Çocuklarınızın yatağını bile veriyorsunuz. Ne kadar yanlış. Rahat ettirmeyin, o zaman gelmezler.Merhaba arkadaşlar konu biraz tuaf gelebilir ama lütfen ön yargılı olmayınbenim 3 çocuğum var en büyüğü üniversiteye hazırlanıyor biz 3 kardeşiz 15 yıldır annem ve babam sık sık evime kalmaya gelir 1 buçuk saatlik mesafede oturuyorlar ama ne geleceklerini haber verirler ne gidecekleri günü bilirim 10 gün dururlar gidip 10 gün sonra tekrar gelirler bir 10 gün daha kalırlar babam herşeye karışıyor esimin corbasina ekmek dogramasina kadar o corbaya ekmek mi dogranir gibi esimden utaniyorum artik cocuklarim sabah erkenden okula gidiyor evim küçük oldugu icin cocuklarim kanepede yatmak zorunda kaliyor babam sabah 6 da kalkip cocuklarin yaninda telefondan son ses video izliyor esimle desen hic bir ozelimiz kalmiyor ne tartisabiliyoruz nede vakit gecirebiliyoruz cok bunaldim evet annem babam ama gercekten bazen cok caresiz hissediyorum nolur akıl verin banada bu arada 3 kız kardesiz ama digerlerine asla gitmiyorlar cagardiklari zaman da türlü bahaneler uyduruyorlar
Oğlunuz başarısız olursa en büyük suç önce sizin. Açık açık kovacaksınız o zamanEn son bir önceki gün akşam yemek yedik yemekte büyük oğluma bırak şu telefonu elinden diye bir iki defa çıkıştı sonra otururken babamın telefonuna siren sesi gibi bir ses geldi hepimiz bune dedik annemde oğluma bir bak deden anlamaz dedi babamda bırak bozarsın sen falan dedi sonra oglum odada anne dedem bana niye gıcık oluyo ben anlamiyorum dedi çay yaptım çay içiyorduk cayin yanına çekirdek getirdim babam bir iki aldı cekirdekten bu cekirdek niye tuzlu niye böyle tuzlu aliyosunuz dedi bende ilk defa biz böyle seviyoruz dedim annem çok bozuldu ertesigünü sabah ablam taşınacağı icin ablama gectik kız kardesim ben ablam annem kahvalti yapıyoruz kardeslerimden de cesaret alarak anne dedim bak oğlum akşam bana böyle söylüyor icine atmis cocuk babam niye böyle davraniyo komsular la bile kavga edecem diye söylüyor eşime neler söylüyor zoruma gidiyor babam okadar benimsemiski burayı ama burası benim evim herkesin bir duzeni var sende babam öyle dedikce bunaliyosun uzuluyosun niye bunu kendinize yapiyosunuz dedim ben biliyorum senin suratindan da anliyodum ne zaman patlicak diye bekliyodum dedi dedim anne niye patlamami bekliyosunuz ben size dedim bu yıl bizim icinde oglum icinde cok onemli konsatre olmasi lazim sakin bir ortamı olması lazım diye kibar yolla anlattim suratimdan da anlayabiliyomussun niye bunlari soyletiyosun o zaman dedim agladi ben napiyim babanın huyu boyle bende istemiyorum böyle olmasını falan diye ama babana diyemem senin bu söylediklerini nasıl soyleyim dedi iyi anne soyleme o zaman dedim napıyım ağlıyo karşımda ben suçlu oldum resmen ben yine dese gidelim diye yine gelecem diyemem ben gitmiyorum desem niye dese ne dicem diyo
Evet malesef çözülmedi böyle giderse cozulmeyecekte çünkü anlamiyorlar anlamak istemiyorlar dün bütün içimi döktüm nasıl söylerim dediklerimi bir bir konuştum olmadı kaba tabirle surat ettim olmadı dolaylı yoldan kibarca çocuğum un bu yılının çok önemli olduğunu gelme gitme olamaması gerektigini soyledim oda olmadı artik daha ne yapmam gerekiyor bilmiyorum
Gerçekten böyle mi dusunuyosunuz ya anne baba onlar istedikleri gibi kalırlar hizmette kusur ne demek bı daha anne baba gelir mi dünyaya
En son bir önceki gün akşam yemek yedik yemekte büyük oğluma bırak şu telefonu elinden diye bir iki defa çıkıştı sonra otururken babamın telefonuna siren sesi gibi bir ses geldi hepimiz bune dedik annemde oğluma bir bak deden anlamaz dedi babamda bırak bozarsın sen falan dedi sonra oglum odada anne dedem bana niye gıcık oluyo ben anlamiyorum dedi çay yaptım çay içiyorduk cayin yanına çekirdek getirdim babam bir iki aldı cekirdekten bu cekirdek niye tuzlu niye böyle tuzlu aliyosunuz dedi bende ilk defa biz böyle seviyoruz dedim annem çok bozuldu ertesigünü sabah ablam taşınacağı icin ablama gectik kız kardesim ben ablam annem kahvalti yapıyoruz kardeslerimden de cesaret alarak