Çok fazla endişeleniyorum, napmam lazim :(

Ela6167

Şurişk'imi
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2016
449
200
23
34
Merhaba kızlar. Bugun 19 haftalığız. Son günlerde stresli anlar yaşadım ağladığım zamanlar oldu. Her defasında aklıma miniğim geldi susturmaya çalıştım kendimi. Ama öyle bi korkuyorum ki, acaba ona bir şey olmuş mudur. Sağlıklı mıdır, kalbi hala atıyo mudur, gelişimi uygun bir şekilde gidiyor mudur... Bunlar hep aklımda, biraz aç kalsam ya da yiyemesem hemen gelişimini düşünüp kendimi suçluyorum sanki bilerek bir şey yapmışım gibi. Hareketlerini hala hissetmiyorum bu da bir etken sanırım, içimde hep bir korku var. İnanın doktor randevusuna gittiğimde doktor bir şey diyene kadar aklımdan kötü milyon şey geçiyor. Bunla nasıl baş edebilirim?

Sanırım gerekli olanı yapıp bebeği Allah a emanet ederek.Her dakika ultrasona da girsek Allah korusun birşey olacağı varsa olur.En başlarda ben de öyleydim.Sürekli doktora gitmek istiyordum.Doktoru gözümde öyle büyütmüştüm ki konuşamıyordum adamla.

Ama endişe de hep oluyor.Azalıyor zamanla.İlk gebeliğinse hissetmemen normal canm hareketlerini.Ben de tam anlamıyla dışardan hissedilen hareketleri 24+2 de hissettim.Onun öncesinde de karıncalanma hissediyordum 17 den itibaren falan.Hareket miydi bilemiyorum

Dedikleriniz doğru biliyorum ama işte aklıma düşüncelerime engel olamıyorum bir türlü.. Olacağı varsa ben düşünsemde düşünmesemde olur bunu da biliyorum :/
İlk gebeliğim evet, kayınvalidem sürekli hissediyo musun hareketlerini, nasıl aranız diyip duruyor. Hissetmiyorum diyorum aa ama neden ki diyo. Çıldırıyorum işte ozaman. Doktor normal dedi diyorum ama ben hissediyodum diyo. Neden oluyomuş ki o diyor. Garip yani. Kuruntum belki bundan

İlk torunsa o da heyecan yapıyordur.3 arkadaşız hafta olarak en önde benm ama en geç ben hissettim.

Allah hepimizi sağlıkla zamanında kavuşursun inşallah yavrularımıza.

Ben ilk kızımı 15. Haftada bu kızımı 11. Haftada net hissettim şükür. Bana niye erken hissettin bişey mi var diyen bile oldu. Etrafa kulak asma . Tamamen plesentanın ve bebeğin konumuyla ilgili. Bu bebeğimde plesentam bebeğin arkasında Bebek göbüşümde aramızda deri var sadece. Diğer kızımda plesenta sağ tarafındaydı yine bebiş öndeydi. Muhtemelen senin Bebek plesentanın arkasına saklanmıştır. O öyle sert vuracak ki sen hissedesin. Ve benim karnıma hafifte olsa darbe almam yasak çok dikkat ediyorum :)

Eveet şimdi sen öyle diyince aklıma şu geldi plasenta posterior yaziyordu bi kagidimda. Bende arastirmistim arkada demekmis. Oyuzden hissedemiyorumdur ozaman degil mi? :) Yani normal bir seydir. Erken hissetmis olman ne güzel ama :) cogu kisinin deli gibi endise ettigi zamanlarda sen onun canliligini hissetmissin :)

Erken hissetmek güzel tabi ama elim değse bebeğe bişey oldu mu diye ödüm kopuyor şimdi uyu uyuyabildiğin kadar bi haftadır gece o kadar çok hareket edip vuruyor ki uykusuzum hep

Erken hissetmek güzel tabi ama elim değse bebeğe bişey oldu mu diye ödüm kopuyor şimdi uyu uyuyabildiğin kadar bi haftadır gece o kadar çok hareket edip vuruyor ki uykusuzum hep
Yaa ama en guzel uyuyamama sebebi :) Her duyguyu bir arada hissettiriyolar cok guzel... Insallah ben de en yakin zamanda hissetmeye baslarim uyuyamamaktan yakinirim

Yaa ama en guzel uyuyamama sebebi :) Her duyguyu bir arada hissettiriyolar cok guzel... Insallah ben de en yakin zamanda hissetmeye baslarim uyuyamamaktan yakinirim
İnşlh CANım. Sen detaylı ultrason işini naptın?

