Çocuk Hastalıkları çok dikkatli olun benim gibi üzülmeyin :(

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

DygEge

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
7.619
185
698
Merhaba arkadaşlar;
bilen bilir benım bebegımde cok sıddetlı kusma vardı ve bugun doktora gıttık ama gıtmez olaydık:çok üzgünüm:
neyse doktora durumu anlattık bır guzel muayne ettı tarttı olctu.herseyı cok normal gayet guzel dedı
ee dedım neden kusuyor o zaman?cok emıyor olabılır cok hava yutuyor olabılır falan dedı.bır damla yazıcam onu kullanınca yavas yavas gecıcek dedı..gunde 2 kere emzırmeden 5 dakıka once 3 er kez damlat dedı.bende cok sevındım.eczaneye gıttık damlayı aldık evımıze geldık.bebegım uyandı aglamaya basladı meme karnı ac oldugu ıcın.bende bu arada damlayı alıp 3 damla agzına damlattım.ve esıme verdım ılacın prespektüsüne bakayım dıye.bırde baktımkı damlanın endikasyonlarında sakınlestırıcı,antıdepresıf ozellıklerı oldugunu kusmaya bulantıya ıyı gelcegını,bunun ıcın sureklı uyku halınde olcagını ve 30 aylık bebeklerden ıtıbaren kullanılcagını yazıyor:1shok:
o an yasadıgım soku ve uzuntuyu sıze anlatamam.resmen beynımden vurulmusa dondumç.esımde sok oldu.hemen ınternetten arastırdık daha once bır kac kısı daha bebegıne kullanmıs ve dıger doktorlar sakın bebege vermeyın ıyı degıl demıssenağlama
o kadar agladımkı anlatamam.elım ayagım bırbırıne dolandı.hemen baska cocuk doktorunu aradık ve sorduk.doktor kesınlıkle bır daha kullanma resmen uyusturuyor uyuyor onun ıcın kusmuyor dedı(((((((((((
3 damla verdıgımı soyledıgımde onemlı degıl ama bır daha verme sakın dedı
düşünebılıyormusun arkadaslar?ya ben bu doktora guvenıp hıc okumasaydım ılacın ıcerıgını.ya cahıl bır anne olsaydım.o zaman ne olcaktı?
cok moralım bozuldu ınanın..allah kımseye yasatmasın boyle bır seyı.lutfen sız sız olun bebegınız konusunda cok dıkkatlı olun..bunu yapan doktor bırde polıklınık dal merkezı sahıbı.. dusunun artık..allahından bulsun dıyorum ben..
allah kımseyı boyle ınsanların elıne dusurmesın.resmen bebegıme manık depresıf ılac verıp uyutarak tedavı edecektı...

okuyunca şok oldum canım iyiki okumuşsun büyük geçmiş olsun canım o drada yazzıklar olsun allahından bulsun allahım meleğini vede szleri korusun canım

canım çok geçmiş olsun.
erken farketmen çok güzel.
rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin bebeğini inş a.s.
böyle drlara diploma verenleride napmak lazım tartışılır.
üzülme canım erken farketmişsinz.

büyük geçmiş olsun.canımızın hiç kıymeti yok ki.bilinçli bir annesin ve hemen ilacı araştırıp kullanmayı bıraktın.doktora güvenip o ilacı kullanmaya devam edebilirdin.doktorun verdiği ilacın adını yazsana.belki bu ilacı kullananlar vardır.

çok şükür olayı erken farketmişsin...rabbim yavrunu sana bağışlasın..her doktorada güvenmemek lazım bu birdaha kanıtlandı( rabbim beterinden saklasın ve çok çok geçmiş olsun....

:1shok::1shok:nasil olur ya artik doktorlaradami güvenemeyecegiz
hemen doktoru arayip hesap sorsaydin

canım aldığım tum ılaclar cok ıyı ıncelemek gerek
hele bebeklere verılen ilaçlarda daha da dıkatlı olmalıyız
geçmış olsun

geçmiş olsun..
şükür ki işin başında farketmişsin,üzülme bence daha cok sevın doktoruda iyi tanımış oldun boylelikle..
kusma coğu bebekte oluyor bırazcık daha toparlasın kendını egecık gecıcektır kendılığınden bence hıcbır ılac kullanma bunun için..
bu arada nerenın doktoru bu?

Çok geçmiş olsun canım,o zaman beklicez napalım bazı bebekler kusarmış böyle çok ciddi sorun etme bence benim kızım maşallah dünden beri fışkırtmadı hiç,ben takmıyorum artık,kustukça emziriyorum inadına...
Duygucum hangi ilaç bu belki bilmeden kullanıyoruz biz de adını yazar mısın canım???

