ÇOK ACI ÇEKİYORUM :(((

Avrupadasınız sanırım. Süresiz oturum vb gibi haklarınızı sağladınız mı ? Sağladıysanız dönüp ülkedeki hayatı da deneyebilirsiniz. Bizim bir tanıdığımız almanyadan o şekilde döndü . Ordaki haklarını terk etmedi ama kendisi yurda taşındı. Burda yapamazsa geri gidecek Almanyaya . O şekilde deneyebilirsiniz bence . Tebdili mekanda ferahlık vardır demişler .
Evet süresiz oturum hakkimi aldim. Sadece tek cekincem dönünce isten cikmak zorunda kalicam. Türkiyede bi is yapabilirmiyim bilmiyorum. Ama denemek aklimdan hep geciyo.. 13 senedir burdayim sartlarim iyl ama dibe cöktüm karakterim degisti yanlizlik mahfetti beni .

Sizin sorununuz, onu çok sevmek değil, kendinizi sevmemek. Kendinizi sevin, beğenin. Size iyi gelecek şeyler yapın. Sevdiğiniz biyere gidin( yakın biyer de olabilir. Avm bile olur) Bi film izleyin, güzel bi kitap bulup okuyun mesela. Ya da yürüyüş yapın sabahları( bu bile insanın özgüvenini yerine getriyor) falan filan. Ya da oturun ağlayın bağıra bağıra rahatlayın. Temiz bi sayfa açın. Bi de 8 yılınızı verdiğiniz adamdan bişeyler talep etseydiniz şimdiye kadar. Evlilik beklentiniz olmuştur, bunu konuşmadınız mı, ne düşündüğünü sormadınız mı? Sizle düşünmüyomuş. Bilseydiniz bu kadar yıkılmazdınız. Sonsuza kadar telde görüşemezsiniz. Bu kadar zaman içinde ciddi adımlar atılmalıydı. Sorgulasaydınız bu durumu keşke.

Sizin sorununuz, onu çok sevmek değil, kendinizi sevmemek. Kendinizi sevin, beğenin. Size iyi gelecek şeyler yapın. Sevdiğiniz biyere gidin( yakın biyer de olabilir. Avm bile olur) Bi film izleyin, güzel bi kitap bulup okuyun mesela. Ya da yürüyüş yapın sabahları( bu bile insanın özgüvenini yerine getriyor) falan filan. Ya da oturun ağlayın bağıra bağıra rahatlayın. Temiz bi sayfa açın. Bi de 8 yılınızı verdiğiniz adamdan bişeyler talep etseydiniz şimdiye kadar. Evlilik beklentiniz olmuştur, bunu konuşmadınız mı, ne düşündüğünü sormadınız mı? Sizle düşünmüyomuş. Bilseydiniz bu kadar yıkılmazdınız. Sonsuza kadar telde görüşemezsiniz. Bu kadar zaman içinde ciddi adımlar atılmalıydı. Sorgulasaydınız bu durumu keşke.

annesinin rahatsizligi abisinin bekar olmasi ve is durumlarini düzene sokmasi diye bahsederdi hep. Benimle düsünmemis buna eminim artik. Ben hep zamani gelince benimle olur sanardim ki gece gunduz konusurduk. Bilemedim… abisinden önce nisanlanacahi aklima gelmezdi bu yüzden rahattim. Bizim kulturde genelde sirayla olur istisnalar haric. Cok mutluyduk. Anin tadini cikariyoduk. Oda mutluydu. Yani demek zaman gecirmis sadece. Tamam ben cok hataliyim belki sorgulamak güvenmekle. Ama oda suclu oda hatali. Yapmamaliydi benim onu ne kadat sevdigimi biliyodu

