• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok heyecanlanıyorum ve kaybediyorum:(

cimcime1991

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
1.307
9
88
Merhaba kızlar,
Kızlar toplu mülakata çağırıldım bir iş sitesinden.Pazartesi günü gideceğim.Fakat aynı iş yerinden farklı bir siteden özgeçmişime ulaşmışlardı ve yine mülakata çağırılmıştım.Şimdi bu iş yerinden bugün teklif aldım yeni bir mülakat için.Ancak herşey gidinceye kadar mükemmel.Kıyafetime saçıma başıma çok özen gösteririm çünkü ilk görüşünüşün önemli olduğunu düşünürüm temiz ve titiz bir biçimde hazırlanırım.Gayette resmi giyinirim.Ancak toplu görüşmede şirket tanıtıldıktan sonra tek tek adaylar önünde kendimizi tanıtmamız isteniyor ve ben kendimi rahat bir şekilde anlatamıyorum karışımdaki yöneticiye.Tek başıma olsam eğer mülakatta çok rahat bir şekilde konuşabilirim hiçbir sorunum olmaz.Fakat bir çok insan içinde hemde onlarla bir rekabet ortamı içinde(çünkü herkes okulunu tecrübelerini anlatıyor daha iyi yerlerde olan eğitim ve iş tecrübesi açısından)kendimi ezilmiş gibi hissediyorum bazen:( kızarıyorum ses tonumu ayarlayamıyorum.Çağırıldığım şirkete girmeyi öyle çok istiyorum ki ama bu isteğimi karşımdaki kişiye anlatamıyorum.Nasıl diyeyim beynim uyuşuyor sanki ve ellerim titriyor kızarıyorum işte:( kızlarr bana yardımcı olun lütfen ben bu iş yerinde olmayı kariyer hayatıma ilk adımımı burada başlamak istiyorum fakat nasıl yapıcam bunu karşımdaki insana bunun güvencesini nasıl vericem.Göz temasına çok dikket ederim bunu karşımdakiyle sağlıyorum fakat benim sorunum kendimi düzgün ifade edememek :( bu yüzden de kaybettiğime inanıyorum:( Ne olur bana yardımcı olun ne yapmalıyım nasıl rahatlamalıyım?:( Bir çok siteden uzmanlardan yazılar okudum burdayken kafam rahatlıyor kendimi motive ediyorum fakat iş yetkili karşısında kendimi anlatmaya gelince tutuluyorum :( Yardımcı olun kızlar buna çok ihtiyacım varrr:( Şimdiden yazımı okuyan ve bana yardımcı olucak olan tüm arkadaşlara teşekkür ederimmmmm

Ne var ki başkaları olsa ne olur olmasa ne olur. :) Tabi böyle diyorum da eskiden ben de kalabalık ortamlarda rahat edemezdim. Ama şimdi saçmalamışım diyorum. Her şeyin başı özgüven. Kendinize olan saygınızı, sevginizi önce kendinize göstermelisiniz. Bakın özgeçmişinizi okuyunca sizi çağırmışlar. Demek ki iyi bir özgeçmişiniz var. Neden iyi bir özgüveniniz de olmasın ki? :) Bence kendinizi herkesin ortasında gururla anlatmalısınız. Rakipleriniz sizden korkmalı. İsterseniz hiç tecrübeniz olmasın. Bir çok şeyi başaramamış olun. Ama yine de kendiniz olun ve kendinize güvenin. :)

Kişisel gelişim kitapları okuyun bence.Özgüven eksikliğindende kaynaklanıyo olabilir.Ses tonunuzun değişmesi vs.
Sizde diğer kişiler yokmuşta sadece sizi işe alan kişiyle konuşuyormuşsunuz gibi davranın.

aynısını bende yasadım bılıyomusun..ben ıngılızce ogretmenıyım ama ısımı sevmıyorum , yapmıyorumda yatıp kalkıp pegasus ,atlas, sunexpresın sayfasında dolanıyorum..
sun expresın sınavınada gırdım 5 mulakatın 4 unu gectım 5. de elendım..
ıngılızce yyazılı,ıngılızce sozlu,boy-kılo, psıkolog tamam ama genel kurul 4 kısının karsısında teksın ve gercektenn cokta ıstıyorum ama aktaramadım..
ıcınızde bı psıkolog yada ınsan kaynakları uzmanı yok mu ? bu konuda nelere dıkkat edılır bızı aydınlatsın..
bende gıyıme, makyaja , fızıgıme dıkkat ederım ama bu mulakatta ısteklı gormedık senı dedı..ve herkesı kapıdan gonderdı benı ıcerı aldılar ve elestırın benı bı daha buna dıkkat ederek gıreyım mulakatlara dedım..ıste ısteklı oldugumu anlatamıyorum..
arkadasla sorunum aynı malesef..
bı fıkrım olsa ınan sana yarddımmcı olmak ısterım ama ypk :((