Duygucum selam canım;:teselli:
Çok geçmiş olsun . Gerçekten çok üzüldüm ya. Bende senin gibi hep prespektüs okurum. İyiki okumuşsun canım. Bu nasıl bir tedavidir ya. Eşime de söyledim şimdi, ben fena yapardım o doktoru dedi. Gerçekten bu tedavi mi şimdi? Gerçekten bu şekilde mi yapılması gerekiyor ya... Bu nasıl şeydir. O kadar okul okumuşlar, o minicik bebelere nasıl kullandırıyorlar ki. Ayrıca 30 aylıktan sonra yazıyormuş galiba. Seninki daha da küçük ağır gelir falan da mı demedi ya.
Valla iyiki değiştirmişsin.Allah korumuş bebeğini canım.Bu şekilde bilgilendirdiğin için teşekkürler.
Bu arada benim de bebeğim ilk hafta 600 gram vermişti. Özeldeki doktor daha da verirse hastaneye yatırırız dedi.Bizi hemşire odasına gönderip bebeğin emme refleksi varmıyok mu diye kontrole göndermişti.Biz geri gelene kadar haftasonu 2'de çıktıkları için gitmişti bile.Pazartesi tekrar gidecektik ama kayınvalidem sağlıkocağında çapadan gelen çok iyi bi doktor olduğunu söyledi.İlk olarak kontrole oraya götürelim.Kilo daha da düşmüşse ondan sonra özele gideriz dedi. Ve sağlık ocağındaki doktor da bize , özeldeki doktor bu çocuğu yatıracak da ne yapacak dedi. Süt az olabilir deyip, hemen toparlamamız lazım bebeği deyip mama takviyesi verdi bize. Muamelesi iyi olduğu için ve çocuğum da 600 gram vermiş olduğu için toplam da , özele götürmeyip meme ve mama sık bir şekilde devam ettik.Eğer özele o gün direk götürseydim bebeğimi yatıracaklardı. Ufacık bebek yatıracak da ne yapacak serum mu verecekler dedi.Belki yatırsaydık özele gidip bebeğim mama ve serum alacaktı ve memeyi bi daha emmeyecekti. Eve geldikten sonra mama takviyeli olarak bi haftada toparladı kendini. Şimdi meme de daha iyi tutuyo ve mamayı zaltmaya başladık. Bazen iyi olsun diye özel istiyoruz herşeyi ama, gerçekten de güven yok hiç bişeye.
Tekrar geçmiş olsun canım. Allah bebeklerimizi ve bizi korusun.

arkadaslar guzel dıleklerınız ıcın cok tesekkur ederım.Rabbım hepımızın evlatlarını bagıslasın.saglık sıhat esenlık versın.ve boyle bılıncsız doktorlardan hepımızı korusun..
ılacın adı plegicil damla arkadaslar...zaten ınternete yazarsanız ınanamazsınız.kedı kopek sahıplerı yolculuga cıkarken bu ılacı kullanıyormuskı uyusunlar dıye yaaaaaa
delırcem valla allahından bulsun ınsallah!!!
Bu arada bu doktor ızmır karsıyakada nergızde cocuk dal merkezınde...ısmını yazmıyorum zaten karsıyakada bır tane dal merkezı var ve ıcınde bır tane doktor!!!!
BUTUN IZMIRLILEREDE AYRICA DUYURUYORUM...

Duygucum geçmiş olsun canim şok oldum valla ne doktorlar var yahuuu allah islah etsinn allah iyisine denk getirsin valla bazilari zir cahil oluyor valla neyseki erken farketmişsin canim benim allah şifa versin yavruna

Canım cok gecmıs olsun vallahı ben bu doktorları anlayamıyorum bırının soyledıgı dıgerıne ters gelıyor oburununkı de baskasına..
Allah işini iyi yapan, mesuliyet sahıbı olan ınsalarla karsılastrısın doktorda da, hemsıre de de her kesımde.. yoksa halımız harap..

muhakkak hastane başhekimine şikayette bulunmalısın ki başka annelerin ve bebeklerin de canını yakmasın ben yerinde olsam o adama tekrar gider hastaneyi ayağa kaldırır onuda orda bi güzel rezil ederdim ki iyi bir ders olsun ona

duygucum geçmiş olsun canım. bizide bilgilendirdigin için teşekkürler bende ilaçların prospektüslerini okumadan hiç kullanmam ama bundan sonra daha dikkatli olmak gerekiyor.

zaten sıkayet edıcez arkadaslar saglık bakanlıgına..ama bu ılacı eskı doktorlar hala verıyormus yanı yapılcak bırsey yok...bızım gıttıgımız doktorda 60 lı yaslarda ıdı
neysekı bugun yenı bır doktora gıttık bebegımın cok ıyı oldugunu ve herseyın yolunda oldugu soyledı cok sukurkı..allahım sen hepımızın bebeklerını koru yarabbım...

:1shok:Aaa!inanmıyorum ya!
Çok büyük geçmiş olsun Duygu.Ben de Karşıyaka'dayım ve bebeğim Allah'ın izniyle doğduktan sonra senin gitmiş olduğun yere gitme ihtamalim yüksek olurdu.Ben de ilaç,krem ne verilirse içini dışını okurum.Tabii o anda telaşla okumayıp faydası olsun hemen diye düşünüp aynen senin yaptığın gibi direk uygulayabilirdim.Neyse ki daha fazla kullanmadan okumuşsun.

Benim özel sağlık sigortam var ama özel hastanelerden,doktorlardan korkar oldum.İşi ticarete vurdular artık.Dikkat edelim ama nereye kadar..Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Bebişine de çok geçmiş olsun.İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşup gülücükler atar annesine:ecrin_bebek:

Duygucuğum,

Çok büyük geçmiş olsun canım... Bilinçli bir anne olman yavrunun daha fazla zarar görmesini engellemiş Allah'a çok şükür.. Ben de her zaman kullanmadan önce ilaçların prospektüslerini mutlaka okurum... Bu doktoru şikayet etmek gerek gerçekten ... Benim eşim de doktor ve maalesef meslekte böyle insanlar olduğunu ve Hipokrat yeminini unutup işi ticarete dökenler olduğunu ve onlardan utandığını her zaman söyler...

Çok büyük geçmiş olsun canım..Allahtan dikkatlisin..O doktora sormadın mı hesabını?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…