• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok beceriksizim

zynbm975

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
702
1.100
63
28
Selam arkadaşlar. Önceki konulardan hatırlayanlar bilir nişanlıyım. 15 gün sonra evleneceğim. Ama kendimi çok yetersiz hissediyorum. Annem bana hiçbir şey yaptırmadı. Yumurtayı bile adamakıllı yapamam. Hatta salatayı bile dograyamiyorum. Cidden bir iki sebzeyi bir saatte anca doğruyorum. Bu halimle Kayseri gelini olacağım. Kv o kadar becerikli ki..bir mantı yapar boncuk gibi durur. Bu halimle nasıl evi çekip çevirecem ben? Zamanla öğrenir miyim yoksa birden tüm sorumluluk yüklenince altından kalkamaz mıyım? Var mı benim gibiler?

Selam arkadaşlar. Önceki konulardan hatırlayanlar bilir nişanlıyım. 15 gün sonra evleneceğim. Ama kendimi çok yetersiz hissediyorum. Annem bana hiçbir şey yaptırmadı. Yumurtayı bile adamakıllı yapamam. Hatta salatayı bile dograyamiyorum. Cidden bir iki sebzeyi bir saatte anca doğruyorum. Bu halimle Kayseri gelini olacağım. Kv o kadar becerikli ki..bir mantı yapar boncuk gibi durur. Bu halimle nasıl evi çekip çevirecem ben? Zamanla öğrenir miyim yoksa birden tüm sorumluluk yüklenince altından kalkamaz mıyım? Var mı benim gibiler?

benim de evlenmeden önce yemek yapma sorumluluğum yoktu ve yapmamıştım. eşim mutfakta benden daha bilgiliydi, eğlenerek yaptık, öğrendim. internet diye bir şey var, tüm tarifler elinin altında hiç dert etme.
yalnız kendini böyle aşağılamada, yok kayseri gelini yok yapamazsam falan diye kimseye de öyle bir kapı açma. hayırlı olsun evliliğin.

Evlenmeden önce hiç yemek yapmadım. Soğan bile doğramadım. Zamanla öğrenilir tabii. Ayrıca kendinize Kayseri gelini olacağım diye etiketler yakıştırmayın. Ne alakası var? İnternette her şey var artık. Kimseye sormadan her şeyi öğrenirsiniz. Evinizde yuvanızda mutluluklar dilerim. Her şey gönlünüzce olsun.

Evlilik için hazirlanmak amacli degilde, keske arada bir şeyler yapsaymışsıniz kendiniz için.
İnternette falan tarifleri izleyerek yaparsiniz, ilk zamanlar tutmayabilir zamanla alisir eliniz.

Bende kayserili bir ailenin geliniyim mutfak konusunda bu kadar gozunuzde buyuteceginiz bir artilari yok, hatta bana göre kendi eş ailem icin konusayim eksileri bile var.
Mutfak dedigimiz bir mantidan ibaret degil sonucta.

zamanla olur hepsi, kimseye kendinizi beğendirmek zorunda değilsiniz. Aç kalmazsınız ya 😁

Yumurta bile kıramamanızın sebebi anneniz mi yani?

Çalışmıyorsunuz şuan sanırım, ara ara mutfağa girip denemeler yapabilirdiniz.
Kayınvalide için değilde kendiniz için.

Yapa yapa öğrenirsiniz zamanla.

Bende kayserili bir ailenin geliniyim mutfak konusunda bu kadar gozunuzde buyuteceginiz bir artilari yok, hatta bana göre kendi eş ailem icin konusayim eksileri bile var.
Mutfak dedigimiz bir mantidan ibaret degil sonucta.
Yok sadece mantı değil hamur işini ve diğer yemekleri çok iyi yapıyorlar. Ya da bizim ailede mutfak kültürü pek olmadığı için etkileniyorum

Yumurta bile kıramamanızın sebebi anneniz mi yani?

Çalışmıyorsunuz şuan sanırım, ara ara mutfağa girip denemeler yapabilirdiniz.
Kayınvalide için değilde kendiniz için.

Yapa yapa öğrenirsiniz zamanla.
Annem temizlik hastası. Mutfağına elletmiyor her şeyi kirletiyorsunuz diye

Kayseri kızı olarak cevap vereyim biraz komşu eş dost desteği biraz baskı ve özendiriciliği ile 2 yıla kalmaz börekler baklavalar açmaya baslarsın kaygı etme diğer taraftan herşeyi biliriz fakat ablalara yaptırırız herkes hazırcı oldu artık kayınvvaldende dolabını boş bırakmaz masa duzeni konusunda biraz yetiştir kendini ama bu önemli

"Kayseri gelini" olma olayini büyütmeyin. Neyseniz osunuz bu yastan sonra yeni kalip uretip icine girmeye calismayin.

Yas kac? Bence siz bu evlilige hic hazir degilsiniz.
Cinsellik sorun
Ev sorumlulugu sorun
Bilemedim. Evlenme kararini nasil aldiniz?
Bir cok kisi cok is bilmeden evleniyor cok takilmayin ama ben sizi ekstra hazirliksiz buldum. Uzun yillardir birlikte oldugunuzu da yazmistiniz aslinda.

Back