Benim bölümüm topluluk önünde konuşmayı gerektirdiği için ben bu durumlarda çok kaldım canım sana anlatayım nasıl aşacağını; Öncelikle sürekli topluluk önünde konuşmak seni rahatlatır alışırsın.Ama böyle sürekli bir ortamın yok sanıyorum.Ayrıca topluluk önünde konuşurken genelde kendimizle ilgileniyoruz işte başkaları bize bakıyor,ne düşünüyorlar acaba, nasıl görüyorlar beni,heyecanlandığımı anladılar şöyle böyle...Halbuki o esnada düşünmeniz gerekenler sadece söyleyeceğiniz şeyler ne anlatıyorsak o an ona odaklanmalıyız.Kendinizi mi tanıtacaksınız ne söyleyeceğinize tamamen odaklanın söylerken de karşınızdaki kişiye odaklanın sizinle değil zaten söylediklerinizle ilgilenecektir aslında, o yüzden siz de söyledikleriniz üzerine ne düşünüyor bunu düşünün.Sizin hakkınızda ne düşündüğünü değil..Benim aklıma gelenler bunlar umarım yararı olur.. :112:

bende hep heycanlı olurdum ama içeri girip başbaşa konuştuktan sonra çok rahatlardım.

bana çok rahat konuşuyorsunuz hiç heycan yapmıyorsunuz derler:)şaşırırlar hep

Ben bankacıyım. Dün ve evvelki gün iki ayrı yere mülakat için gittim. İlki planlanmış önceden haberim olan, dünkü ise iki saat önceden haberim olan mülakatlardı. İlkini kazanmayı çok istiyorum. Dolayısıyla çok heyecanlıydım. Üç uzman kişinin karşısında hem kendini ifade edip hemde bu işi almak için yeterli tecrübeye sahip olduğumu kanıtlamak zorundaydım. Mülakat yapan kişilerin yaklaşımları pozitifti bu beni rahatlattı. Heyecanımı yenmemde çok etkiliydi. Ne kadar tecrübeli olursanız olur bu tip görüşmelerde karşı tarafın yaklaşımı sizin duygu ve düşüncenizi yönlendiriyor. Asıl konu gerçekten bunu isteyip istemediğinizi bilmek ve bunu ispat etmek bence. Tabi günün şartına göre ve heyecan durumunuza göre kendinizi ifade ediş şekliniz önem arz ediyor. Rahat olmakla laubali olmak arasındaki sınırda dikkatli olmak gerek. Gerçekten de fazla rahat olmak öz güvenli olduğunuzu değil, uyumsuz ve ukala olduğunuz gibi bir izlenim veriyor. Sonuç olarak ilk görüşmemde olumlu olarak elimden geleni yaptığımı düşünüyorum.
İkinci görüşmede ise mülakatta olduğum kişi bana açık bir şekilde "Aslında sen bizim istediğimiz özelliklere sahip değil gibisin ama sana bir şans vermek istedim." dedi. Bana verilen bu şansı iyi değerlendirmek için yine elimden geleni yaptım. Çünkü mülakatına girdiğim her iki kurum da her açıdan beklentilerimi karşılayan kurumlardı.
Şimdi bekleme aşamasındayım.
Mülakatlarda heyecanlı olmak negatif algılanmamalı. Aksine heyecanınız sizin ne kadar istekli olduğunuzun bir göstergesidir. Önemli olan o stresli anlarda bile kendinizi açık ve net ifade edebilmeniz ve ilgili pozisyonda karşı tarafa nasıl katma değer yaratacağınızı anlatıyor olmanızdır.
Olumsuz dönüşlerde ise üzülmüyorum çünkü başvuru yaptığınız pozisyona çok sayıda başvuru olmakta ve kurum maksimum fayda alacağı elemanı seçmeye çalışmaktadır. Değerlendirme aşaması ilgili kurumun kendi inisiyatifinde olan bir durumdur.
Moral bozmayıp geleceğe odaklanmakta fayda vardır.

Odaklan , konsantre ol,hem kendı sözlerine hem onların sorularına . Kasma , kasılma panık yapma ucunda ölüm yok bılıyosun, en kötüsü ne olabılır ki , onlar da insan , onlar da hata yapıyo .. Kendıne güven ve her zaman hayatın akışına bırak . Olmadıysa da vardır bi hikmeti..

kızlar sakin ol kendine güven rahat ol falan demek işe yaramıyo kii :37: o an gelince insan uyuşuyo resmen bunları düşünemiyo ben size daha somut bi yardım veriyim.dideral. en azından öyle topluluk karşısnda konuşman gerektiğinde içersiin. ama ben kullanmak istemiyorum başka bi çözümü yok mu bu işin telkin olur başka bi şey olur .

Back