• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok daginigim

Alimee81

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2014
1.497
1.001
103
Gunaydin. Biliyorum belki bi cogunuza komik gelecek bu konu ve baslik. Bi cogunuzada cocuksu. Kadin dedigin boylemi olur misali. Aslimda belkide bu bolume bile uymuyor bu konu. Cunku bu halimin sebebi pskolojik diye dusunuyorum. Soyle baslayayim.. daginik bi insanim. Ama titizlik huyumda var. Kiz iken annem cok daginikti. Ben hep toparlardim evi. Sonra evlendim. Ve pskolojim bozuldukca evede bakamaz oldum. Bazen bulasiklar bile birikti. Ki temizligide cok seven bir insanim. Hayatimin bi doneminde temizlik daginiklik acisindan problem yasamadim. O zamanlar bebegim olmasina ragmen. Oda Turkiye de yasadigim iki sene icindeydi. Almanyada dogma buyumeyim. Ve kendimi bildim bileli burada yasamatan nefret ediyorum. Nefret abartili belki ama burada hic mutlu degilim. Yalnizlik kotu hava vs. etken. Simdi 3 bucuk 4 senedir kizimla yalnizim. Depresyomdayim ve calismiyorum. Erken emekli oldum. Simdilik gecici emekli. Kizimi babasi haftada bir kac saat aliyor. Onun disinda hep evde cocuk. Ev 50 m2 yok. Esya cok. Hergun mektup vs geliyor. Onlarla bile bas etmek zor geliyor artik. Kilerim var ama onuda ailem doldurdu. Afedersiniz bazen sinirden kufur ediyorum kendi kendime. Kilere indirmem gereken bir suru esyami su 50m2 olmayan evde barindirmak zorundayim. Boyle oluncada pes ediyorum. Esyalari sagdan sola soldan saga koyup iyice pes ediyorum. Ufacik ev elbette boyle olucam birde kilere gidecekler evimde durmak zorunda olursa diye dusunuyorum. Esya dolabim hep topludur. Bi tek o duzenimi koruyabiliyorum cok sukur. Aslinda konu daha cok pskolojik fark ettiniz mutlaka. Kileri elden gecirmem lazim. Kadin basimla. Bu bile bazen huzunlendiriyor. Zaten evliykende maddi manevi buyuk bi yukun altindaydim. Annem cok zor bi insan. Sevgisiz buyudum. Hepsinin sonucu yoruldum. Kizimi hep temiz giydirir bakimli tutarim. Ama yeri geliyor okula gitmesi icin bile uyandirmak zor geliyor. Yine stres bi telas basliyor gibi. Kileri bi elden gecirip bazi gereksiz esyalari atic ama biliyorum yine gecen sefer babamla kilerin basina gectigimizeki gibi annem gelip jandarma gibi onu atmayin bunu atmayin gibi ruhumu daraltacak. Copluk diye eledigim esyalari bile kasla goz arasinda yine kilerime koymuslar. Sonradam Gorunce nasil sinirlenmistim. Kadin yeni vitrin alip eski vitrininin buyuk bi dolabini benim kilerime koydu. Nereye sokacak onu sonradan bilmiyorum. Inanin komik veya delice gelmesim bu yazim. Cocuk kandirir gibi kendimi motive etmeye calisiyorum. Su kilere inince bu su kilere inince ev biraz bosalacak gibi. Yer olmayan kilere

Evliydim demissiniz. Bosandiniz mi?

Bence psikolojik destek almalısın
daha sonra evinizdeki fazla esyaları kaldırın.
Kim ne derse desin.

Kesinlikle bir desteğe ihtiyacın var ve iletişim kurmalısın ailenle

Canım YouTube da tezlik motivasyon yaz çıkıyor ben öyle yaptım... Baya gaz verdi bana bendede aynı şeyler var hemen hemen bu hastalık depil bence motivasyonu eksikliğinden kaynaklanıyor dene deneyimlerini yaz merak ediyorum sende işe yarıcakmı

merhaba,
konudan bağımsız bende bu konuda deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum.
ben aslında çok titiz ama üşendiği zaman hiç bişi yapmak istemeyen birisi oldum.8 aylık evliyim ve annemin evinde iş yapmaktan zevk alırdım aslın ilk zamanlarda da çalıştığım için bazen hafta içi bazende hafta sonu tüm zaman temizlik yapardım ancak son 2 3 aydır ben temizlik yapamıyorum yani içimden gelmiyor hiç bişi yatıyım öylece kalsın ama daha sonra bir gaz gelip her şeyi yapıyorum. ama bu zamanında yapmadığım için sorun oluyor bana öneriniz var mıdır? deneyimli evli bayanlardan bilgi bekliyorum. bu arada 1 ay evvel işten ayrıldım yani ilk defa evde oturyoum aslında daha fazla asılıp yapmam gerekirken hiç bişi yapmıyorum .:(