Arkadaslar merhaba.. hikayem 8 yil önce basladi . Tanistik ben asik o asik olmadan basladik iliskiye. Sonradan sevdim dedi. Benim hayatimdan beni ondan baska mutlu eden hic bise yoktu hic ciksin istemedim hayatimdan. Herseyi paylastik cok mutlu gecti yillarimiz ama uzaktan . Her gece konusuyoduk 8 sene biyunca her gece . Bazen küs zamanlarimiz oluyodu 3 gun 5 gun. Öylesine bi kac gün ara verdigimiz bi dönemde instadan baktim nisanlanmis. Hemen aradim gece konustuk. Sen uzaktin iliskimiz zor oluyodu gorucu usulu nisanlandim bi sevgi yok su an dedi. Yasim geciyodu olmasi gerekiyodu dedi. Tabi ben yikildim. Yani biz sevgilikten öte kader ortagi cok yakin arkadas cok baska bi bag vardi aramizda. Senin toparlanmanman icin elimden geleni yapicam dedi ve biz 4 ay boyunca ben cok kötu hissettigim zamanlarda konustuk. Baktim daha kötü oluyorum faydasi yok dün gece bitirdim.. veda ettik birbirimize.. ama cok kötüyüm herseyimi kaybeymis gibi. Cok aci cekiyorum onlari gördükce..yemeden icmeden kesildim yataktan cikamiyorum.. kiza söylim dedim ama ne fayda si olacaktiki ..ne yaptim ben o evlenecek herseyi düzene girecek ben 30 umu gecmis ona asik yikilmis 8 sene bi iliskiden cikmis viran bi sekilde kaldim. 4 aydir hicmi gecmez hic gecmedi. Arkadaslar burasi son carem kaldi. Nasil toparlanicam. Uykumda sesi kulagima giriyo kalkiyorum. Bu asktan öte sizce saplantimi. O hicmi sevmedi neden 8 sene konustu peki. Bitirmek bu kadar kolaymiydi ?.. hayatim cok sıkıcı .. akraba iliskilerimiz iyi degil yasadigim yerden memnun degilim fazla güzel degilim iste bu yüzden ona bu kadar baglandim. Onu ceken ise benim ses tonum konusmam ve sadik dostlugum de bence.. ve aliskanlik.. cok aci cekiyorum.. gecer mi sizce.. cok özluyorum onu .. beni böyle kestirip kenara atmasi beni kahrediyo.. kimsenin benzer hikayesi yoktur eminim cünkü boyle sacma bi iliski kimse yasamaz ama yinede bana belki birer hayat kurtarcak tafsiyeniz olur.. simdiden tesekkur ederim…
Ben birinin ahını alıpta evlenen sonrada gül gibi geçinen bi çift görmedm o evlilikte mutlaka bi sıkıntı çıkıyor. Bi sene sonra bugünü hatırla sen gerçekten mutlu olacaksın onlarda umrunda olmayacak

annesinin rahatsizligi abisinin bekar olmasi ve is durumlarini düzene sokmasi diye bahsederdi hep. Benimle düsünmemis buna eminim artik. Ben hep zamani gelince benimle olur sanardim ki gece gunduz konusurduk. Bilemedim… abisinden önce nisanlanacahi aklima gelmezdi bu yüzden rahattim. Bizim kulturde genelde sirayla olur istisnalar haric. Cok mutluyduk. Anin tadini cikariyoduk. Oda mutluydu. Yani demek zaman gecirmis sadece. Tamam ben cok hataliyim belki sorgulamak güvenmekle. Ama oda suclu oda hatali. Yapmamaliydi benim onu ne kadat sevdigimi biliyodu
Yani kimseye güvenilmiyor. Çok iyi niyetli davranmışsınız. Ama genelde insanı darlayıp yola getirenler kazanıyor. 8 sene çok sabır ister. Olan olmuş. Güzel değilim filan demeyin. Kendinize özenin. Bakım yapın. Saç baş kıyafet ufak tefek değişiklikler... Size iyi gelir. Sosyal çevreniz varsa onlarla vakit geçirin. Şöyle sürükleyici bi kitap da kafa dağıtır bu dönem. Özellikle uykusuz gecelerde. Dizi film vakit geçirin. Spora başlayın ufak çaplı da olsa. Kendinizi sevin, kendinize bakın. Hayat süprizlerle dolu. Hayatınıza yeni biri girer, belli olmaz hayat bu.

Ben birinin ahını alıpta evlenen sonrada gül gibi geçinen bi çift görmedm o evlilikte mutlaka bi sıkıntı çıkıyor. Bi sene sonra bugünü hatırla sen gerçekten mutlu olacaksın onlarda umrunda olmayacak
Ben unutayim da .. baska bisi istemiyorum. Sonucta benim ahimi o aldi kizin bi sucu yok o aci ceksin kiz degil. Kiz onu biraksa o aci cekse rahatlarim belki. Ama bana yaptigi yanina kalmasin istiyirum

Yani kimseye güvenilmiyor. Çok iyi niyetli davranmışsınız. Ama genelde insanı darlayıp yola getirenler kazanıyor. 8 sene çok sabır ister. Olan olmuş. Güzel değilim filan demeyin. Kendinize özenin. Bakım yapın. Saç baş kıyafet ufak tefek değişiklikler... Size iyi gelir. Sosyal çevreniz varsa onlarla vakit geçirin. Şöyle sürükleyici bi kitap da kafa dağıtır bu dönem. Özellikle uykusuz gecelerde. Dizi film vakit geçirin. Spora başlayın ufak çaplı da olsa. Kendinizi sevin, kendinize bakın. Hayat süprizlerle dolu. Hayatınıza yeni biri girer, belli olmaz hayat bu.
Belki girerde ben cok yorgunum 8 seneden sonra.. yas 35.. bilemiyorum . Bu yastan onca yildan sonra nasil olacak. Ne yaptim kendime böyle.