İnşlh CANım. Sen detaylı ultrason işini naptın?
Canim danistim her yere, tekrar tekrar. Sonuc alamadim. Hastane sikayet birimine kadar gittim esimle. Bari onlar bir sey yapsin diye. Ama yok yok yani... Olmadi. Eger ayarlayabilirsem ozele gitmek icin cabaliycam maddi olarak. Cok canim sıkıldı bu durumdan cunku

Ankara'ya gelme ihtimalin olsa burda hemen çekerler Can'ım ya. İnşlh sıkıntı olmaz size

Ankara'ya gelme ihtimalin olsa burda hemen çekerler Can'ım ya. İnşlh sıkıntı olmaz size
Keske gelebilsem. Tek korkum maddi olarak ozelde yaptirmayi ayarlayamazsam devletteki hem gec bakmis olacak hemde cihazlarina okadar guvenmiyorum. Iyi olsa veya uzmani olan bir doktor olsa ilk baska yere yonlendirmezlerdi.. Insallah bir sıkıntı yasamam bakalim

Can'ım inşlh sıkıntı çıkmaz ben anakarada yaşıyorum İnan devletteki cihazlar özellerden çok çok iyi . Gerçekten zor bi durum yaşadığjn

Bence normal tipik bir annesin arkadaşım aynı ben gibi oğluma hamile iken 6 7 aylık idi sanırım acayip hareketli idi. Bir cumartesi öğlene kadar hiç hareket etmedi.Ben doktoru aradım çikolata ye yat yarım saat hareket etmez ise gel dedi ağlıyorum deliler gibi uçarak gittik hastaneye doktor güldü ben kadın doğum uzmanıyım ama benim bile başıma geldi bu dedi :) Yüce Rabbim isteyen herkese nasip etsin inşallah. Kalbini ferah tut bol bol dua oku.

Sıkıntılı zamanlar emin ol herkesin başında geçen hafta bende çok kötüydüm.Nihayeti insanız ağladığımız da güldüğümüz de olacak.Hareket içinde hiç üzülme benim arkadaşım 7,5 aylık olduğunda yeni hissetmeye başlamıştı.Kalbini ferah tut kötü şeyleri getirme aklına

Okadar güzel yazıp anlatmışsın ki yüzümde bi tebessüm oluştu okurken :)
9 ay boyunca hiç üzülmemek, ağlamamak, stres olmamak mümkün değil tabiki ama vicdan azabı oluşuyor :/ Kendimi kötü hissediyorum sonradan ister istemez, haksızlık yapmış gibi.
Hareketlere gelirsek, hala hissetmedim konuyu açtığımdan bu yana(çok olmuş gibi)arada bir şey oluyor gibi ama ayırt edemiyorum hem kısa hem anlaşılır değil Allah bekleyen herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Canım arkadaşım, biz analar ehvamlıyız işte hele ilk çocuksa aşırı ehvamlı oluyoruz :) İnan ki ben eymenime hamileyken gün sayardım, doktora gidip iyi bir haber alayım diye... Duygusal olarak aşırı yüksek bir halde oluyorz hamilelikte. Bu düşüncelerin gayet normal. Gayet iç güdüsel, annelik duygusuldan koruma iç güdüsünden :)
Şimdi 2 ci oğlum Ege me hamileyim. 17 haftalığım bu sefer biraz daha rahatım ama yine de doktora gitmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.
Doktorun ağzından çıkacak her kelimeyi can kulağıyla dinliyorum. Tabi ki Rabbime emanet. Tabi ki onu bana nasip eden Rabbim koruyacak olanda odur. Sen içini ferah tut. İyi düşün :) Bu duygusal halin gayet normal :)

Duygularıma tercüman olmuşsun :) Okadar zor ki, yani zor derken tatlı bir zorluk.. Mesela 19 nisanda ayrıntılı ultrasona giricem o günü iple çekiyorumduygusallık normal evet ama bazen abartıyorum sanırım, özellikle alınganlık konusunda. Kendime çok stres yapıyorum. Doktora danışıcam birazda :) Ne güzel ilk çocuğun yanında, ikincisi yoldaymış Allahım ikisinide sana bağışlasın sağlıklı huzurlu şekilde kavuşun :)

Aslında şimdiki hamileliğim daha çabuk geçiyor gibi geliyor bana çünkü evde bir tane veledim var sağolsun düşünmeme fırsat vermiyor, zaten karnım falan da yok 17 haftalık olmama ragmen hamile oldugumu unutuyorum resmen :) Bu sefer de karnımdakine haksızlık yapıyorum diye endişeleniyorum. Ah biz anneler işte hep bir düşünce halindeyiz, Rabbim sağ sağlim kucağıma almayı nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…