Çok evhamlıyım makattan regl kanaması !

denizdern

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2024
16
2
1
24
Merhabalar 3 aydır kadın hastalıkları,genel cerrah sürekli hastaneye mekik dokuyorum regl olduğumu büyük abdestime çıkmayla anlıyorum regl kanamam makattan geliyor lütfen bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? En son genel cerrah kolonoskopiye yönlendirdi endometriozis olabilir dedi kadın doğum ulturason ve vajinal muayene yaptı görünürde bir kist fln yok dedi.
Bağırsaklardaki endometriozis gebeliğe engel olur mu ? Lütfen yardımcı olun 🥹

Regl olunca kadın vücüdundaki ostrojen seviyesi yükselir ve bu da bazi kadinlarda Mesela bende Ani diskilama ihtiyaci doguruyor. Hatta füsük yaptigimi ani diskilama ile anlayip Doktora gitmistim. Yani vucut Fazla ostrejeni diskilama yolu ile atiyor. Hormon degerleriniz nasil ? Emin misiniz makattan regl Kani geldigine

Regl olunca kadın vücüdundaki ostrojen seviyesi yükselir ve bu da bazi kadinlarda Mesela bende Ani diskilama ihtiyaci doguruyor. Hatta füsük yaptigimi ani diskilama ile anlayip Doktora gitmistim. Yani vucut Fazla ostrejeni diskilama yolu ile atiyor. Hormon degerleriniz nasil ? Emin misiniz makattan regl Kani geldigine
evet kesinlikle son 3 aydır yaşıyorum bu sorunu sebebi nedir ben mi yanlış birşey yaptım diye endişeleniyorum önceden direk çamaşırımda kanama görürdüm son 3 aydır regl zamanım gelince büyük tuvaletim geliyor ve hemen gidiyorum bakıyorum regl olmuşum. büyük tuvaletimi yaparken geliyor evet. Endometriozis olabilir diye kolonoskopiye gireceğim. regl dönemimde kan verdim fakat hormonlarımda herhangi bir sorun olmadığını söyledi doktorum. Düşük mü yaptınız anlayamadım kusura bakmayın şu an düzeldi mi durumunuz ? bilgi verirseniz çok sevinirim. çünkü çok endişeliyim. ve geçmeyecek diye çok endişeleniyorum.

Merhabalar 3 aydır kadın hastalıkları,genel cerrah sürekli hastaneye mekik dokuyorum regl olduğumu büyük abdestime çıkmayla anlıyorum regl kanamam makattan geliyor lütfen bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? En son genel cerrah kolonoskopiye yönlendirdi endometriozis olabilir dedi kadın doğum ulturason ve vajinal muayene yaptı görünürde bir kist fln yok dedi.
Sonunda biriyle aynı dertten muzdrabım benimde bi kaç senedir bu sorunum var doktora söyledim tüp bebekte tedavi görüyodum imkansız dedi inanmadı ve yolladı. Bende endometriozis den şüphe ediyorum belirti arasında varmış bu durum .. endometriozis biraz zorlaştırabilir veya engel olabilir bende pko var

Evet Ben düsük yaptım ve doktorum da endometriosis olabilir demisti bir gece Cok agri ile acile gidince yani düsükten bagimsiz. bir kaç ay sonra da hamile kaldım kizim iki yasinda su anda

Evet Ben düsük yaptım ve doktorum da endometriosis olabilir demisti bir gece Cok agri ile acile gidince yani düsükten bagimsiz. bir kaç ay sonra da hamile kaldım kizim iki yasinda su anda
Peki bu hastalığın sebebi neymiş size bir bilgi verdiler mi ? Çünkü ilerde hamilelik için sorun olucak birşey mi diye birçok farklı kadın doğum doktoruna gittim yumurtalıkların sağlıklı bir kist herhangi bir şey görünmüyor dediler.

