Çok evhamlandım

Sizi Eylül anneleri grubunda takip ediyordum:) bizimki sınırdan da büyük ya.ama boyu kilosu da fazla yani aslında kafa abes durmuyor

Yaa e süper o zaman, annem olsa daha ne istiyorsun Allahtan derdi maşallah canım hiç takma kafana hiç

Sizi Eylül anneleri grubunda takip ediyordum:) bizimki sınırdan da büyük ya.ama boyu kilosu da fazla yani aslında kafa abes durmuyor

İnsan kafası doğumdan sonra büyümüyor bildiğim kadarıyla. Sizin bebek zaten iri, birkaç yıla vücudu da iyice büyüyünce abes görüntü de gider. Bence içinizi ferah tutun, çocuğunuz uzun boylu ve yapılı bir insan olacak muhtemelen.

Ay aklıma geldi görümcemin oğlunda böyle bir durum vardı doktor ultrasonda söylemiş hatta büyük diye ( bebek tüp bebekti). Kv de demiş ki onun babasının kafası da büyük doktor sen rahat ol bazen genetik olabiliyormuş cidden

Bence vücut ta büyük ya abes değildir kesinlikle persantil de baktım da baya iri bir bebek

Benım oglana da bıngıldagı erken kapanıyor gıbı demıstı saglık ocagının ebesı. Yardır yardır doktora goturdum, kafa ultrasonu, nöroloji doktoru derken beynım yandı. Sonuc olarak oglum 2yasına gırecek masallahı var. Doktorlar hep en kötü senaryoyu söylerler zaten ınsanın yüreğine indirmek için. Korkmayın, biz evlatlarımız ıcın dik durmak zorundayız, hiçbir şey çıkmaz evelallah

3 aylık 44 cm.fakat kilo ve boyda fazla 7800 kg 67 cm.ama ölçülü bı vücudu var.
Tam dogum tarihini girince Persentil hesaplayansiteler var oradan hesaplaysn isterseniz?

Benim.kizimin kafa capi yuzde 10 persentilin altiydi yuzde 10 un alti ile yuzde 90 in ustu risk grubu oluyor takip ediliyor. Genetik olabilir tabiki. Ama bu dusunulen hastaliklar erken teshis ile hayat kurtaran seyler. Aman babasida böyleydi deyip gecilecek seyler degil yani. Siz yine icinizi rahat tutun ama norolojiyede mutlaka gidin.

Benim 2 numarada öyle 3600 kg doğdu kafa ölçüsünün büyük olduğunu ama genetik olabileceğini söylemişlerdi esiminde kafasi buyuk sayılabilir . Şuan 4 yasinda benim oğlan hala koca kafalı ama vücut yapısına uygun elleri ayakları da buyuk .

Bi makalede okumustum kafası buyuk olan insanları daha zeki olabilecegi yazıyordu bendeki 2 kocakafalida zeki

Ya şuan kime baksam ailede afedersin koca kafalı geliyo.kardesime de demişler küçükken baş çevresi büyük diye.babamin ve oğlumun kafa yapısı çok benziyor sanırım baba tarafimda var.

o zaman büyük ihtimalle genetiktir. Panik olmayın lütfen önlem amaçlı kontrollerini yaptırıyorlar.

Her ay kaç kg aldı baş çevresi doğduğu zaman kaçtı mesela . Eğer vücut küçük olsa sorun derdim şahsen . Ama bence yine de kontrol şart tabiki
İkinci ay 2 kilo aldı ilk ay bir kilo.bu ay 500 gram.dogdugunda 37 cmdi baş çevresi.sezeryan doğum sebebim de bebeğin iri olması.ama.hamileyken dersi uktrasona falan giirdim hiç kötü bişey denmedi.tabiki.gidicem.norolojiye randevuyu aldım.

Persentil değeri 97 üstü çıkıyor hatta 99 100 çıkıyor.norolojiye gidicemmutlaka

Erkek kardeşiminde kafa çapı büyüktü, hatta tümör olabilir dediler emar çekilmişti temiz çıktı, hiç bir problemi yok gayet zeki şuan 21 yaşında :) doktorlar her zaman en kötüyü düşüp yorum yapıyorlar sen götür doktora inşallah sonuçlar temiz çıkar

Kg alımı bir anda fazla düşmüş birde şaşırdım bence birşey yoktur ama yine de doktora götür için rahat etsin

3_4 aylarda kilo alımı düşüyor diye biliyorum ama.
Sadece anne sütü mü alıyor ? Benim oğlum ilk güzel emiyordu sonra tek göğüs beslenmek istedi zorlandı . 4. Ayda 500 gram almıştı doktor az en az 600 dedi mama takviyesine başlayalım dedi ay asla yemedi benim bebe mama çok zorlanmıştık minyon kaldı benimki

Belli ki sizin genetik yapınıza alakalı norolijide muayene etsin elbette yine de

Sadece mama yiyor. Allah sağlık versin bişey çıkmasın kimsenin evladinda.insan rahat uyku uyuyamiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…