• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok bunaldım çıkmazdayım:(

smmm06

Guru
Kayıtlı Üye
Buraya konu açacağım hiç aklıma gelmezdi benim sorum işimle ilgili ama artık gerçekten çok bunaldığımı ve artık sanırım psiklojik rahatsızlığa çevirmek üzere aslında yapılacak şey belli ama dışardan objektif gözlerin bakmasını istiyorum sizlerden yardım almak istiyorum kısace konuya giriyim :

8 yıldır bir tekstil firmasının muhasebe bölümünde çalışıyorum 32 yaşındayım ünivresiteden mezun oldum bu firmaya işe girdim ilk başlarda asgari ücretin biraz üstünde alıyodum neyse buraya girdiğimde mali müşavirlik stajımı başlatmıştım 2 sene stajımı yaptım sınavlara girdim kazandım ve mali müşavir oldum zamanla iş konusunda herşeyi öğrenmeye başladım arada evlendim evlendikten 3 sene sonra bi çocuğum oldu hamileyken falan seni beklerz falan dedi ozamanki müdür açıkcası bende tek maaşla geçinemiyceğimiz için bişey diyemedim hayır ben çalışmıyım tazminatımı verin çıkıyım diyemedim güvenedim oğlum 5 aylıkken işe başladım oğluma annem bakıyor tek başına birazda rahatsızlıkları var ama bizim için idare ediyo 1 sene önce müdürüm emekli olup ayrıldı o ayrılmadan önce bütün işi ben yapırdum zaten mali müşavirimde imza yetkimde var ama beni onun yerine düşünmedi patronum çünkü onun kafasına göre müdür yaşı büyük olmalı otoriter olmalı yani işi kimin yaptığı önemli değil birini aldı müdür olarak benden 10 yaş büyük neyse gayet ii anlaştık derken 1 yıl geçti o müdür başka iş bulup gitti şimdi yerine başka birini aldı yine işi ben yapıyorum ama sonuç olarak sıradan bi elemanım 1450 lira maaş alıyorum müdür 3000 lira alıyor hem maaş olarak hem kariyer olarak burasının bana bişey vermiyceğini gayet ii anladım anlamasına ama istifa edemiyorum çünkü tazminatım 20 bin tutuyor tazminatımı alsam kredi borcumuz kredi kartlarımız falan var onları kapatırım üstüneden para kalır hemde işsizlik maaşı alırım ozaman eşimin tek maaşıyla gayet ii geçiniriz ama tazminat almasam istifa etsem idare edemeyiz ama bu şartlardada artık çalışma istediğim kalmadı hayat anlamsızlaşmaya başladı işten çıksam oğlumla ilgilensem erken kreşe vermek zorunda kalmasam diyorum buda ancak burdan tazminatımı alıp ayrılmaya bakıyor ama nasıl siz benim yerimde olsanız ne yapardınız b u arada gerçekten piyasanın çok altında çalışıyorum 8 yıl tecrübe üniversite mezunu ve malimüşavir il alarak ankara yani şu anda 2000 nin altına çalışmıyo olmam lazım lütfen yorumlarınızı yazın dışardan siz nasıl gözlemliyosunuz ne yapmam lazım çalışmaya devammı ediyim bu şartlarda yoksa tazminatımı nasıl alabilirim konuşsam derdimi anlarlarmı bilemiyorum haa bu arada patronum çok çok cimridir ve işi benim yaptığımında asında farkında şimdiden hepinize teşşekkür ediyorum

canım iş stresini biliyorum çok kötü oluyor hiç aklından çıkmıyor helde hakettiğin maaş verilmeyip başka insanlara verilmesi... ben olsam ne yaparım mesleğin iş tecrüben var başka iş bulana kadar ses etme iş bul ayrıl adam 8 yılda anlayamamış değerini şimdi mi anlıcak...

canım iş stresini biliyorum çok kötü oluyor hiç aklından çıkmıyor helde hakettiğin maaş verilmeyip başka insanlara verilmesi... ben olsam ne yaparım mesleğin iş tecrüben var başka iş bulana kadar ses etme iş bul ayrıl adam 8 yılda anlayamamış değerini şimdi mi anlıcak...

tabi canım bende zaten benim değerimi anlamıycağını son 1 yılda gayet ii anladım tavırmalarından konuşmasından belli bide bana güveniyor kasasını emanet ediyor finans sorumlusu izindeyken falan bide baya büyük firma burası aslında ama niyetim aslında burdan ayrılıp hemen işe girmek değil oğlumdan dolayı 23 aylık tazminatımı alsam bi süre oğluma bakarım diye düşünüyorum annem çünkü çok zorlanıyor okadar stresliyimki anlatamam yani