merhaba,
konudan bağımsız bende bu konuda deneyimlerinizden yararlanmak istiyorum.
ben aslında çok titiz ama üşendiği zaman hiç bişi yapmak istemeyen birisi oldum.8 aylık evliyim ve annemin evinde iş yapmaktan zevk alırdım aslın ilk zamanlarda da çalıştığım için bazen hafta içi bazende hafta sonu tüm zaman temizlik yapardım ancak son 2 3 aydır ben temizlik yapamıyorum yani içimden gelmiyor hiç bişi yatıyım öylece kalsın ama daha sonra bir gaz gelip her şeyi yapıyorum. ama bu zamanında yapmadığım için sorun oluyor bana öneriniz var mıdır? deneyimli evli bayanlardan bilgi bekliyorum. bu arada 1 ay evvel işten ayrıldım yani ilk defa evde oturyoum aslında daha fazla asılıp yapmam gerekirken hiç bişi yapmıyorum .:KK43:

Kendinizi motive edin
Evinize hoşlandığınız seyler alın.
çiçek vs seviyorsanız hobiniz olsun

1 aydır kendi evimize tasındık alışma sürecindeyim.
7 aylıkta bebeğim var.
çalışıyorum.
herşeye yetişemiyorum ama kurallar koyuyorum kendime

ütü sevmesemde fırsat buldukça az az yapıyorum.

Günde en az 3 iş belirliyorum (ev süpürmek,silmek,dolap düzenlemek gibi)

markete gidip sevdiğim temizlik ürünlerini alıyorum o zaman daha çok hevesleniyorum.

temizlik sonunda kendinize ödüllendirin.Sevdiğiniz şeyleri yapın, çay,kahve kitap okumak,gezmek,film izlemek

birde int temizlik videolarını seyredin baya motive ediyor.

Deprosyandasındır anı ruh degısıklıklerı yasıyorsun belkıde moralın bozuk bırseylere kızmısındır tedavı olmayı deneyebılırsın

merhaba arkadaşlar nereye yazacağımı bilemedim .ankarada ev temizliği işi arıyorum .sincanda oturuyorum temizlikte çok tecrübeliyim elemana ihtiyacı olan varmı acaba

Canım öncelikle evı dip köşe temizle bunun için marketten sevdiğin deterjanları al ve bismillah de başla. Çünkü brn daginikliga asla tahammül edemem ve moralim bozulur en azından elimizden gelen yapabilecegimiz şey için sıkıntı yapmaya gerek yok.

Gunaydin. Biliyorum belki bi cogunuza komik gelecek bu konu ve baslik. Bi cogunuzada cocuksu. Kadin dedigin boylemi olur misali. Aslimda belkide bu bolume bile uymuyor bu konu. Cunku bu halimin sebebi pskolojik diye dusunuyorum. Soyle baslayayim.. daginik bi insanim. Ama titizlik huyumda var. Kiz iken annem cok daginikti. Ben hep toparlardim evi. Sonra evlendim. Ve pskolojim bozuldukca evede bakamaz oldum. Bazen bulasiklar bile birikti. Ki temizligide cok seven bir insanim. Hayatimin bi doneminde temizlik daginiklik acisindan problem yasamadim. O zamanlar bebegim olmasina ragmen. Oda Turkiye de yasadigim iki sene icindeydi. Almanyada dogma buyumeyim. Ve kendimi bildim bileli burada yasamatan nefret ediyorum. Nefret abartili belki ama burada hic mutlu degilim. Yalnizlik kotu hava vs. etken. Simdi 3 bucuk 4 senedir kizimla yalnizim. Depresyomdayim ve calismiyorum. Erken emekli oldum. Simdilik gecici emekli. Kizimi babasi haftada bir kac saat aliyor. Onun disinda hep evde cocuk. Ev 50 m2 yok. Esya cok. Hergun mektup vs geliyor. Onlarla bile bas etmek zor geliyor artik. Kilerim var ama onuda ailem doldurdu. Afedersiniz bazen sinirden kufur ediyorum kendi kendime. Kilere indirmem gereken bir suru esyami su 50m2 olmayan evde barindirmak zorundayim. Boyle oluncada pes ediyorum. Esyalari sagdan sola soldan saga koyup iyice pes ediyorum. Ufacik ev elbette boyle olucam birde kilere gidecekler evimde durmak zorunda olursa diye dusunuyorum. Esya dolabim hep topludur. Bi tek o duzenimi koruyabiliyorum cok sukur. Aslinda konu daha cok pskolojik fark ettiniz mutlaka. Kileri elden gecirmem lazim. Kadin basimla. Bu bile bazen huzunlendiriyor. Zaten evliykende maddi manevi buyuk bi yukun altindaydim. Annem cok zor bi insan. Sevgisiz buyudum. Hepsinin sonucu yoruldum. Kizimi hep temiz giydirir bakimli tutarim. Ama yeri geliyor okula gitmesi icin bile uyandirmak zor geliyor. Yine stres bi telas basliyor gibi. Kileri bi elden gecirip bazi gereksiz esyalari atic ama biliyorum yine gecen sefer babamla kilerin basina gectigimizeki gibi annem gelip jandarma gibi onu atmayin bunu atmayin gibi ruhumu daraltacak. Copluk diye eledigim esyalari bile kasla goz arasinda yine kilerime koymuslar. Sonradam Gorunce nasil sinirlenmistim. Kadin yeni vitrin alip eski vitrininin buyuk bi dolabini benim kilerime koydu. Nereye sokacak onu sonradan bilmiyorum. Inanin komik veya delice gelmesim bu yazim. Cocuk kandirir gibi kendimi motive etmeye calisiyorum. Su kilere inince bu su kilere inince ev biraz bosalacak gibi. Yer olmayan kilere

