- 11 Mart 2013
- 33.254
- En iyi cevaplar
- 1
- 53.236
- 798
- 32
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
Ben seni anlıyorum bende çok evhamlı bir insanım o yüzden . Sen doktora götür bence birşey yoktur . Yukarıda bir arkadaşta yazmış ya genetik diyip geçmemek önlem almak lazım diye bende ona katılıyorumSadece mama yiyor. Allah sağlık versin bişey çıkmasın kimsenin evladinda.insan rahat uyku uyuyamiyor
Aklınızda soru işareti kalmaması için tabi ki gereken tetkikleri yaptırın ama hemen kötü düşünmeyin. Min ve max. değerler vardır, arada olan her ölçüm normal kabul edilir. Bazen ölçümü yapan hemşireler bile doğru ölçemiyor bu arada. Oğlumun ölçümlerinde yapan kişiye göre farklılıklar oluyordu.3 aylık 44 cm bizimde.normalde 40.5 cm.olmasi gerekiyomus.
O zaman sorun yokYa şuan kime baksam ailede afedersin koca kafalı geliyo.kardesime de demişler küçükken baş çevresi büyük diye.babamin ve oğlumun kafa yapısı çok benziyor sanırım baba tarafimda var.
Benim de yeğenim koca kafalı doktor bizi korkutmustu yok işitme testi, duyu testi mimikleri garip falan demişti. küçükken ama masallah şuan çok sağlıklı ve hatta parlak zekaKızlar 3 aylık bı oğlum var iri bebekti 4 kg doğdu. Anne karnındayken baş çevresi hep büyük çıkardı.ama drlarim hep normal korkulacak birşey yok dediler. 3 aylık kontrole götürdüm dün oğlumu Dr çocuk nörolojisine goturun kafacapi buyuk dedi. Gerekli kan tahlilleri de birşey çıkmadi.sali günü norolojiye goturucem ama içim de içimi yiyor.surekli oğlumun başına bakıyorum. Küçükken ayni şeyi kardeşime de söylemişler onun da kafa ölçüsü büyükmüş.ama şuan hicbiseyi yok çok akıllı. Oğlumun da gelişimi iyi gayet kafasını tutuyor ,tepkileri güzel.
Huzursuz değil ,uykusu iyi.basina gelen arkadaşım var mı? Teşhis için neler yapıyorlar. Bilenler yorum.yaparsa mutlu olurum.
Konu yanlış yerde ama.degistirmezseniz sevinirim cidden bu da bana dert çünkü.
Bencede eşimde koca kafalı zehir gibiAynı anda yazmışızkonu kapanmıştır koca kafalar zekidir o kadarrrrr
Aklınızda soru işareti kalmaması için tabi ki gereken tetkikleri yaptırın ama hemen kötü düşünmeyin. Min ve max. değerler vardır, arada olan her ölçüm normal kabul edilir. Bazen ölçümü yapan hemşireler bile doğru ölçemiyor bu arada. Oğlumun ölçümlerinde yapan kişiye göre farklılıklar oluyordu.
Kafası büyük olduğu için başını tutarken zorlanıyordu, hatta arada dalga geçiyorum eskiden yarısı kafa yarısı vücuttu diye. Büyüdükçe toparladı, şimdi gayette orantılı vücudu.
İnşallah güzel haberler alırsınız, bizi de bilgilendirin. Hep birlikte sevincinize ortak olalım
37 cm doğdu.Kaç cm doğdu baş çevresi? Önemli olan doğumdan sonraki büyüme hızı.
Ne sandılar da 2 yaşına kadar yaşamaz dediler.psikolojiniz ne yipranmistir
Ya zaten orda %90-%95 güven düzeyinde ortalama ölçüler yazılıyor. Minimum %5 lik bir istisna ya da hata payiyla yani. İri bebek heralde o ortalamaya girmez. Vucudun geri kalani da büyükse kafanin kucuk olmasi abes olur asil. Bazi doktorlar bu konuda kitabi seyleri cok takiyorlar. Motor gelisimi iyiyse hic sıkıntı yapmayin bi tuhaflik olsa ilk siz fark ederdiniz simdiye zaten.O persentile hiç mi.hic uymuyo bizim.oglan
Benim oğlum da aynı şekilde 4 aylık 9 kg 79 cm ve dr lar endokrine götürün filan diyip durdularO persentile hiç mi.hic uymuyo bizim.oglan
Panik yapmayın lütfen rahat olun hiçbir şeyi yok evladınızın emin olun. Sizinle aynı durumu birebir yaşadım bundan tam 18 yıl önce. şimdi aslan gibi boylu iri yarı yağız bir delikanlı oldu.. Genetik faktor ağır basıyor dr öyle demişti.. Evladınızla birlşkte sağlıklı uzun bir hayat diliyorum..Kızlar 3 aylık bı oğlum var iri bebekti 4 kg doğdu. Anne karnındayken baş çevresi hep büyük çıkardı.ama drlarim hep normal korkulacak birşey yok dediler. 3 aylık kontrole götürdüm dün oğlumu Dr çocuk nörolojisine goturun kafacapi buyuk dedi. Gerekli kan tahlilleri de birşey çıkmadi.sali günü norolojiye goturucem ama içim de içimi yiyor.surekli oğlumun başına bakıyorum. Küçükken ayni şeyi kardeşime de söylemişler onun da kafa ölçüsü büyükmüş.ama şuan hicbiseyi yok çok akıllı. Oğlumun da gelişimi iyi gayet kafasını tutuyor ,tepkileri güzel.
Huzursuz değil ,uykusu iyi.basina gelen arkadaşım var mı? Teşhis için neler yapıyorlar. Bilenler yorum.yaparsa mutlu olurum.
Konu yanlış yerde ama.degistirmezseniz sevinirim cidden bu da bana dert çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?