• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok endişeleniyorum, yardım eder misiniz? :(

Ladybird93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
49
16
28
merhaba, ben 20 yaşında bekar bir bayanım. Polikistik over sendromum var. yaklaşık 4 aydır adet olmadım. Tarlusal verdi doktor bunu içtkten sonra adet olacaksın dedi, adetinin 4. günü Gynelle denilen bir dogum kontrol hapı veriyorum ona başlayacaksın dedi. Bir kutu tarlusalı sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kere, 5 gün boyunca içtim doktorun dediği gibi. ilaç biteli neredeyse 20 gün oldu, ben hala adet olamadım. Yüzüm sivilce doldu, gögüslerim aşırı hassaslaştı. Bazen bıçak saplanır gibi kasık ağrılarım oluyor, büyük ihtimal şeker dalgalanmalarım var, çünkü baş dönmeleim oluyor, çok susuyorum ve aniden şeker yeme isteğim geliyor, yada çok şeker yemeğim halde yanıyor içim, ateş basıyor. Baş ağrılarım oluyor bunlar olurken duygusal olarakda yıpranıyorum, çok duygual bir hale geldim. karnımda şişlik var, rahatsız ediyor beni, hani her adet olmadan önce şişer ya karnımız öyle. ben 4aydır böyle çekiyorum bunu. Şimdi şehir dışında okuldayım, doktorum memlekette. yanınada gidemiyorum dersler var. Napacağımı bilmiyorum :( Bana bir akıl verin nolur :( Normal mi bunlar??

4 ay uzun bir süre eğer çok fazla sinirleniyosan guatr yani tiroid bezine baktır hormon tahlilleri fln yaparlar ama o süreçte söktürücüleri dene aslanpençesi civan perçemi bunlar işe yara ama büyük bi ihtimal hormonlardandır bu yüzden aslanpençesini dene çayını biraz belki işe yarar ama doktora görün derim büyük bi ihtimal tiroid bezlerinden kaynaklnıyor yavaş calısyo olabilir.

Sivilce ve kıllanma varsa hormon bozukluğu vardır öyle biliyorum ama dediğim gibi aslanpencesi yada civan perçemi iç bende de aynı sorun vardı yavaş yavaş düzene girdi macunları ve çayları var canım

Back