Evdeki fazlalıklar da insanı kötü bir ruh haline sokar. Ben olsam hergün bir iş olacak şekilde girişirdim eve.

Kullanmadığım herşeyi atardım. Sıkı bir temizlik yapardım. Mesela 1 veya 2 gün kiler. 1 gün camlar. 1 gün kapılar. 1 gün halı koltuk vs. gibi. Her bölümü yaparken de o yerdeki fazlalıkları atardım.

Eşyaların yerlerini değiştirirdim. Her çekmeceyi dolabı düzenlerdim. Ufak tefek şirin şeyler alırdım evime. Bir örtü, fincan, gazetelik vs. gibi.

Canım YouTube da tezlik motivasyon yaz çıkıyor ben öyle yaptım... Baya gaz verdi bana bendede aynı şeyler var hemen hemen bu hastalık depil bence motivasyonu eksikliğinden kaynaklanıyor dene deneyimlerini yaz merak ediyorum sende işe yarıcakmı

zeynep hanım temizlik motivasyon mu link atmak serbest ise link atar mısınız

ya ben asla tahammül edemiyorum dagınıklılığa yamuk örtülere toza nebilim esyalarım açık renk banyo paspasım bile beyaz tahammülüm yok eşim sigara içen biri gece geliyr işten mutfakjta sigara içiyor o küllük bile batıyr bana ben hayret ediyorum bu tarz insanlara işten çıktığımda 6 ay ewde oturdm sabah eşimi yolcu eder başlardım temizliğe 4 senedir çalışıyrm her akşam ewe gider süpürmesem bile silerim ewimi toz alırım cam acarm illaki o ewi elimden bi geçiricem ewim temiz olunca içim ferahlıyr ...okadar ki eşim bile gece alışmış ew silmeme bazen silmeyince bgn mesain yokmu der birazcık keşke bnm içimdede olsa rahatlık ama olmuyr bazen kızıyrm yapmak istemiyorum en fazla 10 dk durabiliyorum enteresan

ya ben asla tahammül edemiyorum dagınıklılığa yamuk örtülere toza nebilim esyalarım açık renk banyo paspasım bile beyaz tahammülüm yok eşim sigara içen biri gece geliyr işten mutfakjta sigara içiyor o küllük bile batıyr bana ben hayret ediyorum bu tarz insanlara işten çıktığımda 6 ay ewde oturdm sabah eşimi yolcu eder başlardım temizliğe 4 senedir çalışıyrm her akşam ewe gider süpürmesem bile silerim ewimi toz alırım cam acarm illaki o ewi elimden bi geçiricem ewim temiz olunca içim ferahlıyr ...okadar ki eşim bile gece alışmış ew silmeme bazen silmeyince bgn mesain yokmu der birazcık keşke bnm içimdede olsa rahatlık ama olmuyr bazen kızıyrm yapmak istemiyorum en fazla 10 dk durabiliyorum enteresan

sizin durum da enteresan.

Back
X