- 29 Aralık 2013
- 2.652
- 3.475
- 133
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
Sizi Eylül anneleri grubunda takip ediyordum:) bizimki sınırdan da büyük ya.ama boyu kilosu da fazla yani aslında kafa abes durmuyor
Sizi Eylül anneleri grubunda takip ediyordum:) bizimki sınırdan da büyük ya.ama boyu kilosu da fazla yani aslında kafa abes durmuyor
Bence vücut ta büyük ya abes değildir kesinlikle persantil de baktım da baya iri bir bebekİnsan kafası doğumdan sonra büyümüyor bildiğim kadarıyla. Sizin bebek zaten iri, birkaç yıla vücudu da iyice büyüyünce abes görüntü de gider. Bence içinizi ferah tutun, çocuğunuz uzun boylu ve yapılı bir insan olacak muhtemelen.
O persentile hiç mi.hic uymuyo bizim.oglanBence vücut ta büyük ya abes değildir kesinlikle persantil de baktım da baya iri bir bebek
Her ay kaç kg aldı baş çevresi doğduğu zaman kaçtı mesela . Eğer vücut küçük olsa sorun derdim şahsen . Ama bence yine de kontrol şart tabikiO persentile hiç mi.hic uymuyo bizim.oglan
Tam dogum tarihini girince Persentil hesaplayansiteler var oradan hesaplaysn isterseniz?3 aylık 44 cm.fakat kilo ve boyda fazla 7800 kg 67 cm.ama ölçülü bı vücudu var.
Aynı anda yazmışızBi makalede okumustum kafası buyuk olan insanları daha zeki olabilecegi yazıyordu bendeki 2 kocakafalida zeki
Ya şuan kime baksam ailede afedersin koca kafalı geliyo.kardesime de demişler küçükken baş çevresi büyük diye.babamin ve oğlumun kafa yapısı çok benziyor sanırım baba tarafimda var.
İkinci ay 2 kilo aldı ilk ay bir kilo.bu ay 500 gram.dogdugunda 37 cmdi baş çevresi.sezeryan doğum sebebim de bebeğin iri olması.ama.hamileyken dersi uktrasona falan giirdim hiç kötü bişey denmedi.tabiki.gidicem.norolojiye randevuyu aldım.Her ay kaç kg aldı baş çevresi doğduğu zaman kaçtı mesela . Eğer vücut küçük olsa sorun derdim şahsen . Ama bence yine de kontrol şart tabiki
Persentil değeri 97 üstü çıkıyor hatta 99 100 çıkıyor.norolojiye gidicemmutlakaTam dogum tarihini girince Persentil hesaplayansiteler var oradan hesaplaysn isterseniz?
Benim.kizimin kafa capi yuzde 10 persentilin altiydi yuzde 10 un alti ile yuzde 90 in ustu risk grubu oluyor takip ediliyor. Genetik olabilir tabiki. Ama bu dusunulen hastaliklar erken teshis ile hayat kurtaran seyler. Aman babasida böyleydi deyip gecilecek seyler degil yani. Siz yine icinizi rahat tutun ama norolojiyede mutlaka gidin.
Erkek kardeşiminde kafa çapı büyüktü, hatta tümör olabilir dediler emar çekilmişti temiz çıktı, hiç bir problemi yok gayet zeki şuan 21 yaşında :) doktorlar her zaman en kötüyü düşüp yorum yapıyorlar sen götür doktora inşallah sonuçlar temiz çıkarKızlar 3 aylık bı oğlum var iri bebekti 4 kg doğdu. Anne karnındayken baş çevresi hep büyük çıkardı.ama drlarim hep normal korkulacak birşey yok dediler. 3 aylık kontrole götürdüm dün oğlumu Dr çocuk nörolojisine goturun kafacapi buyuk dedi. Gerekli kan tahlilleri de birşey çıkmadi.sali günü norolojiye goturucem ama içim de içimi yiyor.surekli oğlumun başına bakıyorum. Küçükken ayni şeyi kardeşime de söylemişler onun da kafa ölçüsü büyükmüş.ama şuan hicbiseyi yok çok akıllı. Oğlumun da gelişimi iyi gayet kafasını tutuyor ,tepkileri güzel.
Huzursuz değil ,uykusu iyi.basina gelen arkadaşım var mı? Teşhis için neler yapıyorlar. Bilenler yorum.yaparsa mutlu olurum.
Konu yanlış yerde ama.degistirmezseniz sevinirim cidden bu da bana dert çünkü.
Kg alımı bir anda fazla düşmüş birde şaşırdımİkinci ay 2 kilo aldı ilk ay bir kilo.bu ay 500 gram.dogdugunda 37 cmdi baş çevresi.sezeryan doğum sebebim de bebeğin iri olması.ama.hamileyken dersi uktrasona falan giirdim hiç kötü bişey denmedi.tabiki.gidicem.norolojiye randevuyu aldım.
3_4 aylarda kilo alımı düşüyor diye biliyorum ama.Kg alımı bir anda fazla düşmüş birde şaşırdımbence birşey yoktur ama yine de doktora götür için rahat etsin
Sadece anne sütü mü alıyor ? Benim oğlum ilk güzel emiyordu sonra tek göğüs beslenmek istedi zorlandı . 4. Ayda 500 gram almıştı doktor az en az 600 dedi mama takviyesine başlayalım dedi ay asla yemedi benim bebe mama3_4 aylarda kilo alımı düşüyor diye biliyorum ama.
Belli ki sizin genetik yapınıza alakalı norolijide muayene etsin elbette yine deKızlar 3 aylık bı oğlum var iri bebekti 4 kg doğdu. Anne karnındayken baş çevresi hep büyük çıkardı.ama drlarim hep normal korkulacak birşey yok dediler. 3 aylık kontrole götürdüm dün oğlumu Dr çocuk nörolojisine goturun kafacapi buyuk dedi. Gerekli kan tahlilleri de birşey çıkmadi.sali günü norolojiye goturucem ama içim de içimi yiyor.surekli oğlumun başına bakıyorum. Küçükken ayni şeyi kardeşime de söylemişler onun da kafa ölçüsü büyükmüş.ama şuan hicbiseyi yok çok akıllı. Oğlumun da gelişimi iyi gayet kafasını tutuyor ,tepkileri güzel.
Huzursuz değil ,uykusu iyi.basina gelen arkadaşım var mı? Teşhis için neler yapıyorlar. Bilenler yorum.yaparsa mutlu olurum.
Konu yanlış yerde ama.degistirmezseniz sevinirim cidden bu da bana dert çünkü.
Sadece mama yiyor. Allah sağlık versin bişey çıkmasın kimsenin evladinda.insan rahat uyku uyuyamiyorSadece anne sütü mü alıyor ? Benim oğlum ilk güzel emiyordu sonra tek göğüs beslenmek istedi zorlandı . 4. Ayda 500 gram almıştı doktor az en az 600 dedi mama takviyesine başlayalım dedi ay asla yemedi benim bebe mamaçok zorlanmıştık minyon kaldı benimki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?