Bebek Beslenmesi çok acilll bebeğimin başında konak oluştuuuu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

defnebusra

kızlarıyla çok mutlu :))
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2009
235
1
96
Erzurum
selam kızlar 3 ay 10 günlük bi bebeğim var ve başında konak oluştu konaklar için ne yapmalıyım ? fikirlerinizi bekliyorum kızlarfisfisfisfisfisfisfisfisfisfisfisfis

canım benim bebeğimde de vardı ne yaptıysam geçiremedim

en son bebe yağı ile banyodan yarım saat önce başına sürdüm
biraz beklettim daha sonra bebek taraklı varya hani dişli olanlardan onunla terine bastırmadan yavaşça
taradım zaten hemen çıkıyolarikinci banyoda konaktan eser kalmadı deneyebilirsin canım

bende merak ettim konak ne cidden ilk defa duyuyorum....fisfisfis

zeytinyagı sur tatlım yumusayınca ince tarakla hafif hafif tara onlar kendiliğinden cıkcaktır ...
sonrada yıka ...
bi sure bole devam et sonra gececektir ...
bi çok bebekde olagan bir durum ..

Konak bebeklerin kafasında oluşan kabuklanma Pidzametacığım,ayşe yunuscuğum;ben şöyle bi formül duymuştum:karbonatlı su süreceksin,yumuşuyor,duruluyorsun ve temizleniyor.Hatta ben denemiştim,sonuç güzeldi.

Genelde bebeklerde olan bir durum ama bebeğin gelişimi içinde onlardan kurtulmak lazım canım, bu nedenle , Zeytinyağı sür biraz beklet sonra bir tarakla tara .sonrada yıkarsın bir süre böyle devam et..Zeytinyağı içerisine karbonat da koyabilirsin..Ben öyle yapıyordum

canım benim bebeğimde de vardı ne yaptıysam geçiremedim

en son bebe yağı ile banyodan yarım saat önce başına sürdüm
biraz beklettim daha sonra bebek taraklı varya hani dişli olanlardan onunla terine bastırmadan yavaşça
taradım zaten hemen çıkıyolarikinci banyoda konaktan eser kalmadı deneyebilirsin canım

ben de aynen bu sekilde geçirdim. yalnız bebek yagını bebek sampuanı temizlemiyor, bebek sabunu ile temizlemek zorunda kaldım. ayrıca mustela nın konak önleyici sampuanları da var, tekrar olusmasın diye. ben alacaktım ama bir daha olmayınca gerek kalmadı.

Canım en etkli olanı karbonatlı su sürmek....banyadan yarım saat önce sür ...sonra hafif hafif ters yönde saçları ince bir tarakla tara...hepsi tarağa gelir zaten...sonra güzelce banyosunu yaptır...şampuan olarak sebamed kullanırsan bi daha konak oluşmaz zaten...tek seferde sonuç alırsın emin ol...konakları çoksa çok zorlama bir iki banyoda uygula en fazla iki seferde mutlaka geçer ...geçmiş olsun canım....sevgiler.

pamugu zeytınyagına batır ve konak olan bolgeye sur 1saat beklet ve yıka bıkackez yap bu ıslemı bıseycık kalmıcak..

benim bebişimdede olmuştu biz farketmemiştim saçını 3 aylıkken sıfıra vurduktuk iyi kide kestirmişim diye düşündüm çünkü başı feciydi resmen kafasının üstünde sarı sarı kabuk bağlamıştı hemen bebek yağı sürdüm 30 dk beklettim sonrada yıkadım bir iki yıkamadan sonra bişey kalmadı zaten

benim oglumda da olmustu konak,doktorum banyodan önce yag sürüp beklettikten sonra bonya esnasinda tersten bebek taragiyla yada ince bir tarak ile taramami söylemisti.Ben bir defa yaptim gecti,zaten yagi sürdükten sonra beklerken göreceksin yavas kalkmaya baslayacaklar.

doktorum bana mustelanın kremini verdi egzama için aynı zamanda konak içinde kullanılıyor.
yani ikiside sonuçta pullanma ve kuruma ile ilgili
çok iyi geldi egzaması 2 günde geçti
konak içinde kullanabilirssin canım
hem içinde kortizon da yok dedi doktorum
güvenli yani

Back