Çok Endişeliyim 😔

Benim tanidigimda kizi 4 yasina kadar konusmadi. Uzmana gidince kizin duymadigi ortaya cikti ve ameliyat olmasi gerekti..ameliyat basarili gecince kisa süre icinde konusmaya basladi. Öyle bir sorun olabilir mi?

bolca sosyallessin, parkta yeni cocuklarla arkadaşlık kursun. ailelerle ayni saatte buluşuyoruz biz mesela.

Gayet normal geldi bana da. Dayim 5 yaşında konuşmuş. Simdide susmuyor. :)

Evet bugün yaptırdık benimki sadece kişisel sosyal alanda yani öz bakım becerilerinden biraz geride diğerlerinde önde çıktı hatta bakalım dr ne diyecek

Evet bugün yaptırdık benimki sadece kişisel sosyal alanda yani öz bakım becerilerinden biraz geride diğerlerinde önde çıktı hatta bakalım dr ne diyecek

evde büyüyen ve tablet/tv/telefon a çok fazla maruz kalan çocuklarda, özbakım becerisi ve kendini ifade etme becerisi biraz geriden gelebiliyor ama anlattığınız özellikler üzerinden bence çocuğunuzda gelişim geriliğinden ziyade doktorun dediği gibi uyaran eksikliği ile birlikte sosyal ortam eksikliği de var.
çocuklar üst/baş giyinmeyi, kendi kendilerine yemek yiyip tuvalet ihtiyaçlarını gidermeyi çoğunlukla kreşlerde öğreniyorlar. biz ebeveynler çok üzerlerine düştüğümüz için yanlarında biz varken yapmamayı tercih ediyorlar.
kreşe başlayınca düzeleceğini düşünüyorum.

Ayyy inş canım ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…