inceyse bilekler aynı kalıyor kalınlaşmıyor ....bide ince kemikli insanlar azcık kilo alınca şişman gözüküor .mesela benden kısa aynı boyda arkadaşlarım var benden zayıf gözüküor kemiklerin kalın ççünkü

demek ki kemik yapısıyla ilgili canım :)

canım kol bacak inceliği kalınlığı kemiğe değil kaslara ve yağlara bağlı..kilo alırsan onlarda kalınlaşır...yani kemiklerin kalınlaşmış gibi görünürsün...
bende zayıfım, boyum 1,72 kilom 52, dışardan bakan ne güzel manken gibisin diyolar ama ahh bide bana sorsalar...boy uzun kiloda yok giydiğim yakışmıyor etekler kısa gömlek kazak kolları kısa geliyor...haliyle kıyafetlerde beden küçüldükçe boylarıda kısaltıyorlar ve haliyle bana hiç yakışmıyor...
fazla dert etme ne güzel narin görünüyorsundur...
bende bukadar uzun olmayı istemezdim... herkes uzun olmak ister ama uzun olmak iyi bişy değil canım emin ol bence senin boyun kilon fena değil ideal...

İnce kemikli insanların daha zarif göründüğünü düşünüyorum

Örneğin ben :37:

bence sağlıklıysan fazlada sorun etme biraaz kılo alırsan sorunda falanda kalmaz zaten bende ince kemıklılerın zarıf göründüğü kanaatindeyim ayrıca bende ince kemıklıyım ama malasef fazla kılom var kafam ellerim başka bir vucudunmuş gıbı duruyor

mesela ben yediklerimin haddi hesabı yoktur..:1::1::1:
millet şaşırır ama hala zayıfımdır boy 1.70 kilo 57 ama zayıf görünürüm ..
hele bir bileklerimi gör incecktir arkadaşlar kırılacak gözüyle bakarlar:1::1:
yok yani yok ne kadar yesemde ben böyleymm bünye meselesi galiba

Benim de ince gözükmem için kemiklerimi falan törpületmem gerekiyor, o derece kalınlar:31:

Canım bir doktora gitsen? Destekle daha iyi kilo alabilirsin...
Kemiklerin gelişimi bu yaştan sonra mümkün olur mu bilemiyorum ama bunun için de destekleyici bir program verebilir sana..

Sen kendine çok zayıf mı diyosun:53:
Benim boyum 170 ve şuan 47 kiloyum. Ve bu almış halim.
Allahtan kemiklerim çok ince yapılı değil yoksa her gören zafiyet geçiriyorum sanardı heralde.
Benim her tarafım kemik mesela şuan :) Birileriyle tokalaşıp öpüştüğümüzde kemiklerim batar.
Nişanlım dizlerime yatmayı hiç sevmez :)

Boyun kısa ve bence ince kemikli olmak senin için avantaj. Çünkü boyu kısa olan insanlar vücut yüzeyleri daha küçük olduğu için aldıkları 1 kilo bile hemen farkedilir.
Ama benim gibi insanlarda en az 4 kilo almadıkça kimseyi inandıramam aldığıma..
Hem sağlıklıysan dert etme bunları..

kemik yapısı büyüme durduktan sonra değişmez.zaten genetiksel bir durumdur kemik yapısı.benim de kemiklerim iri ne kadar kilo verirsem vereyim asla incecik görünemiyorum.bence şanslısın bu konuda ama çok zayıfsın çocuk gibi görünmen normal.biraz kilo alman gerekir daha normal görünmen için :34:

ah ben senin yerinde olmak isterdim, bende 160 boyundayim ve kemiklerim kalinoldugu için 50 kiloyken bile 38 tam oluyordu simdi biraz kilo alinca hemen 42 44 bedene falan çikiyorum mesela

haline $ükret bence :54:

kızlar aslında benimki tam olarak dert değil.. Boyum 153, kilom da 40 yani oldukça zayıfım..
Kollarım bacaklarım falan da çok ince.. Bakıyorum kemiklerim de baya ince görünüyo :( çocuk koli bacağı gibi..

Kilo alınca acaba kemikler kalınlaşır mı ya da kalınlaşmış gibi görünür mü?

Mesela annem benim boyumda 60 kilo, kemikleri normal iri yani..