20 bin tazminat tutyo,açıkcası bunca sene burda bulunmasaydınız,gerçketen çok düşük maaşa çalışıyorsunuz ve emeklerinizin karşılığını alamaıyorsun,umarım güzel bir iş bulur ve emeklerinizin karşılığınız alırsın,sekreter bile bu kadar maaş alıyor açıkcası,siz malimüşavir olup 4 milyar felan almanız gerekirdi.

bencede az maaş alıyorsunuz? patronunuz neden yeni eleman almak yerine sizi kullanmayı düşünmüyor hiç konuşmadınızmı sonuçta 8yıldır bu işin içindesiniz? peki belgenizi hiçbiyerde kullanmıyormusunuz?

bencede az maaş alıyorsunuz? patronunuz neden yeni eleman almak yerine sizi kullanmayı düşünmüyor hiç konuşmadınızmı sonuçta 8yıldır bu işin içindesiniz? peki belgenizi hiçbiyerde kullanmıyormusunuz?

aslında konuştum ama bana söylediği şeyler okadar saçmaki bilgine bişey demem zaten biliyosunki burdasın diyo ama müdürlük için farklı şeyler istiyorum işte dediğim yaşı büyük olacak bide herkes çekince ondan otorite sağlıycak gibi düşünüyo yani beni bişey yerine koymuyo evet biliyosun ama müdür yapmam diyo kısaca

aslında konuştum ama bana söylediği şeyler okadar saçmaki bilgine bişey demem zaten biliyosunki burdasın diyo ama müdürlük için farklı şeyler istiyorum işte dediğim yaşı büyük olacak bide herkes çekince ondan otorite sağlıycak gibi düşünüyo yani beni bişey yerine koymuyo evet biliyosun ama müdür yapmam diyo kısaca

çok komik bir bahane bence? yaşın kaç?

çok komik bir bahane bence? yaşın kaç?

32 yaşındayım işte banada çok çok komik ve saçma geliyo onu düşündükçe dahada çalışmak istemiyorum şu an maddi imkanlarım el verse basıcam istifayı ama maalesef alcağım tazminata ihtiyacım var açıkcası onada bırakmak istemiyorum tazminatımı istifa etsem tazminattan yırttı diye hoşuna bile gider o derece cimri yani nasılsa müdür aldıya işler yolan koyular diye düşünüyor

Kendiniz ayrılırsanız tazminat alamazsınız.

Vicdani sorumluluğa kalmış bir durum.

Sizi işten çıkmayacağınızı iyi bildiği için ucuz bir şekilde çalıştırmaya devam ediyor erkek olsaydınız durum çok farklı olurdu, ya bu duruma boyun eğeceksiniz yada iştifa edip da iyi para kazanacak yer bulup gidecekseniz,ben şahsen paradan çok iş ortamın huzurana göre karara verirdim eğer piskolojik çöküntü içindeysem o iş yeri yüzünden derhal ayrılırdım

Sizi işten çıkmayacağınızı iyi bildiği için ucuz bir şekilde çalıştırmaya devam ediyor erkek olsaydınız durum çok farklı olurdu, ya bu duruma boyun eğeceksiniz yada iştifa edip da iyi para kazanacak yer bulup gidecekseniz,ben şahsen paradan çok iş ortamın huzurana göre karara verirdim eğer piskolojik çöküntü içindeysem o iş yeri yüzünden derhal ayrılırdım

işin ucu maddiyata dayanmasa hemen istifa etcem ama ev kira çocuk var kredi borcumuz var yani tek maaşla zor olur ama beni çıkarasalar işten alcağım tazminat bizi idare eder 1-1.5 sene sonra iş bulurum zaten ama sanırım dahada dayanamıycak gibi olursam istifa edicem

Bence stifa etmeyi düşünmeyin bunca emeğe yazıkk
öncelikli bi konuşsanız nasıl olur acba?
Sonuçta kendiside farkında oraya verdiğiniz emeğin

32 yaşındayım işte banada çok çok komik ve saçma geliyo onu düşündükçe dahada çalışmak istemiyorum şu an maddi imkanlarım el verse basıcam istifayı ama maalesef alcağım tazminata ihtiyacım var açıkcası onada bırakmak istemiyorum tazminatımı istifa etsem tazminattan yırttı diye hoşuna bile gider o derece cimri yani nasılsa müdür aldıya işler yolan koyular diye düşünüyor