Bugunden itibaren sosyal medyalarina bakmiycam ama instadan harf yazinda baska birini arasam bile tak diye cikiyl resimleri off kurtulamiyorum :KK43:(((

Yeryüzünde benden baska kimse böyle bi iliski yasamamistir eminim.. ne yaptim ben
Bir çok mesajınız bu minvalde.
Kendinize acımayı bırakın.
Mağduru oynamanın size bir faydası yok.
Beni kullandı tanımlamanızı da doğru bulmadım. Topu taca atıyorsunuz bir çok kadın gibi.
İstemeseniz 8 sene boyunca bu durumu sürdürmezdiniz.
Bir tercihte bulunmuşsunuz, işler yolunda gitmemiş.
Verdiğinizin kararın sonucunu kabul edin ve yakınmayı bırakıp yolunuza devam edin.

I
Bir çok mesajınız bu minvalde.
Kendinize acımayı bırakın.
Mağduru oynamanın size bir faydası yok.
Beni kullandı tanımlamanızı da doğru bulmadım. Topu taca atıyorsunuz bir çok kadın gibi.
İstemeseniz 8 sene boyunca bu durumu sürdürmezdiniz.
Bir tercihte bulunmuşsunuz, işler yolunda gitmemiş.
Verdiğinizin kararın sonucunu kabul edin ve yakınmayı bırakıp yolunuza devam edin.

Yo tabi isteyerek sürdürdüm… oda isteyerek sürdürdü. Sadeec benim niyetim iyi onunki kötüymüs.. bana yaptigini ben ona yapmazdim.. yoluma devam edicem ama bundan sonraki hayatimin pek mutlu gececegini sanmiyorum.!

I

Yo tabi isteyerek sürdürdüm… oda isteyerek sürdürdü. Sadeec benim niyetim iyi onunki kötüymüs.. bana yaptigini ben ona yapmazdim.. yoluma devam edicem ama bundan sonraki hayatimin pek mutlu gececegini sanmiyorum.!
Gerçekten içim şişti. İnsanlar o kadar yazdı etti, gelip gidip ağlak ağlak yazıyorsunuz hala. Kendinize acımayın diyenlere bile yazdığınız şey hala ajitasyon.

Gerçekten içim şişti. İnsanlar o kadar yazdı etti, gelip gidip ağlak ağlak yazıyorsunuz hala. Kendinize acımayın diyenlere bile yazdığınız şey hala ajitasyon.
Evet henuz atlatamadim olayi.. zamanla sanirim. Iciniz sistiyse okumak zorunda degilsiniz. Benim konum bu iyi hissetmiyorum su an.. bi ic dökme ..

I

Bakın yine aynı şeyi yaptınız.
Siz mağduru oymayı çok seviyorsunuz ama bundan haberiniz yok.
Mutsuzu oynamak yaşam şekliniz olmuş.
Bu adam olmasa da siz, sizi mağdur gösterecek bir duruma sokardınız kendinizi.
Şöyle düşünün. Gözünüzde kırmızı camlı bir gözlük var ve siz her şeyi kırmızı görüyorsunuz. Tamamen algı. Ama onlar gerçekte kırmızı değiller.
Siz de artık şu gözlüğü çıkarın gözünüzden ve hayatınızdaki diğer renkleri de görün artık.

Bakın yine aynı şeyi yaptınız.
Siz mağduru oymayı çok seviyorsunuz ama bundan haberiniz yok.
Mutsuzu oynamak yaşam şekliniz olmuş.
Bu adam olmasa da siz, sizi mağdur gösterecek bir duruma sokardınız kendinizi.
Şöyle düşünün. Gözünüzde kırmızı camlı bir gözlük var ve siz her şeyi kırmızı görüyorsunuz. Tamamen algı. Ama onlar gerçekte kırmızı değiller.
Siz de artık şu gözlüğü çıkarın gözünüzden ve hayatınızdaki diğer renkleri de görün artık.
Haklisiniz. Ruh halim iyi degil. Elimden gelen herseyi yapicam

Evet henuz atlatamadim olayi.. zamanla sanirim. Iciniz sistiyse okumak zorunda degilsiniz. Benim konum bu iyi hissetmiyorum su an.. bi ic dökme ..
Eh keyfiniz bilir tabii, siz gözyaşları elem keder burda iç dökerken diğer taraf gününü gün eder. İnsanlar kendi sonlarını biraz da kendileri yazıyor. Geçmiş konuşlarınıza baktım ilk günlerden beri adam sinyalini vermiş defalarca konu açmışsınız. Kapalıyken açığım demişsiniz, yaşınızı saklamışsınız. İttire kaktıra devam ettirmişsiniz. Adam nişanlanacağını dahi söylememiş instagramdan görmüşsünüz o kadar umursamamış değer vermemiş. Hep sizin zorunuzla sizin acındırmalarınızla uzatmışsınız. Şimdi de aylarca kendi kendinize uzatacaksını belli. Siz sızlanmaktan ağlamaktan keyif alıyorsanız devam edin tabii. Zaten sekiz sene olmayacağı belli şeyi ittir kaktır devam etmeniz bile aslında gerçeklerden saklanıp bir olmayacak bir hayale sığınmak. Hayattan kaçmak için yeni bir gerekçe bulmuşsunuz ne güzel. Bol bol ağlamaya yeni bir bahaneniz var

X