Bence bazen bizim inat sandigimiz aslinda cocugumuzun bizi test ediyor olmasi sanki ne kadar ileri gidebilir sinirlari ne kadar zorlayabilir onu anlamaya calisiyor.0-6 yas arasi kisilik gelistirme dönemler yasaklari veya kurallari anlamakta zorlanabilirler diye düsünüyorum.
benim kizimda (3yasinda) bazen örnegin cikolata konusunda illaki ikinci cikolatayi istiyorum diye tutturur halbuki anlasmamiz var birden fazla cikolata yiyemez bunu biliyor ve cogu zamanda kabulleniyor ama böyle inat baslatinca ben bir defa daha hatirlatiyorum cikolatanin fazlasinin iyi olmadigini ve vermeyecegimi sonra kulaklarimi tikayip isime bakiyorum onun bagirip tepinmelerini ignore ediyorum :1closedeyes: en fazla bes dakika sürüyor susmasi.
Cocuklarin anne babayi kontrol altina almak icin cogu zaman aglamak tepinmek gibi yollara basvurdugunu biliyoruz.Kimi cocuklar anne veya babaya istedigini yaptirmak icin son ses bagirmaya aglamaya baslarlar ve cok sahit oluyorum anneler yeterki sussun düsüncesiyle istedigini yapiyorlar
klava: