anlamadığım neden okulunu geç bitirdiğini soruyorlar.. benim bir tanıdğım okulu 6 yılda bitirdi( 4 yıllık fakulteyi) şuan türkiyede nadir olan bir fabrikada ; fabrika müdürü olarak görev yapıyor..
istiyorsan , istanbul gibi yerdesin ki, hemen iş bulursun.. bekki bölümün ile ilgili olmayabilir ama, şartları sana uyan ve seni az da olsa tatmin edecek bir iş vardır..
iş görüşmelerinde "okulu geç bitirmişsiniz" diye soruluyor ben anlatıyorum babam rahatsızdı falan diye. bi sessizlik ya da bi hmmm sesi geliyor. bir iş yerinde görüştüğm kişi açıkca söyledi."dersleri takmayıp gezdiniz 4 yıl galiba" diye. insanlar okulu bu kadar uzatınca ardından "tembellik, gezme ,tozma " arıyorlar.bir işyerinde "madem babanız rahatsızdı neden okulu dondurmadınız" diye sordular. inanın ben okul dondurma konusunda fazla bişi bilmiyordum. ve o durumda da aklıma da gelmemişti.
iş konusunda da gözüm yükseklerde değil zaten . yani çok maaş, kariyer falan bekemiyorum. 2 yıllık yada lise mezunu isteyen yerlere bile başvurdum. onlarda şimdi alsak sizi yarın daha iyi bi yer bulunca gidersiniz dediler...
bende vardır bi yerde bi kısmetim diye polyanacılık yapıyorum şimdilik.