• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok hastayım :(

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
25.908
30.322
798
35
Merhaba herkese ,
Çok şiddetli bir soğuk algınlığı geçiriyorum. Basım ağrıyor , yutkunamıyorum . Burunlarımda tıkalı . Geniz akıntısı da var . Sesim gitti . Ilaç içtim ama geçmedi yarın sabah doktora gideceğim . Serum taktırsam iğne vurulsam daha çabuk geçer mi acaba yarında iş var :( çabuk geçmesi icin öneriniz var mı ?

Merhaba herkese ,
Çok şiddetli bir soğuk algınlığı geçiriyorum. Basım ağrıyor , yutkunamıyorum . Burunlarımda tıkalı . Geniz akıntısı da var . Sesim gitti . Ilaç içtim ama geçmedi yarın sabah doktora gideceğim . Serum taktırsam iğne vurulsam daha çabuk geçer mi acaba yarında iş var :KK43: çabuk geçmesi icin öneriniz var mı ?
gidebiliyorsanin bence bi acile gidin ama sabaha kadar duzelmez bence :(

Geniz akıntısı için ılık suya bir kaşık tuz katarak onu burnunuza çekin. Ben şifayı kaptığımda bir fincandan biraz fazla suyun içine 1 tane çubuk tarçın, birkaç tane karabiber, birkaç tane karanfil (evde varsa yoksa çok önemli değil), biraz minik minik doğranmış zencefil (toz varsa tozu da olur), kabuklu ve çekirdekleri olan 1 parça elma, 1 parça limon, biraz da nane atıp bunları kaynatıyorum. Rengi cadı iksirlerine dönüşünce bir güzel süzüp, balla karıştırıp içiyorum. Hemen ayağa dikiveriyor beni, tavsiye ederim. :) Geçmiş olsun.

Merhaba herkese ,
Çok şiddetli bir soğuk algınlığı geçiriyorum. Basım ağrıyor , yutkunamıyorum . Burunlarımda tıkalı . Geniz akıntısı da var . Sesim gitti . Ilaç içtim ama geçmedi yarın sabah doktora gideceğim . Serum taktırsam iğne vurulsam daha çabuk geçer mi acaba yarında iş var :KK43: çabuk geçmesi icin öneriniz var mı ?
Elma sirkeniz varsa çay bardağını 4/1 kadarını sirke yarısına kadar da su koyun yudum yudum için. Sonra terlemeye çalışın doktora gidene kadar en azından biraz toparlarsiniz.

Geniz akıntısı için ılık suya bir kaşık tuz katarak onu burnunuza çekin. Ben şifayı kaptığımda bir fincandan biraz fazla suyun içine 1 tane çubuk tarçın, birkaç tane karabiber, birkaç tane karanfil (evde varsa yoksa çok önemli değil), biraz minik minik doğranmış zencefil (toz varsa tozu da olur), kabuklu ve çekirdekleri olan 1 parça elma, 1 parça limon, biraz da nane atıp bunları kaynatıyorum. Rengi cadı iksirlerine dönüşünce bir güzel süzüp, balla karıştırıp içiyorum. Hemen ayağa dikiveriyor beni, tavsiye ederim. :) Geçmiş olsun.
Tuzlu suyu denedim ama açmadı burnumu . O karışımı bir deneyeyim en iyisi çok Sağolun :)

Elma sirkeniz varsa çay bardağını 4/1 kadarını sirke yarısına kadar da su koyun yudum yudum için. Sonra terlemeye çalışın doktora gidene kadar en azından biraz toparlarsiniz.
Elma sirkesi yok normal sirke var evde olmaz mı

Geçmiş olsun..üst solunum yolu enfları cok zor geçiyor.faranjit sinüzit ya da ikisinin birleşimi ise kolay kolay geçmiyor.ama kırgınlığı ve ateşi 1 saate geçirecek birşey var ben sürekli eşime ve aileme uyguluyorum.
1 diş sarımsak ezilir
1 çorba kaşığı doğal elma sirkesi
2 çorba kaşığı su
Karıştırılır tok karnına yutulur.ateş kırgınlık alıo bunu günde 2 kere yaparsanız grip geçiyor ama üst solunumda pek işe yaramıyor.onlara da Elma zencefil bal kaynatılıp içiyorum kronik faranjiti olan biri olarak ve elimde bir şişe ılık su taşıyorum durmadan yudum yudum içiyorum..
Umarım işe yarar..
Tekrar geçmiş olsun..‍♀️