Acaba benim çocukluğumda bi şey eksikliğinden dolayı mı kemiklerim ince kalmıştır yoksa zayıf olduğum için mi? Yaşım 19 bu arada..

bende 24 yasındayım kilom boyum senn gibi çock gibi kol bileklerim felan nişanlıyım yüzüğü bile zor bulduk:) yapısal olabiliyor annemde böyleymişti benim ama şuan maşllah fazla bile kilosu var:) ki beni doğurduğunda 44 kiloymuştu düşün:) bence sorun etme ama aklına takıldıysa git bir doktora baktır

Sorun birazda zayıf olmanızla ilgili sanırım. Bende çok ince kemikliyim, bana olan yüzük kolay kolay kimseye olmaz mesela çocuk parmağı gibi parmaklarım :) ama kilomun maaşallahı var :) o nedenle kemiklerde ince durmuyor. Bide bacaklarımda kas var öyle çok çıtı pıtı durmuyorum

kemik yapınız ince mi kalın mı?
alıntı bir yazı:

Kantar tartısının, insanın gerçek kilo durumunu tam yansıtmadığınıi asıl önemli olanın bu tartının bileşimidir. Özellikle yağ önemlidir.
Ama üstünde pek durmadığımız bir şey de, insanın görüntüsünü ve ideal kilo hesaplarını değiştirebiliyor. Bu, “çatı” (frame) diyebileceğimiz, “kemik yapısı”...
Bir sigorta şirketinin geniş kitlelerde yaptığı bir çalışma, aynı kilodaki iri kemikli birinin, ince kemikli birine göre daha sağlıklı olduğunu ortaya koydu. Bu çalışma, BKİ için ilan edilen sınırların ve ideal kilo hedefinin, kişinin kemik yapısına göre küçük bedende 2,3-4,8; büyük bedende 3,6-6,1 kg kadar düzeltilmesi gerekebileceğini düşündürdü. Bir başka deyişle, ince kemiklilerde ideal kilonun 3,5 kg kadar eksiltilmesi, iri kemiklilerde, 4,5 kg kadar artırılması teklif edilmektedir...

İyi de, bunu nasıl ölçeceğiz?

Çok az yağın toplandığı bilek çevresi, kemik iriliğini en iyi yansıtan yerlerden biridir. Bu amaçla, kabaca, bir el bileğinin, diğer elin 1 ve 3. parmaklarıyla kavranıp kavranmamasına göre karar verilir. Rahatça kavrıyorsanız ince, kavrayamıyorsanız kalın kemikli sayılırsiniz.

Ama en iyisi bilek çevrenizi, elle-önkolun birleşim yerinden ölçmektir. Ölçümü doğrudan mezruyla yapabilirsiniz. Ya da önce bir iple bilek çevresini ölçüp, sonra da cetvel yardımıyla ipi ölçebilirsiniz.

Bundan sonra yapmanız gereken, boyunuzun uzunluğunu, el bileği çevresine bölmektir. Bulduğunuz rakam,

kadınlarda,

• 10,9-9,9 arasındaysa “medium size” (normal kemiklilik),

• verilen üst sınırdan (yani 10,9’dan) daha büyükse “small size” (ince kemiklilik),

• verilen alt sınırdan (yani 9.9’dan) daha küçükse “large size” (iri kemiklilik) olarak nitelenir.

168/15 = 11,2

Zayıfken lolipop : Yüz aydede, omuzlar zaten dar (ince kemikle geniş omuz olmuyor ) ama yine de kemik yığını değilim örneğin 55 kiloyken bile hafif yuvarlak hatlı balıketi görünüyorum Zayıf sınırı 48 -50 kilodan başlıyor.ama o da güçsüz bitkin bir zayıflık..hoş değil..

Bir iki kilo alınca jelibon : bir iki kilo alma hemen göbek şişer, ama kollar bacaklar ayak bilekleri özellikle cubuk kraker gibi altından çıkar ..o yüzden hızla o bir iki kilo verilir

Daha çok kilo alınca pamukhelva : Hayatımda sadece bir kez kortizon yüzünden kısa bir süre 70 kiloya çıktım görünüşüm ise 85 kiloydu..Fazla kilo taşıyacak sağlam bir iskelet sistemi olmadığı için ince kemikli biri çok kötü kilo alıyor..

Back
X