Bence çook iyi düşünün bir iş ortamını düşünün bu maaş olayı dışında iş ortamından memnunmusunuz? siz beni işten çıkarsın diye bekliyorsunuz ama şuda varki işveren elemanından memnunsa ve az maaşa çook iş yapıyorsa elemanı kolay kolay çıkarmak istemez hatta çıkarmaz. kendi planlarınızı hedeflerinizi düşünün derim ben. oturup konuşun ben bukadar maaşa bukadar iş yapıyorsanız maaşınıza zam isteyin sıkıntılarınızı anlatın

Bence stifa etmeyi düşünmeyin bunca emeğe yazıkk
öncelikli bi konuşsanız nasıl olur acba?
Sonuçta kendiside farkında oraya verdiğiniz emeğin

evet keşke derdimi anlatabilsem yani emeğime yazık olcak istifa edersem çünkü hamileyken sıkıntılı bi hamileliğim geçti ona rağmen 37.haftama kadar çalıştım karnım burnumda izine ayrıldım bi hafta sonra doğurdun yani o derece oğlum 5 aylıktı işe başladığımda el kadar bebekken bıraktım gerçi annem baktı ama yine psiklojisi kötü oluyo insanın bunları düşündükçe yazık diyorum o kadar emeğe aslında kendilerinden çıkarsalar diyorum ama adam yaptığım işten memnun niye çıkarsınki maaşımda düşük çıkarsa hem yüksek maaşlı alacak hemde tazminat ödiycek yani onun açısından pek çıkarmaz gibi ama uygun ortam bulursam konuşcam uygun ortam diyorum çünkü patron pek ortam yaratmaz elemanıyla konuşmak için sürekliyanında birileri olur vakti olmaz vs offfff offfff düşündükçe daha geriliyorum ama bu şekildede çalışma istediğim kalmadı

Cnm bnm kesinlikle hak ettiğin parayı almıyorsun.seni anlayabiliyorum.3600 günün doldu mu peki?

Bence çook iyi düşünün bir iş ortamını düşünün bu maaş olayı dışında iş ortamından memnunmusunuz? siz beni işten çıkarsın diye bekliyorsunuz ama şuda varki işveren elemanından memnunsa ve az maaşa çook iş yapıyorsa elemanı kolay kolay çıkarmak istemez hatta çıkarmaz. kendi planlarınızı hedeflerinizi düşünün derim ben. oturup konuşun ben bukadar maaşa bukadar iş yapıyorsanız maaşınıza zam isteyin sıkıntılarınızı anlatın

evet zaten bende onu düşünüyorum adam benden memnun benden iyisini bulamaz niye çıkarsınki diyorum ama konuşsam belki derdimi anlatırım ama diyoprumya çok cimri bide patronları bilirsiniz hep kendi açılarından bakarlar olaya bide zam olayı adamda mesela ocakta zam var %4 yapar herkese konuşsam bana ekstra bi 50 lira yapar onuda sana farklı zam yaptım der bu zihniyette bi adam diyorum şu taminattan gelecek para ihtiyacım olmasa basarım istifayı ama ihtiyacım var yani şu an için farklı bi iş düşünmüyorum çünkü çıkarsam oğluma bakmak istiyorum

Peki şöyle olamaz mı, madem işten çıkarmasını istiyorsunuz o zaman veriminizi düşürseniz..Ne bileyim bir kişi neden işten çıkarılır, o konuda bişeyler deneseniz diyorum.Nasıl olsa siz işi gözden çıkarmışsınız..Gerçi ilerde başka işe girmek isterseniz referansınız kötü olur bu durumda da..Hımm bilemedim şimdi:18:

yok 3600 günüm dolmadı sanırım 2 senem[/QUOTE

Anladım cnm emeklilik hakkını kullan diyecektim:(
Hakettiğin parayı almıyorsun emin ol daha iyi imkanlarla çalışma fırsatın var ama insan üzülüyor yıllarına, emeklerine...
İstifa etmeyin ama konuşmaktan başka çare yok gibi görünüyor.
Patronlar konuşunca da tatmin edici cvpları asla vermezler ama neyse umarım sana doğru düzgün cvp verir senin patron;)
Kendini çok yıpratma.Herşey olacağına varıyor.Hayırlısı için dua et;)

bende evliyim ama çalışmıyorum o stresli ortam nasıl olur bilemem ama empati kurup patronunla konuşmanı tavsiye erim sana umarım iiii sonuçlar alırsın cnm

Back
X