Bardağın içine limon sıkın, bal koyun, bolca karabiber koyun ustunede kaynar su ekleyin sicakken icin bogazinizin yandigini hissediceksiniz ama cok iyi gelicek emin olun. Acile gidip bi igne vurdurursanızda hic biseyiniz kalmaz yarina :KK36:

Elma sirkesi yok normal sirke var evde olmaz mı
elma sirkesi daha iyi olur derler ama diğerini de deneyebilirsiniz.Birde az karbonat az tuz(yarımşar çay kaşığı kadar) koyduğunuz yarım çay bardağı suyu hem gargara yapın hemde burnunuza çekin o da nefesinize ve bogaz agriniza iyi gelecektir

Merhaba herkese ,
Ahh canm gecmis olsn.Hasta hasta çalışmak okadar zor ki bilirim.Bu gece acile gitsen bi serum taktırsan daha cabuk ayaga kalkardin.ben calistigim icin doktora deil direk acile gidiorm serum yedigimde kendime gelebiliorm ancak.

Bir de keçiboynuzu pekmezi boğaz kötüyse yatmadan bir kaşık yutarsan en azından uyumana yardım eder..üzerine su içmemen lazım ama..

Geçmiş olsun..üst solunum yolu enfları cok zor geçiyor.faranjit sinüzit ya da ikisinin birleşimi ise kolay kolay geçmiyor.ama kırgınlığı ve ateşi 1 saate geçirecek birşey var ben sürekli eşime ve aileme uyguluyorum.
1 diş sarımsak ezilir
1 çorba kaşığı doğal elma sirkesi
2 çorba kaşığı su
Karıştırılır tok karnına yutulur.ateş kırgınlık alıo bunu günde 2 kere yaparsanız grip geçiyor ama üst solunumda pek işe yaramıyor.onlara da Elma zencefil bal kaynatılıp içiyorum kronik faranjiti olan biri olarak ve elimde bir şişe ılık su taşıyorum durmadan yudum yudum içiyorum..
Umarım işe yarar..
Tekrar geçmiş olsun..‍♀️
Çok Sağolun .
Evde elma sirkesi yok ben 2 gündür Ballı limon içiyorum ama hala geçmedi tuzlu suyla Gargara yapmama rağmen de burnum açılmadı

Bardağın içine limon sıkın, bal koyun, bolca karabiber koyun ustunede kaynar su ekleyin sicakken icin bogazinizin yandigini hissediceksiniz ama cok iyi gelicek emin olun. Acile gidip bi igne vurdurursanızda hic biseyiniz kalmaz yarina :KK36:
Yarın sabah gideceğim doktora büyük ihtimal iğne vururlar . O Ballı limonu 2 gündür içiyorum artık midem bulandı

Ben süt kaynatıp bolca bal karıştırıp içiyorum.
Bir topluyor hemen. Tadı güzel denenebilir.
Geçmiş olsun.

elma sirkesi daha iyi olur derler ama diğerini de deneyebilirsiniz.Birde az karbonat az tuz(yarımşar çay kaşığı kadar) koyduğunuz yarım çay bardağı suyu hem gargara yapın hemde burnunuza çekin o da nefesinize ve bogaz agriniza iyi gelecektir
Bir deneyeyim inşallah yarına kadar bşyim kalmaz çok Sağolun

Ahh canm gecmis olsn.Hasta hasta çalışmak okadar zor ki bilirim.Bu gece acile gitsen bi serum taktırsan daha cabuk ayaga kalkardin.ben calistigim icin doktora deil direk acile gidiorm serum yedigimde kendime gelebiliorm ancak.
Yarın için tek günlük rapor mu alsam diye de düşünüyorum aslında ya da izin falan

Senelerdir soğuk algınlığı durumlarını hep hafif atlatırım.
Hastalanacağımı hissettiğim an yatmadan önce bir limon sıkıp kafama dikerim.
Sabaha domuz gibi olurum.

Off çok kötü ya bilirim ben hem faranjit hem laranjit geçirdim.yatırmaz bi de o.ama boğaz için keçi boynuzu(harnup da derler) en etkilisi.ve ne yaparsan yap birden geçmiyor fena üşütmüşsün.bol bol ılık sıvı geçicek o boğazdan..

Ben de saglikli guzel corba ve yemeklerden sonra bitki cayi karisimlari ve meyveyle iyi oluyorum.

Gecmis olsun.

Back