Sonunda biriyle aynı dertten muzdrabım benimde bi kaç senedir bu sorunum var doktora söyledim tüp bebekte tedavi görüyodum imkansız dedi inanmadı ve yolladı. Bende endometriozis den şüphe ediyorum belirti arasında varmış bu durum .. endometriozis biraz zorlaştırabilir veya engel olabilir bende pko var
Endometriozisten dolayı mı tüp bebek tedavisi görmüştünüz? Sorununuz geçti mi şuan ?

Makattan nasil gelsin makatla rahmin bir baglantisi mi var

Endometriozisten dolayı mı tüp bebek tedavisi görmüştünüz? Sorununuz geçti mi şuan ?
Tüp bebekte direk tüp bebek yapmıyorlar kişiye göre tedavi uygulandı ve kesin endometriozis var demedim. Bende pko var. Ben sadece yaşadığım sıkıntıdan endometriozis den şüphelendiğimi belirttim aslında. Endom. Daha çok çikolata kistinden kaynaklı bi durum ve detaylı kontrol ve kişiye göre tedaviyle mümkün. Cerrahi müdhale gerektiriyorsa da doktor söylüyo zaten.

Tüp bebekte direk tüp bebek yapmıyorlar kişiye göre tedavi uygulandı ve kesin endometriozis var demedim. Bende pko var. Ben sadece yaşadığım sıkıntıdan endometriozis den şüphelendiğimi belirttim aslında. Endom. Daha çok çikolata kistinden kaynaklı bi durum ve detaylı kontrol ve kişiye göre tedaviyle mümkün. Cerrahi müdhale gerektiriyorsa da doktor söylüyo zaten.
Anladım kusura bakmayın sormamın sebebi bu şikayetim sebebiyle kadın doğum doktoruna gittim fakat herhangi bir kist yok yumurtalıklarında bir problem yok dedi. yalnızca adet dönemim düzenli oluyor ama 2 gün sürüyor.
genel cerrah makattan kanama sebebiyle kolonoskopiye gönderdi.

Allah sifa versin hic duymadim cok ilginc geldi kusura bakmayin
Kesin bi tehşis almadım ama belirtileri var yeğenlerimde endometr. Var kızların göbek deliğinden adet geliyo zaten cok tuhaf bişe adet dışında olsa insan hemoroid felan diye düşünür ama adetken olan bişey makattan kann gelmesi teşekür ederm

Anladım kusura bakmayın sormamın sebebi bu şikayetim sebebiyle kadın doğum doktoruna gittim fakat herhangi bir kist yok yumurtalıklarında bir problem yok dedi. yalnızca adet dönemim düzenli oluyor ama 2 gün sürüyor.
genel cerrah makattan kanama sebebiyle kolonoskopiye gönderdi.
Sorunn değil mutlaka baktırın mr da isteyin detaylı inceletin bende yaptırmalıyım zaten şüoheyle olcak iş değil benim 2 yeğenimde endı var çok ağrılı adet ve göbek deliğinden adet kanı geliyor buda bi başka belirtisi endometriozisin

Merhabalar, yaşadığınız durum derin endometriotik odakların bağırsağa yerleşmiş olmasından kaynaklanıyor olabilir. Derin infiltratif endometriozis deniliyor. Eğer böyle bir durum varsa kolonoskopi yaptırabilir, aynı zamanda MR çektirebilirsiniz. Benimki MR’da görünüyor. Ama bu seviyeye gelene kadar MR’larda görünmüyordu maalesef. Sıradan bir kadın doğum doktoruna değil de endometriozis üzerine yoğunlaşan bir doktora gidin. Çocuk düşünüyor musunuz bilmiyorum ama cerrahi ve baskılayıcı medikal tedaviler uygulayabilirler. Medikal tedaviler iyileştirmiyor, sadece baskılıyor ve hayat kalitenizi arttırıyor. Benim kadın içinde herşey birbirine yapışık olduğu için ameliyattan korkuyorum, çok riskli. Medikal tedaviyi denemeyi düşünüyorum ama cevap verir mi bilmiyorum. Bem de çok zor durumdayım. Doktorum Taner Usta. Doktor ameliyat öneriyor. En korktuğum yani :(

Back
X