anne dedim bak oğlum akşam bana böyle söylüyor icine atmis cocuk babam niye böyle davraniyo komsular la bile kavga edecem diye söylüyor eşime neler söylüyor zoruma gidiyor babam okadar benimsemiski burayı ama burası benim evim herkesin bir duzeni var sende babam öyle dedikce bunaliyosun uzuluyosun niye bunu kendinize yapiyosunuz dedim ben biliyorum senin suratindan da anliyodum ne zaman patlicak diye bekliyodum dedi dedim anne niye patlamami bekliyosunuz ben size dedim bu yıl bizim icinde oglum icinde cok onemli konsatre olmasi lazim sakin bir ortamı olması lazım diye kibar yolla anlattim suratimdan da anlayabiliyomussun niye bunlari soyletiyosun o zaman dedim agladi ben napiyim babanın huyu boyle bende istemiyorum böyle olmasını falan diye ama babana diyemem senin bu söylediklerini nasıl soyleyim dedi iyi anne soyleme o zaman dedim napıyım ağlıyo karşımda ben suçlu oldum resmen ben yine dese gidelim diye yine gelecem diyemem ben gitmiyorum desem niye dese ne dicem diyo
Belli yaştan sonra evi de evliliği de yöneten kadın oluyor bizim toplumumuzda. En çok ezilen ve sorumluluk alan taraf yaş aldıkça her yere hakim oluyor, güçleniyor, rahata gark olan taraf rahat rahat uyurken. Bence de her şey anasının başının altından çıkıyor. Babası çok tehlike arz etmiyor. Konu sahibini iyi ayakta uyutuyor anası.Öncelikle sadece babanızın yüzünden sürekli sizdeler diye düşünmüştüm.Aslında annenizin işine geliyor.Babanıza diyeceği şey su;Biz bu kızın evine bu kadar çok gitmeyelim.Torunların sınavı var.Damat sıkılmıştır.Onların da bir düzeni var.
Yani bunu söylemekte bir şey yok.Anneniz drama queen.Çocuk gibi hareketleri.Siz söylemeden önce bunları düşünmeleri lazımdı.Kusura bakmayın ama düşüncesiz insanlar.Duygu sömürüsü yapıyorlar.Siz geri adım attıkça devam edecekler.Tavırlarınız da net olun.Onlar zamanla kabullenecektir.Kangren gibi kesip atın.Sizin de bu kadar misafir ağırlamaktan bütçeniz etkileniyordur.Eşinizi mi bahane etseniz?Bilemedim.Ama sizin hayır diyebilmeyi öğrenmeniz lazım.Sınırlarınızı korumayı bilmiyorsunuz.Çocuklara da böyle örnek olmamalısınız.Yarın istemedikleri bir şeyle karşılasırlarsa sizin yaptığınız gibi hayır diyemeyebilirler.Emin olun hayır demek kötü bir şey değil.
Benim de konu sahibine taşınasım geldi.Belli yaştan sonra evi de evliliği de yöneten kadın oluyor bizim toplumumuzda. En çok ezilen ve sorumluluk alan taraf yaş aldıkça her yere hakim oluyor, güçleniyor, rahata gark olan taraf rahat rahat uyurken. Bence de her şey anasının başının altından çıkıyor. Babası çok tehlike arz etmiyor. Konu sahibini iyi ayakta uyutuyor anası.
Malesef annemgil köyde yaşıyor ben sehirdeyimÇocukların okulu annenizin evine yakınsa siz gidip onlarda kalın bari.
Malesef annemgil köyde yaşıyor benÇocukların okulu annenizin evine yakınsa siz gidip onlarda kalın bari.
Hayır asla konusamam bagarir tavır yapar konusmaz bi daha biliyorum sonra ben artık vijdan yapcam millete soylicekler herkes benim uzerime gelcek aaa böylemi yaptın diye hic kimseyle ugrasamam hele oglumun bu kadar az zamani kalmisken baska taraflara akli takılsın istemem çünkü olay cok büyür biliyorum annem böyle bir tepki verdiyse babami düşünemiyorumAnneniz babanizla konusmaktan cekiniyor sanirim, siz de mi cekiniyorsunuz? Direkt konusamaz misiniz babayla?
Kayinvalidem rahmetli oldu kayınpederim var ama asla cagirmadan gelmez cagsrdigimizda bile zor gelir gelsede hemen yemek yer gider yanliz yasadigi halde hic gelip kalmazEsinizin ailesi de gelip sizde istedikleri gibi kalabilirler mi?
Annem ablam tasinacagi icin onlarda dün birlikte gitmistik annem orda kaldı ablam taşınma isleri vs. Olunca annemden rica etti cocuga bakmasi icin babam asla orda kalmayacagi icin koye gitmiş sabahtan geldi esyalarini almaya bir tavırlaEvet sorun çözülmemiş.Şu an haia sizdeler mi?
Artık vermiyorum buraya yazdigimdan beri koltukta yatiyorlar dıÇocuklarınızın yatağını bile veriyorsunuz. Ne kadar yanlış. Rahat ettirmeyin, o zaman gelmezler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?